Miten toiminnassa otetaan kaikki huomioon?

  • Mahdollistamme kevyemmän osallistumisen. Mikäli sudenpennun vanhemmat eivät uskalla päästää lasta yöretkelle, järjestäkää perheretki tai päiväretki-mahdollisuus. Soveltakaa vanhoja tapoja niin, että uudetkin uskaltautuvat mukaan.
  1. KATSO VERKKOKOULUTUS: Miten otan ryhmään mukaan sisupartiolaisen tai erityistä tukea tarvitsevan lapsen? -verkkokoulutuksesta  saat käytännön vinkkejä toimintaan ja sisulapsen vanhemman näkökulman partioon. Tämä on hyödyllinen, vaikkei teillä varsinaisesti sisuja mukana olisikaan, vaan asioita voi soveltaa yleisesti erityistä tukea tarvitsevan lapsen tai perheen kanssa.
  2. SISUPARTIO-OPAS: Sisupartio-opas on nyt uusittu ja sisältää hyödyllistä tietoa. Vaikkei toiminnassanne varsinaisesti sisuja olisi, niin oppaasta saa hyvää näkökulmaa yleisesti partiotoiminnan miettimiseen erityistä tukea tarvitsevien kanssa.
  • Suunnittelemme lippukunnan retket, leirit ja tapahtumat lähtökohtaisesti kaikille sopiviksi ruokailun, nukkumisen ja peseytymisen kannalta. 
  1. RUOKAVALIOT: Uskonnollisista ruokavalioista lisätietoa täällä.
  2. ISLAM-OPAS: Lisätietoa Islamin perusteista löydät täältä.
  • Huolehdimme siitä, että partiolupauksen voi antaa muuallakin kuin kirkossa, ja että esimerkiksi partiomessuun osallistuminen ei ole pakollista. 
  1. KESKUSTELKAA SEURAKUNNAN KANSSA: Jos lippukunnallanne on taustayhteisönä seurakunta, ja lupauksenanto kirkossa on perinne, niin ottakaa asia reilusti käsittelyyn seurakuntanne kanssa. Seurakunnille ei lähtökohtaisesti ole ongelma, että mukana on eri uskontoihin kuuluvia henkilöitä! On kuitenkin hyvä sopia pelisäännöt yhdessä kaikkien kanssa.
  • Panostamme ryhmäyttämiseen, jotta jokainen partiolainen kokisi olevansa osa omaa ryhmäänsä, ja jokainen ryhmä kokisi itsensä osaksi lippukuntaa ja yhteistä partiota.