Partio-ohjelman toteuttaminen etänä

Suomen Partiolaiset on ohjeistanut partiotoiminnan tauolle koronaviruksen takia. Partion viikoittaiset lähikontaktissa tapahtuvat tapaamiset perutaan 15.4. asti. Ohjeistuksen tavoitteena on ehkäistä viruksen leviäminen. 

Partiolaisina me kuitenkin voimme harrastaa myös etäkontaktissa toisiimme! Vinkkipakettiin olemme koonneet jokaiselle lähikontaktittomalle viikolle aktiviteetteja, joita voi hyvin toteuttaa missä ja milloin vain, sekä vinkkejä ja linkkejä ryhmänohjaajille poikkeusolosuhteisiin. 

Näitä vinkkejä poimimalla ja SP:n julkaisemia ideoita jakamalla voimme olla mahdollistamassa sen, että jokainen lapsi Suomessa löytää järkevää tekemistä harrastusten ja mahdollisten koulujen kiinniolojen ajaksi. Moni vinkeistä sopii myös niille lapsille ja nuorille, jotka eivät vielä ole mukana partiossa. 

Tauon ajalle olemme koonneet ohjelmaa ja toteutusvinkkejä jokaiselle viikolle ja jokaiselle ikäkaudelle seuraavin teemoin: 

  • Viikko 12 Yhteiset pelisäännöt poikkeusajalle
  • Viikko 13 #Connect2Earth – ilmasto
  • Viikko 14 Aprillia! – media
  • Viikko 15 Kevätseuranta – luonto
  • Viikko 16 Partioviikkoon valmistautuminen – partioperinteet

Vinkkipaketti löytyy partio-ohjelma.fi-sivustolta.

Parhaita etäpartiovinkkejä voi käydä myös käydä kurkkaamassa ja lisäämässä täällä: https://padlet.com/sonja_uschanov1/etapartio