Aikuisrekry: 3 tuntia aikaa

Kolmessa tunnissa ehdit

  • Kirjoittaa ja taittaa (tee itse, tai käytä materiaalipankin hienoja pohjia) lippukunnallesi mainoksen ja soittaa toiminta-alueenne rehtoreille, josko saisit tuoda niitä kouluille jaettavaksi. Laita mainokseen ainakin nämä: Mitä partio on, Miksi kannattaa tulla mukaan ja Näin pääset mukaan. Mainoksen tekstejä voit kopioida härskisti valmiista partioesitteistä ja netistä, kuvina voit käyttää vaikkapa leiriltä napattuja vauhdikkaita fotoja. Pyörää ei aina kannata keksiä uudestaan.
  • Printata partion materiaalipankista siistejä partiojulisteita, ostaa nastoja ja fillaroida toiminta-alueenne kauppojen, seurakuntatilojen, puistojen ja kahviloiden ilmoitustaulut läpi. Julisteista voi tehdä sekä aikuisille että lapsille suunnattuja versioita. Molemmissa tapauksissa kannattaa jo julisteessa esittää selkeä kutsu mukaan, johonkin tapahtumaan tai kololle avoimiin oviin.
  • Pyytää hyvän ei-vielä-partiolaisen kaverisi kahville ja kertoa partiomeiningeistäsi niin houkuttelevasti, että hän suostuu mielellään aloittamaan kanssasi laumanjohtajana jo ensi viikolla. Huolehdi myös siitä, että uusi partiolainen pääsee alusta asti mukaan lippukuntanne sisäpiiriin ja ilmoittautuu esimerkiksi akela- ja Tervetuloa partioon -kursseille.
  • Kartoittaa alueenne kesä- ja syystempaukset. Löytyykö kyläyhdistykseltä, kouluilta, ostarilta tai vaikka urheilukeskuksesta sopiva tapahtuma, johon voisitte mennä mainostamaan partiota? Pistä järjestäjille meiliä ja kysäise mahdollisuutta mennä mukaan. Varaa piirin toimistolta markkinointipaketti ja buukkaa päivä johtajiston kalenteriin.Helppo homma, eikö? Unohdetaan myös kaikki muka kiveen hakatut käytännöt. Uuden lauman voi aloittaa aivan hyvin muulloinkin kuin syyskuun alussa.

Lisämateriaalit sovellettavaksi: