Aikuisrekry: Adventtikalenterikamppis

Ydinviesti:

 1. Adventtikalenterien myyminen on hyvä paikka jäsenten huoltajille auttaa ja sitoutua lippukuntaan itselleen sopivalla panoksella.
 2. Adventtikalenterien myynti on mainio paikka tavata vieraita, partiosta kiinnostuneita aikuisia.

Vanhempien, huoltajien ja isovanhempien mukaan ottaminen myyntihommiin, tee näin:

1. Kerro huoltajille, että kalenterimyynti on lippukunnan tärkein varainhankintakamppis ja että heidän apunsa on kultaakin kalliimpaa.

Kerro myös, että jokainen myyty kalenteri ja käytetty puolituntinen on suuri apu. Kerro myös, että advismyynti on lippukunnan lapsille nuorille tapa opetella taloustaitoja, myös heille, jotka kampanjaa organisoivat. Voit käyttää vaikka tätä esimerkkisähköpostia aiheesta.

2. Kerro huoltajille tarvittavat käytännön asiat: 

 • kuka on yhteyshenkilö ja mitkä hänen yhteystietonsa
 • mistä kalenterit saa ja milloin
 • mihin myymättömät kalenterit palautetaan ja milloin
 • miten rahatilitys hoidetaan
 • mitä myydessä kannattaa sanoa.

Vinkkaa, että kalentereita voi myydä työpaikoilla, sukulaisille ja tuttaville, naapureille. Kerro myös, missä lippukuntanne myyntitempaukset ovat ja miten tärkeää on saada myös aikuisia paikalle myyntihommiin, paitsi myymään, myös valvomaan, kuskaamaan, kantamaan ja organisoimaan. Samalla voit mainita muista mahdollisista joulunajan talkoohommista, kuten paketointi- tai pukkipalvelusta.

3. Vastaa huoltajille asiallisesti ja ystävällisesti.

Ohjeista ja kerro kärsivällisesti miten toimia, ja tee heille kokemus mukavaksi. Lippukunnassa kannattaa miettiä, kuka toimii lippukunnan yhteyshenkilönä, valita kannattaa ihminen, joka kokee homman mukavaksi ja puhuu sujuvaa aikuista.

Myyntiajan jälkeen ole huoltajiin yhteydessä ja varmista, että kaikki on hyvin. Kiitä lämpimästi ja toivota tervetulleeksi lippukunnan joulujuhlaan, retkelle tai jonnekin, missä kontakti jatkuu.

 

Vinkkilista aikuisten kohtaamiseen adventtikalentereita myydessä

Valmistaudu ja hyödynnä tilaisuutesi tavata useita partiosta kiinnostuneita, itsellesi vieraita aikuisia kalenterimyynnin yhteydessä. Jotkut heistä saattavat olla oikeasti kiinnostuneita tulemaan mukaan!

Käytännön juttuja etukäteen mietittäväksi:

 • Miettikää miten erotutte? Onhan teillä huivit kaulassa? Mitä jos kaikilla myyjillä olisikin lippukunnan huppari päällä myyntitempauksessa? Entä jos painatatte kaikille paidat, joissa lukee ”Tule meidän kanssa metsään, partio sopii aikuisellekin!”
 • Hymyilkää ja olkaa ystävällisiä ja avoimia kaikille, näyttäkää sellaiselta ryhmältä, johon haluaa kuulua.
 • Varaa myyjille taskuun yhteystietokortteja/kutsuja/muuta jaettavaa tietoa siitä, miten teidät löytää ja miten pääsee mukaan.
 • Hyväksy se, että ihan jokaista vastaantallaajaa ei tarvitse rekrytä mukaan, ja että ihan jokainen ei halua tulla rekrytyksi. Pelisilmä on tarpeen.
 • Miettikää valmiiksi mihin lähiajan tapahtumaan kutsutte kiinnostuneet ja sitä, missä pienissä asioissa teidän lippukunnassa voi olla avuksi VINKIT TÄHÄN TÄÄLTÄ.
 • Myyntipisteelle voi laittaa vihkon sitä varten, että kiinnostuneet saavat jättää yhteystietonsa. On tosi tärkeää, että heihin ollaan sittemmin yhteydessä.
 • Mieti etukäteen pari esimerkkiä siitä, mihin lippukunta käyttää adventtikalentereista saadut rahat.

Poimi tästä oman lippukuntasi näköisiä vinkkejä erilaisten ihmisten  lähestymiseen ja parantele omaan suuhun sopivaksi:

 • Ne, jotka kertovat lastensa haluavan/olevan/olleen partiossa: Näillä ihmisillä on jo kontakti partioon. Kerro, että teille pääsevät mukaan niin lapset kuin aikuiset, kerro lippukunnan nimi, missä kokoonnutte ja että teitä kannattaa seurata vaikkapa Facebookissa ja anna yhteystietokortti. Jos ihminen jää turisemaan, kutsu mukaan johonkin tiettyyn lähiajan tapahtumaan.
 • Ne, jotka kertovat olleensa partiossa: Näillä ihmisillä on lämpimiä muistoja partiosta ja hellät tunteet. Kuuntele kiinnostuneena ja eläydy tarinoihin, kerro että teillä on tulossa lähiaikana tapahtuma, johon voi tulla mukaan taikka avuksi. Anna yhteystietokortti.
 • Ne, jotka kertovat aina halunneensa partioon: Rohkaise! Kerro, että aikuisenakin pääsee.  Jos ihmisellä syttyvät silmät, jatka kertomalla teidän johtajaporukasta, kerro missä lippukunta kokoontuu ja minkälainen porukka olette. Kutsu mukaan, anna yhteystietokortti.
 • Ne, jotka haluavat lapsensa partioon: Tiedä teillä kokoontuvat ryhmät ja ne, joihin mahtuu. Harva ryhmä on ihan oikeasti koko vuoden täynnä, myyntiaikaan ryhmissä on jo syksyn ekat lopettaneet. Pienten lasten kohdalla kerro, että paras tapa päästä mukaan on tarjoutua itse avuksi vetämään ryhmää.
 • Ne, jotka vaikuttavat yleisesti kiinnostuneilta teistä: Kysele vähän. ”oletko ollut joskus partiossa?” tai ”voisiko sinua kiinnostaa tulla mukaan partioon?” kerro lippukunnasta, teidän toiminnasta ja jos ihminen vaikuttaa kiinnostuneelta, kerro miten pääsee mukaan, anna yhteystietokortti ja kutsu lähiajan tapahtumaan.
 • Ne, jotka kyselevät mihin raha menee: Kerro pari selkeää kohtaa, joihin raha käytetään, kuten vaikkapa viikkotoiminnan tarvikkeet, lippukunnan leiri- ja retkitoiminnan mahdollistaminen, kalustohankinnat. Muista mainita, että partiotoimintaa tehdään täysin vapaaehtoisvoimin, ja rahat käytetään partion yhteiseen hyvään. Jos joku kyselee tosi vaikeita, vastaa niihin kysymyksiin, jotka koet helpoksi ja ohjaa nettiin adventtikalenteri.fi.