Vuoden 2020 Ko-Gi-kurssit

Vuonna 2020 järjestetään kolme suomenkielistä kurssia sekä englanninkielinen kurssi yhteistyössä muiden pohjoismaiden kanssa. Ilmoittautuminen suomenkielisille kursseille  on päättynyt. Lisätietoja kursseista voi kysyä suoraan kurssinjohtajilta etunimi.sukunimi@partio.fi.

Treklöver-Gilwell Nordic, Ruotsi 2020->2021

Scouterna (Ruotsin partiojärjestö) pyrki järjestämään yhteisen pohjoismaisen englanninkielisen koulutuksen kesällä 2020. Kurssi kuitenkin joudutaan siirtämään kesälle 2021. Uudet päivämäärät ovat 16.-23.7.2021 ja 28.-30.1.2022. Tämän kesän ilmoittautunelta tullaan kysymään halukkuudesta osallistua kurssille vuoden päästä kesällä. Kurssin ilmoittautuminen alkaa uudelleen syyskuussa ja siitä tiedotetaan erikseen. Lue lisää koulutuksesta (Scouternan sivu), päivämääristä ja hinnasta tästä.

Kurssilla kouluttaa Suomesta Annina Kainu. Kurssin lisätietoja voi kysyä myös häneltä etunimi.sukunimi@partio.fi


Huom! Koronaviruksen vuoksi Ko-Gi koulutuksien toteutuksia joudutaan muuttamaan.

Asiasta on lähetetty kolme erillistä tiedotetta kaikille osallistujille, kouluttajille sekä piirien koulutusohjaajille ja työntekijöille. Jos tämä viesti ei ole sinua saavuttanut, ole yhteydessä Laura Kalervoon, laura.kalervo@partio.fi saadaksesi tarvitsemasi tiedot. Tätä sivua päivitetään sitä mukaa kun uutta tietoa koulutuksien muuttuneista toteutustavoista saadaan.

Ko-Gi 136 (pääsiäinen)

Pääsiäisosa 8.-13.4.2020, Ikaalinen PERUUTETTU
Virtuaalinen pääsiäisbrunssi ma 13.4.2020 klo 11-13, UUSI AIKA
Evo-osa 5.-9.8.2020, Hämeenlinna (Evo) HUOM! Aloitusta aikaistettu yhdellä päivällä
Jälkiosa 23.-25.10.2020, Ikaalinen UUSI AIKA, pe aloitus noin klo 18
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Leena Lehikoinen

“Pääsiäiskurssin edustaa uudempaa, mutta jo vakiintuvaa Ko-Gi –perinnettä. Kurssin ensimmäinen ja samalla pidempi jakso ajoittuu kevääseen, uuden alun ja vahvan kasvun aikaan – ehkä myös sinun partiojohtajuudessasi. Pääsiäisjakson puitteina on Koivikon leirikeskus Ikaalisissa. Jälkimmäinen jakso, pidennetty viikonloppu elokuun alussa, telttaillaan perinteistäkin perinteisemmässä Ko-Gi –maastossa Evolla. Elämyksellisyys, yhdessä oppiminen ja oman johtajuuden kehittäminen ovat monimuotoisesti läsnä kurssilla.”

Ko-Gi 137 (pitkä leiri) PERUUTETTU KOKONAAN

Johdanto 3.-5.4.2020, Janakkala PERUUTETTU
Leiriosa 25.6.-3.7.2020, Hämeenlinna (Evo) PERUUTETTU
Jälkiosa 23.-25.10.2020, PERUUTETTU
Kurssin hinta on 390 €
Johtaja: Anna Munsterhjelm

“Pitkällä metsä-Ko-Gilla voit olla yhtä aikaa partion vaikeimpia arvokysymyksiä pohtiva aikuinen ja huolettomasta leirielämästä nauttiva sudenpentu. Staabin tavoitteena on tarjota partion kovatasoisinta johtamiskoulutusta yhdistettynä oppimisympäristöön, jossa ei tarvitse tuijotella powerpointteja, läppäriä tai luentosalin seiniä. MacGyver-tasoisia erätaitoja et silti välttämättä tarvitse – tällä leirillä pärjää kuka tahansa tavalliseen kesäleirimeininkiin tottunut ja arjestaan kunnollista irtiottoa kaipaava. Toivomme kavereiksemme Evolle ennen kaikkea sellaisia partiojohtajia, jotka ovat valmiita panemaan itsensä likoon kehittyäkseen paremmiksi johtajiksi, sukeltaakseen syvälle sekä omiin että partion arvoihin ja osallistuakseen elämyksellisen viikon järjestämiseen yhdessä muun kurssiporukan kanssa. Partio ei ole kerho eikä pyhäkoulu vaan metsien koulu, sanoi B-P sata vuotta sitten – tule meidän kanssa kokemaan, mitä se voisi tarkoittaa 2020-luvulla!”

Ko-Gi 138 (vaellus)

Huom. Kurssinumero vaihtunut 139:stä 138:ksi yhden kurssin peruuntumisen takia.
Johdanto 26.-29.3.2020, Turku, TOTEUTETAAN ETÄKOULUTUKSENA la-su 28.-29.3.2020
Lähiosa 27.-28.6.2020, UUSI OSA, UUSI PAIKKA, Lieto
Vaellusosa 14.-22.8.2020, Kilpisjärvi
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Rasmus Nurminen

“Vaellusmuotoinen Ko-Gi on matka sanan kaikissa merkityksissä. Se on matka halki Lapin tuntureiden, mutta myös matka omaan itseen, omiin ja partion arvoihin, johtajuuteen ja partiolaisuuteen. Pohjoinen luonto tarjoaa koulutukselle ainutkertaiset puitteet, joiden keskellä voit keskittyä oppimiseen unohtaen arjen askareet.Kurssin johdanto-osa pidetään leirikeskusolosuhteissa ja luonto-osa toteutetaan erämaavaelluksena Lapissa. Vaelluksella kulkeminen tapahtuu turvallisuus ja koulutussisältö edellä, joten päivämatkat pidetään kohtuullisina. Yhdeksän päivän vaellus on kuitenkin pitkä ja kaikki varusteet kuljetetaan mukana koko matkan ajan. Aikaisempaa vaelluskokemusta ja kuntoa tarvitset sen verran, että pystyt kulkemaan vaelluksella omien ja vartion yhteisten tavaroiden kanssa. Tällä vaelluksella ei olla hakemassa kovuutta, vaan tarkoitus on antaa kaikille osallistujille korkeatasoinen Ko-Gi koulutus sekä mukava ja unohtumaton vaelluskokemus, joka innostaa jatkamaan ja kehittämään omaa vaellusharrastusta eteenpäin. Vaelluspäivät kuljetaan pääosin vartioittain niin, että jokaisella ryhmällä on mukanaan ainakin yksi staabin jäsen, joka vastaa vaelluksen aikaisesta koulutuksesta ja ryhmän turvallisesta liikkumisesta. Yöpymispaikat ovat koko kurssin kesken yhteisiä. Lähde mukavassa seurassa löytöretkelle arktiseen luontoon, itseesi ja johtajuuteen.”

Ko-Gi 139 (kaamos)

Huom. Kurssinumero vaihtunut 140:stä 139:ksi yhden kurssin peruuntumisen takia.
Johdanto 21.-24.5.2020, Hämeenlinna (Evo) PERUUTETTU
Johdanto 28.-30.8.2020, Hämeenlinna (Evo) UUSI AIKA
Kaamososa 27.12.2020-2.1.2021, Saariselkä MUUTETTU ETÄTOTEUTUKSEKSI
Etäpäivä 20.2.2021
Etäpäivä 20.3.2021
Etäpäivä 17.4.2021
Lähiosa 13.-16.5.2021 Laitikkala, Pälkäne tai Evo, Hämeenlinna
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Laura Grönlund

“Tällä kurssilla teet matkan itseesi ja johtajuuteen maamme kauneimmista luontoelämyksistä nauttien. Pitkän viikonlopun toukokuussa vietämme Ko-Gi-perinteiden mukaisesti Evolla ja Saariselkä kutsuu meitä joulun jälkeen. Metsästä ja erähengestä nautimme Evolla, mutta myös kaamoksen keskellä Lapinhämeen maastoissa vietämme kaikki yön ulkona. Kurssiin kuuluu näiden osien lisäksi sähköisiä tehtäviä ja niistä suuri osa tehdään yhdessä vartion kanssa. Vähän uusia mausteita, mutta laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä on periaatteemme.
Tule mukaan kokemaan perinteinen Ko-Gi uusin makuvivahtein!”


Ko-Gi kurssien saavutettavuus

Ko-Gi-kurssit ovat helposti saavutettavia monin tavoin. Kursseilla kaikki kuuluvat joukkoon ja kiusaamiseen on nollatoleranssi. Ruoka on meille tärkeä viihtyvyyttä luova elementti ja erilaisten allergioiden yms. rajoitteiden huomioiminen on osa tätä. Muiden allergioiden suhteen kannattaa huomata, että samassa tilassa yöpyvillä voi olla varusteissaan esim. untuvamakuupusseja yms. allergiaa aiheuttavia. Jos tarvitset sähköä esim. uniapnealaitteeseen, pystymme sitä järjestämään sisätiloissa ja Evolla myös telttamajoitukseen. Tarkempia kurssikohtaisia tietoja esim. luonnossa liikkumisen suhteen saat kurssinjohtajilta. Turvallisuudesta huolehdimme kaikin tavoin ja useimmilla lähijaksoilla on saatavilla jääkaappitilaa lääkkeiden säilytykseen. Jos sinulla on näkö- tai kuulo-ongelmia, ota yhteyttä kurssinjohtajiin mahdollisuuksista selviytyä eri tilanteissa. Toistaiseksi emme pysty tarjoamaan maksuvapautuksia kurssimaksuista. Ko-Gi-kurssien esteettömyyttä kehitetään lähivuosina.

Lisätietoja koulutuksien saavutettavuudesta yleensä https://www.partio.fi/partiolaiselle/tekemista-ja-kokemuksia/helppo-tulla-tunnus/

Yläkuva: Eeva Helle