Vuoden 2020 Ko-Gi-kurssit

Vuonna 2020 järjestetään viisi suomenkielistä kurssia sekä englanninkielinen kurssi yhteistyössä muiden pohjoismaiden kanssa. Ilmoittautuminen suomenkielisille kurssille alkaa 1.12.2019 ja päättyy 3.2.2020. Lisätietoja kursseista voi kysyä suoraan kurssinjohtajilta etunimi.sukunimi@partio.fi.

Treklöver-Gilwell Nordic, Ruotsi

Scouterna (Ruotsin partiojärjestö) järjestää yhteisen pohjoismaisen englannikielisen koulutuksen kesällä 2020. Ilmoittautuminen koulutukseen on auki ja tapahtuu Scouternan järjestelmään. Lue lisää koulutuksesta, päivämääristä ja hinnasta tästä.


Ilmoittautumislinkki vuoden 2020 kursseille on tässä: kuksaan.fi/30688

Ko-Gi 136 (pääsiäinen)

Pääsiäisosa 8.-13.4.2020, Ikaalinen
Jälkiosa 6.-9.8.2020, Hämeenlinna (Evo)
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Leena Lehikoinen

“Pääsiäiskurssin edustaa uudempaa, mutta jo vakiintuvaa Ko-Gi –perinnettä. Kurssin ensimmäinen ja samalla pidempi jakso ajoittuu kevääseen, uuden alun ja vahvan kasvun aikaan – ehkä myös sinun partiojohtajuudessasi. Pääsiäisjakson puitteina on Koivikon leirikeskus Ikaalisissa. Jälkimmäinen jakso, pidennetty viikonloppu elokuun alussa, telttaillaan perinteistäkin perinteisemmässä Ko-Gi –maastossa Evolla. Elämyksellisyys, yhdessä oppiminen ja oman johtajuuden kehittäminen ovat monimuotoisesti läsnä kurssilla.”

Ko-Gi 137 (pitkä leiri)

Johdanto 3.-5.4.2020, Janakkala
Leiriosa 25.6.-3.7.2020, Hämeenlinna (Evo)
Kurssin hinta on 390 €
Johtaja: Anna Munsterhjelm

Ko-Gi 138 (lyhyt leiri)

Johdanto 2.-5.4.2020, Turku
Leiriosa 6.-12.7.2020, Hämeenlinna (Evo)
Kurssin hinta on 390 €
Johtaja: Jarmo Heinonen

“Tervetuloa vuoden 2020 lyhimmälle Ko-Gi:ille, numero 138.
Kurssi koostuu pitkästä viikonlopusta 2.-5.4.2020 ja heinäkuun leiriosuudesta 6.-12.7.2020. Lyhyydestä johtuen osa materiaalista on virtuaalisena, eli ohjattuna itseopiskeluna. Siis sinä kiireinen partiouraohjus, joka et ehdi olla kokopitkää leiriä, tässä tilaisuutesi. Leiri pidetään historiallisessa Evon maastossa täysipainoisesti ja tehokkaasti. Ei muuta kuin ilmoittautumaan!”

Ko-Gi 139 (vaellus)

Johdanto 26.-29.3.2020, Turku
Vaellusosa 14.-22.8.2020, Lappi
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Rasmus Nurminen

“Vaellusmuotoinen Ko-Gi on matka sanan kaikissa merkityksissä. Se on matka halki Lapin tuntureiden, mutta myös matka omaan itseen, omiin ja partion arvoihin, johtajuuteen ja partiolaisuuteen. Pohjoinen luonto tarjoaa koulutukselle ainutkertaiset puitteet, joiden keskellä voit keskittyä oppimiseen unohtaen arjen askareet.Kurssin johdanto-osa pidetään leirikeskusolosuhteissa ja luonto-osa toteutetaan erämaavaelluksena Lapissa. Vaelluksella kulkeminen tapahtuu turvallisuus ja koulutussisältö edellä, joten päivämatkat pidetään kohtuullisina. Yhdeksän päivän vaellus on kuitenkin pitkä ja kaikki varusteet kuljetetaan mukana koko matkan ajan. Aikaisempaa vaelluskokemusta ja kuntoa tarvitset sen verran, että pystyt kulkemaan vaelluksella omien ja vartion yhteisten tavaroiden kanssa. Tällä vaelluksella ei olla hakemassa kovuutta, vaan tarkoitus on antaa kaikille osallistujille korkeatasoinen Ko-Gi koulutus sekä mukava ja unohtumaton vaelluskokemus, joka innostaa jatkamaan ja kehittämään omaa vaellusharrastusta eteenpäin. Vaelluspäivät kuljetaan pääosin vartioittain niin, että jokaisella ryhmällä on mukanaan ainakin yksi staabin jäsen, joka vastaa vaelluksen aikaisesta koulutuksesta ja ryhmän turvallisesta liikkumisesta. Yöpymispaikat ovat koko kurssin kesken yhteisiä. Lähde mukavassa seurassa löytöretkelle arktiseen luontoon, itseesi ja johtajuuteen.”

Ko-Gi 140 (kaamos)

Johdanto 21.-24.5.2020, Hämeenlinna (Evo)
Kaamososa 27.12.2020-1.1.2021, Saariselkä
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Laura Grönlund

“Tällä kurssilla teet matkan itseesi ja johtajuuteen maamme kauneimmista luontoelämyksistä nauttien. Pitkän viikonlopun toukokuussa vietämme Ko-Gi-perinteiden mukaisesti Evolla ja Saariselkä kutsuu meitä joulun jälkeen. Metsästä ja erähengestä nautimme Evolla, mutta myös kaamoksen keskellä Lapinhämeen maastoissa vietämme kaikki yön ulkona. Kurssiin kuuluu näiden osien lisäksi sähköisiä tehtäviä ja niistä suuri osa tehdään yhdessä vartion kanssa. Vähän uusia mausteita, mutta laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä on periaatteemme.
Tule mukaan kokemaan perinteinen Ko-Gi uusin makuvivahtein!”

Yläkuva: Eeva Helle