Vuoden 2023 Ko-Gi-kurssit

Kaipaatko uutta puhtia johtajuuteen, vertaistukea, naurua ja monipuolisia keskusteluhetkiä vertaisten kanssa? Olisiko sinun vuorosi tulla kouluttautumaan ja kehittymään partiojohtajana? Miltä kuulostaa kesälomapätkä kehittävien keskusteluiden, koulutushetkien ja yhdessä oivaltamisen parissa? 🏕

Ilmoittautuminen vuoden 2023 koulutuksiin on päättynyt. Toivotamme kaikille uusille untuvikoille jännittävää Ko-Gi-matkaa!

Kurssikohtaisissa kysymyksissä voit ottaa suoraan yhteyttä kurssinjohtajiin etunimi.sukunimi[a]partio.fi tai koulutus[a]partio.fi.

Scoutledarfortsättningsutbildningen, Treklöver-Gilwell alltså TG, är ämnad för dig som fungerar som vuxen inom scouterna och som önskar förkovra dig i scoutverksamhetens målsättningar och metoder, utveckla dig själv som ledare samt föra vidare den finska scoutverksamheten.
År 2023 ordnas det fyra finskspråkiga kurser samt en tvåspråkig (finska-svenska) kurs.

I frågor gällande en specifik kurs kan du vara i kontakt med kursledaren (förnamn.efternamn@partio.fi)


146: Kaamos

 • 1. Lähijakso: 28.12.22-2.1.23 (6 vrk) Leirikari, Rovaniemi
 • 2. Lähijakso: 17.-21.5. (5 vrk) Evo, Hämeenlinna
 • Hinta: 440€
 • Kurssinjohtaja: Teemu ”Eetu” Kujala

Kaamos-Ko-Gi kutsuu!

Miltä kuulostaa vuoden vaihteen lumitakuu pohjoisessa ja alkukesän metsäluonto Evolla? Operoimme pohjoisessa kurssikeskuksessa ympäröivää luontoa hyödyntäen. Kaamos-Ko-Gi on matka parempaan johtajuuteen, syvemmälle partioon höystettynä Suomen luonnon parhailla maisemilla. Tule mukaan etsimään ja löytämään, näkemään ja kokemaan. Ko-Gi on mahdollisuus kehittää itseä, löytää omia vahvuuksia, uusia polkuja ja reittejä eteenpäin johtamisen ja partion parissa.

147: Pääsiäinen

 • 1. Lähijakso, loppiainen: 4.-8.1. (5 vrk) Niinirannan toimintakeskus, Valkeala
 • 2. Lähijakso, pääsiäinen: 6.-10.4. (5 vrk) Asinsaaren leirikeskus, Taipalsaari
 • Saavutettavampi toteutus (kurssikeskusolosuhteet)
 • Hinta: 440€
 • Kurssinjohtajat: Elina Seppälä  ja Timo “Isi” Seppälä

Ko-Gi 147 on elämyksellinen kokonaisuus, jossa yhdistyy mielenkiintoiset sisällöt ja hienot luontokokemukset. Kurssillamme pääset oppimaan uutta itsestäsi ja partiosta sekä nauttimaan upeasta luonnosta myös ilman ihmeellisiä erätaitoja. 

Pääsiäisosa vietetään Saimaan rannalla Asinsaaren leirikeskuksessa, Taipalsaarella. Myös loppiaisena kouluttaudumme leirikeskusolosuhteissa. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota kurssin saavutettavuuteen. Kurssimme ei ole täysin esteetön, mutta kurssipaikat on valittu saavutettavuutta ajatellen. Molemmilla kurssiosilla on sisämajoitus, juokseva vesi, sähköt ja mahdollisuus säilyttää lääkkeitä jääkaapissa. Koulutusmenetelmät on valittu tukemaan oppimista monipuolisesti. Jos sinulla on erityistarpeita, olethan yhteydessä meihin kurssinjohtajiin.

Tehdään yhdessä ikimuistoinen Ko-Gi! 

148: Sadonkorjuu

 • 1. Lähijakso, pääsiäinen: 5.-10.4. (6 vrk ) Kesäsiirtola Nedergård, Kirkkonummi
 • 2. Lähijakso: 14.-17.9. (4 vrk) Evo, Hämeenlinna
 • Hinta: 440€
 • Kurssinjohtaja: Tero Arvonen

Ko-Gi 148 tarjoaa turvallisen tilan matkalle parempaan johtajuuteen ja itsensä tuntemiseen. Tämä kurssi on mahdollisuus arvioida ja kehittää yhdessä oman vartion, muiden lintuvartioiden sekä staabin kanssa johtamisen taitoja, löytää uusia näkökulmia, oivaltaa uutta sekä tunnistaa arvoja jotka ohjaavat omaa tekemistä.

Ko-Gille jokainen tuo oman partio- ja johtamishistorian, joita pääsemme yhdessä peilaamaan ja kehittämään turvallisessa ympäristössä toinen toisiltamme oppien ja tukien. Kurssilla opimme uusia johtamisen taitoja sekä menetelmiä mutta ennen kaikkea tavoite on oppia katsomaan maailmaa ja partiota uusista näkökulmista avoimin mielin. Kun uskaltaa katsella tuttuja teemoja uusin silmin oivaltaa ja näkee usein uusia mahdollisuuksia.

Aika ja ikä lähteä Ko-Gille on jokaiselle yksilöllinen. Olisiko nyt sinun aikasi lähteä mukaan matkalle?

149: Pitkä leiri Evolla

 • 1. Lähijakso: 1.-9.7. (9 vrk) Evo, Hämeenlinna
 • 2. Lähijakso: 3.-5.11. (3 vrk) Laitikkala, Pälkäne
 • Hinta: 390€
 • Kurssinjohtajat: Katri ”Kengu” Hietanen ja Maaret ”Letti” Liljaniemi

Miltä kuulostaisi partioleiri metsässä vain aikuisten kesken?

Ja jos joku muu vielä järjestää ohjelman ja fasiliteetit? Saat itse keskittyä kehittämiseen, kehittymiseen ja koulutuksiin. Pitkällä leiriosalla pääsemme perehtymään aiheisiin kokonaisvaltaisesti sekä aiheita asteittain syventäen. Tarjolla leiri täynnä johtajakoulutusta ilman powerpointteja ja tietokoneita eli asioista valtaosa opiskellaan leirillä eikä etänä kotoa. Yhdeksän päivän leiri rakennetaan omin käsin, yövytään teltoissa, kannetaan vesi ja valmistetaan ruoka veturilla. Evon maastoihin tutustutaan haikilla. Luonto tarjoaa elämyksiä ja staabi takaa tiukkaa asiaa arvoista, johtamisesta ja partiosta sekä tarjoaa eväitä matkalle omaan kehittymiseen.

Tervetuloa matkalle itseesi ja johtajuuden ytimeen!

150: Yötön yö – Nattlös natt

 • 1. Lähijakso: 8.-14.6.2023 (7 vrk) Kåtan, Muonio
 • 2. Lähijakso: 2.-5.11. (4 vrk) Oriniemen partiomaja, Turku
 • Kaksikielinen (suomi-ruotsi) toteutus
 • Hinta: 440€
 • Kurssinjohtaja: Annina Kainu

Sinustako tunturiuntuvikko? Lapin yötön yö kutsuu kokemaan, kulkemaan ja kouluttautumaan. Pääset syventymään partioon, johtamiseen ja omiin arvoihisi yhden kesäisen, valoisan viikon ajan yhdessä oman kurssivartiosi, muiden kouluttautujien ja kurssin staabin kanssa. 

Jälkimmäinen kurssiosa toteutuu marraskuisen Etelä-Suomen pimeydessä. Tule hakemaan uusista oivalluksista ja yhdessä oppimisesta valoa marraskuun synkkyyteen!

Tämä Ko-Gi toteutetaan kaksikielisenä, mikä tarkoittaa, että koulutuksissa ja keskusteluissa käytetään vaihtelevasti molempia kotimaisia. Voit kuitenkin kaikissa tilanteissa puhua omaa äidinkieltäsi, ja tuemme koulutuksen sisältöjen ymmärtämistä ja osallistumista molemmilla kielillä. Tämä kurssi ei ole vaellusmuotoinen, mutta ensimmäisellä kurssiosalla liikumme paljon tunturiluonnossa. 

*

Bli en dunboll i fjällen! Den nattlösa natten erbjuder en möjlighet att fördjupa sig i scouting, i ledarskap och i sina värderingar. På denna TG upplever, reflekterar och lär vi oss tillsammans under midnattssolen, i patruller och alla tillsammans.

Den andra kursdelen förverkligas i södra Finland i novembermörkret. Ha en bättre november med TG!

Under den här kursen kan du i alla situationer tala ditt modersmål, men vi önskar att du kan följa med undervisning och diskussion även på det andra inhemska språket. Vi strävar till att ordna en genuint tvåspråkig kurs med både svensk- och finskspråkiga deltagare och utbildare. Denna kurs är inte en vandring men under den första kursdelen kommer vi att röra oss i fjällen.


Ko-Gi -koulutukset toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Opintokeskus Sivis myöntää opintopisteytetyt todistukset.


Ko-Gi kurssien saavutettavuus

Ko-Gi-kurssit ovat helposti saavutettavia monin tavoin. Kursseilla kaikki kuuluvat joukkoon ja kiusaamiseen on nollatoleranssi. Ruoka on meille tärkeä viihtyvyyttä luova elementti ja erilaisten allergioiden yms. rajoitteiden huomioiminen on osa tätä. Muiden allergioiden suhteen kannattaa huomata, että samassa tilassa yöpyvillä voi olla varusteissaan esim. untuvamakuupusseja yms. allergiaa aiheuttavia. Jos tarvitset sähköä esim. uniapnealaitteeseen, pystymme sitä järjestämään sisätiloissa ja Evolla myös telttamajoitukseen. Tarkempia kurssikohtaisia tietoja esim. luonnossa liikkumisen suhteen saat kurssinjohtajilta. Turvallisuudesta huolehdimme kaikin tavoin ja useimmilla lähijaksoilla on saatavilla jääkaappitilaa lääkkeiden säilytykseen. Jos sinulla on näkö- tai kuulo-ongelmia, ota yhteyttä kurssinjohtajiin mahdollisuuksista selviytyä eri tilanteissa. Toistaiseksi emme pysty tarjoamaan maksuvapautuksia kurssimaksuista. Ko-Gi-kurssien esteettömyyttä kehitetään jatkuvasti.

Lisätietoja koulutuksien saavutettavuudesta yleensä https://www.partio.fi/partiolaiselle/tekemista-ja-kokemuksia/helppo-tulla-tunnus/

Yläkuva: Eeva Helle