Kiittäminen ja palkitseminen

Adventtikalenterikampanja on yhteinen ponnistus, jossa kiitosta ei kannata säästellä ja onnistumisia on syytä juhlia. Palkitsemisessa kannattaa ensisijaisesti suosia kokonaisten ryhmien palkitsemista. Myös yksittäisiä myyjiä voi palkita, mutta tällöin on huomioitava palkinnon verotus.

Pidä motivaatio yllä palkitsemalla myyjiä

Etenkin nuoremmille myyjille palkinnot ja tonttumerkit ovat tärkeitä motivaation ylläpitäjiä pitkässä kampanjassa. Siksi jo tavoitteen asettamisessa on tärkeää olla realistinen ja pilkkoa tarvittaessa kokonaistavoite pienempiin välitavoitteisiin. Niiden saavuttamisesta saa koko lippukunta lisää virtaa myyntiin ja ne ovat oivallisia hetkiä juhlistaa jollain yhteisellä, mukavalla tavalla kampanjan edistymistä.

Tonttumerkkien saantirajat vuonna 2020

  • Perustason tonttumerkki: 12 kalenteria
  • Hopeinen tonttumerkki: 50 kalenteria
  • Kultainen tonttumerkki: 100 kalenteria

Tonttumerkit voit tilata omalta piiritoimistoltasi.

Myyntipalkinnot ovat veronalaista tuloa

Palkinnon maksajan on ilmoitettava palkinnot Verohallinnon tulorekisteriin niiden arvosta ja laadusta (raha- vai tavarapalkinto) riippumatta. Aiemmin voimassa ollutta 100 euron ilmoittamisrajaa ei siis enää ole olemassa.

Rahanarvoisena tavarana saadut veronalaiset palkinnot arvostetaan niiden käypään arvoon eli siihen arvoon, joka tavarasta saataisiin, jos se myytäisin välittömästi.

Arvoltaan merkityksettömät palkintoesineet ja tavarapalkinnot kuten pokaalit, mitalit, lippikset, karkkipussit, kahvipaketit yms. eivät kuitenkaan ole veronalaista tuloa, joten niitä ei myöskään ilmoiteta tulorekisteriin.

Veronalaisen palkinnon saajan on ilmoitettava saamansa palkinnon arvo veroilmoituksellaan, jos se ei näy hänen esitäytetyllä veroilmoituksellaan jo valmiiksi palkinnon maksajan tulorekisteriin antaman ilmoituksen perusteella.

Lisätietoja:

Adventtikalentereiden myynti on yleishyödyllisen yhdistyksen verovapaata varainhankintaa. Myyntituotto ei siis ole tuloveron tai arvonlisäveron alaista tuloa eikä siihen tarvita rahankeräyslupaa.

Muista kiittää myös yhteistyötahoja adventtikalenterien myynnin mahdollistamisesta

Paitsi ahkeria myyjiä, muistakaa kiittää myös esimerkiksi tahoja, jotka tarjoavat teille myyntipaikkoja joulumyyjäisissä tai kauppakeskuksissa, tai mikäli pääsette myymään kalentereita esimerkiksi yritysten työntekijöille.

Kun partiolaisten kalenterimyynti sujuu heidän näkökulmastaan siististi ja sovitusti, on jatkossakin mahdollista päästä myymään kalentereita heidän tiloihinsa. Hyvin hoidetusta yhteistyöstä saattaa helposti poikia muitakin varainhankinnallisia mahdollisuuksia!