Kiittäminen ja palkitseminen

Adventtikalenterikampanja on yhteinen ponnistus, jossa kiitosta ei kannata säästellä ja onnistumisia on syytä juhlia. Palkitsemisessa kannattaa ensisijaisesti suosia kokonaisten ryhmien palkitsemista. Myös yksittäisiä myyjiä voi palkita, mutta tällöin on huomioitava palkinnon verotus.

Pidä motivaatio yllä palkitsemalla myyjiä

Etenkin nuoremmille myyjille palkinnot ja tonttumerkit ovat tärkeitä motivaation ylläpitäjiä pitkässä kampanjassa. Siksi jo tavoitteen asettamisessa on tärkeää olla realistinen ja pilkkoa tarvittaessa kokonaistavoite pienempiin välitavoitteisiin. Niiden saavuttamisesta saa koko lippukunta lisää virtaa myyntiin ja ne ovat oivallisia hetkiä juhlistaa jollain yhteisellä, mukavalla tavalla kampanjan edistymistä.

Tonttumerkkien saantirajat vuonna 2020

  • Perustason tonttumerkki: 12 kalenteria
  • Hopeinen tonttumerkki: 50 kalenteria
  • Kultainen tonttumerkki: 100 kalenteria

Tonttumerkit voit tilata omalta piiritoimistoltasi.

Myyntipalkinnot saattavat olla veronalaista tuloa

Vuodesta 2020 lähtien muu kuin TVL 83 tai 84 §:ssä tarkoitettu kilpailupalkinto ei ole veronalaista tuloa, jos sitä ei voida pitää ennakkoperintälaissa tarkoitettuna palkkana, työ- tai käyttökorvauksena ja verovuonna saatujen kilpailupalkintojen arvo on yhteensä enintään 100 euroa.

Myös kilpailupalkinnon antajan ilmoittamisvelvollisuutta on muutettu vuodesta 2020 lähtien siten, että enintään 100 euron arvoiset kilpailupalkinnot on ilmoitettava tulorekisteriin vain, jos palkinnon antaminen liittyy työ- tai palvelussuhteeseen.

Veronalaisen palkinnon saajan on ilmoitettava saamansa palkinnon arvo veroilmoituksellaan, jos se ei näy hänen esitäytetyllä veroilmoituksellaan jo valmiiksi palkinnon maksajan tulorekisteriin antaman ilmoituksen perusteella.

Lisätietoja:

Adventtikalentereiden myynti on yleishyödyllisen yhdistyksen verovapaata varainhankintaa. Myyntituotto ei siis ole tuloveron tai arvonlisäveron alaista tuloa eikä siihen tarvita rahankeräyslupaa.

Muista kiittää myös yhteistyötahoja adventtikalenterien myynnin mahdollistamisesta

Paitsi ahkeria myyjiä, muistakaa kiittää myös esimerkiksi tahoja, jotka tarjoavat teille myyntipaikkoja joulumyyjäisissä tai kauppakeskuksissa, tai mikäli pääsette myymään kalentereita esimerkiksi yritysten työntekijöille.

Kun partiolaisten kalenterimyynti sujuu heidän näkökulmastaan siististi ja sovitusti, on jatkossakin mahdollista päästä myymään kalentereita heidän tiloihinsa. Hyvin hoidetusta yhteistyöstä saattaa helposti poikia muitakin varainhankinnallisia mahdollisuuksia!