Koronaviruksen vaikutus adventtikalenterin myyntiin

Turvallisuuden varmistaminen on adventtikalenterikampanjassa – kuten kaikessa partiotoiminnassa – ensiarvoisen tärkeää. Kalenteria myydään vain, mikäli se on turvallisesti mahdollista.

Adventtikalenterin myynti on partiolaisten tärkein varainhankinnan kampanja, joka tuottaa vuosittain partiotoiminnan tueksi jopa noin 2,5 miljoonaa euroa. Valtaosa myynnistä perustuu kasvokkain tehtävään myyntiin ovelta ovelle ja kauppojen edustalla. Adventtikalenterin myyjien ja asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi olemme koonneet tälle sivulle ohjeita joilla kalenterin myyntiä voidaan toteuttaa turvallisuus huomoiden.

Tälle sivulle kootaan ohjeita kalenterimyynnin toteuttamiseen syksyllä 2020.

Verkkokauppaan tästä: www.adventtikalenteri.fi

Vaivattomin tapa myynnin toteuttamiseen on asiakkaiden ohjaaminen adventtikalenterin omaan verkkokauppaan. Kaikki ostokseen liittyvät asiat (kuten maksaminen ja tilauksen toimitus) hoituvat lippukunnan puolesta automaattisesti, joten tämä mahdollisuus kannattaa todellakin hyödyntää!

Verkkokaupassa asiakas voi tilata kalenterin itselleen tai lahjaksi, ja myös useampaan osoitteeseen samalla tilauksella. Ostoksen yhteydessä asiakas valitsee lippukunnan, jolle tuotto ohjataan. Verkkokaupassa myydyistä kalentereista tilitetään tuotto lippukunnille kampanjan päätyttyä, jos lippukunnan osuus on yli 10 euroa.

Katso täältä ohjeet, joiden avulla voit varmistaa että lippukuntasi on mukana verkkokaupassa.

 

Mobiili- ja korttimaksamisen käyttöönotto on erinomainen keino vähentää käteisen rahan käsittelystä aiheutuvaa vaivaa. Myös lähikontakti vähenee, kun maksu hoidetaan suoraan asiakkaan omalla puhelimella tai etämaksun mahdollistavalla korttimaksupäätteellänne.

MobilePay on luvannut tukea adventtikalenterin myyntiä tarjoamalla partiolippukunnille alennusta MyShop-sovelluksen maksuista. Kaikki lippukuntien MobilePay-maksut loka-joulukuun aikana hintaan 0,5 % maksun suuruudesta ilman alarajaa (norm. 0,75 %, min 6 snt).

Lue lisää uusien maksutapojen käyttöönotosta

Kalentereiden paikallinen etämyynti on hyvä tapa saada kauppaa turvallisuus huomioiden! Paikallisella etämyynnillä tarkoitetaan tässä tapauksessa sellaista myyntiä, jossa ostaja "kutsuu" myyjän luokseen tai tilaa kalenterin postilaatikkoonsa toimitettuna.

Toteutuksessa kannattaa olla luova ja hyödyntää omalle toiminta-alueelle luontevinta tapaa. Tässä muutama esimerkki:

 • Kertokaa paikkakunnan / kaupunginosan fb-ryhmässä mistä kalenterin saa ostettua. "Turvallisuuden takaamiseksi pienet partiolaiset eivät tänä vuonna kierrä ovelta ovelle. Perinteisen partiolaisten adventtikalenterin saat ostettua myyntipisteeltämme: kalentereita kaupan/koulun/srk-talon parkkipaikalla tiistaina klo 18-20!"
 • Tarjotkaa naapurustolle mahdollisuutta tilata kalenteri postilaatikkoon toimitettuna:
  1) Tehkää "etämyynnille" oma lyhytnumero MobilePayn Myshopiin.
  2) Asiakas tekee tilauksen maksamalla kalenterin tähän numeroon ja kirjoittamalla viestikentään oman osoitteensa. 
  3) Lippukuntanne jäsen toimittaa kalenterin ostajan antamaan osoitteeseen.
 • Jakakaa alueen postilaatikoihin materiaalipankista löytyvä flyer, jossa kerrotaan mahdollisuudesta ostaa kalenteri verkkokaupasta. Flyeriin voitte merkitä oman lippukuntanne nimen, jotta asiakas osaa merkitä teidät lpk-osuuden saajaksi.

Myyntitilanteen harjoitteluun on tänä vuonna hyvä kiinnittää erityistä huomiota. Turvavälin pitäminen on tärkeä muistaa myös kalentereita myytäessä, jotta ostaja ei koe tilannetta epämiellyttävänä.

Tässä muutamia huomioita turvalliseen myyntiin:

 • Kalenteria myytäessä ovelta ovelle voi myyjä ottaa ovikelloa soitettuaan muutaman askeleen taaksepäin.
 • Jos kalenteria myydään sisätiloissa, on kasvomaskin käyttö suositeltavaa.
 • Mobiili- tai korttimaksua tarjoamalla vähennätte lähikontaktin tarvetta.
 • Myymään lähdetään vain täysin terveinä!
Vanhemmat mukaan! Yleensä suse-ikäiset myyvät kaikista eniten kalentereita ja ovat täten erityisen tärkeitä tekijöitä kampanjassa. Mikäli kasvokkain tapahtuvaa myyntiä ei voida toteuttaa, on hyvä aktivoida partiolaisten vanhemmat mukaan varainkeruukampanjan tueksi.
 
Suurimmassa osassa lasten ja nuorten harrastuksissa vanhemmat ovat mukana varainkeruussa tai muissa apuhommissa – nyt on partiolaistenkin aika aktivoida vanhemmat ja pyytää heidän apuaan varainkeruuseen!
 
Laumailloissa voi sudarien kanssa esimerkiksi tehdä 12+ (tonttumerkin saantiraja) listan henkilöistä, jotka he tuntevat ja joille he voisivat kalenterin myydä. Tämän jälkeen vanhempia voi kannustaa auttamaan lapsia toteuttamaan myynnit turvallisesti.
 
Kysykää myös, voisivatko vanhemmat ottaa kalentereita myyntiin omille työpaikoilleen!

Lisää turvallisuuden huomioimisesta kalenterimyynnissä voit lukea täältä.