Myyntipaikat ja -tempaukset

Suomessa on miljoona entistä ja nykyistä partiolaista. On siis hyvin todennäköistä, että henkilö, jolta pyydät myyntilupaa, on joko entinen partiolainen tai tuntee sellaisia. Tämä kannattaa muistaa, jos yhteydenotto eri tahoihin hermostuttaa. Vastaanotto on mitä luultavimmin positiivinen.

Tämä sivu on tarkoitettu adventtikalenterin myyjille. Jos haluat ostaa adventtikalenterin, selaa myyntipaikkoja tai osta kalenteri verkkokaupasta.

Koronaviruksen vaikutukset: Adventtikalenteria myydään turvallisuus huomioiden

Seuraamme kampanjan aikana tarkkaan koronaviruksen mahdollisen toisen aallon vaikutuksia kalenterimyyntiin. Kokoamme lippukunnille ohjepaketin myynnin toteuttamiseen. Adventtikalenteria tulee myydä ja myyntitempauksia toteuttaa turvallisuus huomioiden.

Lue lisää turvallisesta myynnistä ja uusista myyntikeinoista!

Muista myyntiluvat ja kerro myyntipaikasta adventtikalenterin sivuilla

  • Kun olette keksineet hyviä myyntipaikkoja, muistakaa pyytää myyntiluvat etukäteen. Tähän on valmis kirjepohja materiaalipankissa. Muistathan lupaa kysyessäsi sopia myös myyntiajat ja paikat.
  • Muistakaa myös ilmoittaa myyntipaikat adventtikalenterin nettisivujen myyntipaikkalistaukseen! Katso ohjeet myyntipaikan lisäämiseen.

Kauppakeskukset ja kaupat

Suomen Partiolaiset tulee sopimaan adventtikalenterien myynnistä keskitetysti eri kauppaketjujen ja kauppakeskusten kanssa vuoden 2020 osalta.

Periaatesopimus on tehty tähän mennessä Cityconin ja K-ryhmän kanssa. Lippukuntia ohjeistetaan olemaan paikalliseen kauppiaaseen tai kauppakeskukseen yhteydessä ja sopimaan käytännön asioista aina ennen myyntitapahtumaa.

Lidl Suomi haluaa rauhoittaa kauppojensa edustan ja toivoo että partiolaiset eivät järjestä myyntitempauksia Lidlien pihoilla.

Paikallisen kaupan yhteystiedot löydät allaolevista linkeistä:

Materiaalipankista löydät taitetun kirjepohjan, jonka avulla voit lähestyä paikallista kauppaasi!

Kun myynti paikallisen kaupan luona on sovittu, tästä kannattaa ilmoittaa myyntipaikat-sivustolla jotta asiakkaat löytävät paikalle. Katso ohjeet myyntipaikan lisäämiseen.

Tapahtumat

Joulumielellä olevia ihmisiä on paljon liikkeellä erilaisissa joulutapahtumissa, kuten joulukadun avajaisissa, markkinoilla ja myyjäisissä. Ne soveltuvat näin ollen hyvin myös adventtikalenterin myyntipaikoiksi. Jos myyntipaikka on maksullinen, kannattaa aina ottaa järjestävään tahoon yhteyttä ja kysyä, tahtoisivatko he tukea partiotoimintaa esimerkiksi antamalla myyntipaikasta alennusta tai tarjoamalla sellaisen käyttöönne ilmaiseksi.

Mikäli alueellanne on useampia lippukuntia, voitte miettiä myös myyntipaikan vuokraamista yhdessä, jolloin kulut pienentyvät. Järjestäjiin kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin ennen myyjäisiä, joten kartoittakaa mahdollisimman aikaisin minkälaisia joulutapahtumia alueellanne on ja mitkä olisivat teidän kannaltanne parhaita kalentereiden myymiseen. Mallikirjeen myyntipaikan kysymiseen löydät materiaalipankista.

Yritykset

Mikäli menette myymään kalenteria jonkin yrityksen henkilökunnalle, on tärkeää sopia myynnistä aina etukäteen joko yrityksen johdon tai kiinteistön haltijan kanssa. Pääsisikö esimerkiksi vanhempiesi työpaikalle jonain päivänä myymään kalentereita? Hyvä myyntipaikka voi olla esimerkiksi työpaikan lounasruokalan lähellä sijaitseva pöytä.

Monilla paikkakunnilla on rakennuksia, joissa sijaitsee useamman yrityksen toimitiloja. Mikäli teidän on mahdollista olla paikalla virka-aikaan, kannattaa olla yhteyksissä näitä toimitilarakennuksia omistaviin kiinteistöyhtiöihin. Päivän aikana tällaisen rakennuksen aulan läpi kulkee merkittävä määrä ihmisiä.

Lue lisää yritysmyynnistä.

Koulut

Tarjotkaa lippukunnan jäsenten koulujen henkilökunnille mahdollisuutta ostaa adventtikalenteri. Voitte esimerkiksi kysyä, saisitteko laittaa tilauslistan kiertämään opettajanhuoneeseen ja toimittaa kalenterit koululle sovittuna ajankohtana. Myös tämän kanssa kannattaa olla yhteydessä opettajiin jo aikaisessa vaiheessa, viimeistään marraskuun alussa.

Ovelta ovelle

Koronavirus saattaa vaikuttaa ovelta ovelle -myyntiin vuonna 2020. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Ovelta ovelle-myynti saattaa olla hyvinkin tuloksellista. Jokaiselle myyntiryhmälle kannattaa suunnitella myyntireitti etukäteen. Alusta lähtien on myös hyvä huomioida muut alueella toimivat lippukunnat ja jakaa myyntialue heidänkin kanssaan.

Myyntialueita suunnitellessa kannattaa huomioida, että kerrostaloihin voi lukittujen alaovien takia olla haastavaa päästä sisään. Myynti toimiikin erityisen hyvin alueella, jolla on paljon omakoti- ja rivitaloja.

Ovelta ovelle -myynnissä tulee ennen kaikkea muistaa turvallisuus.