Myyntipaikat ja -tempaukset

Suomessa on miljoona entistä ja nykyistä partiolaista. On siis hyvin todennäköistä, että henkilö, jolta pyydät myyntilupaa, on joko entinen partiolainen tai tuntee sellaisia. Tämä kannattaa muistaa, jos yhteydenotto eri tahoihin hermostuttaa. Vastaanotto on mitä luultavimmin positiivinen.

Tämä sivu on tarkoitettu adventtikalenterin myyjille. Jos haluat ostaa adventtikalenterin, selaa myyntipaikkoja tai osta kalenteri verkkokaupasta.

Muista nämä liittyen myyntipaikkoihin:

  • Kun olette keksineet hyviä myyntipaikkoja, muistakaa pyytää myyntiluvat etukäteen. Tähän on valmis kirjepohja materiaalipankissa. Muistathan lupaa kysyessäsi sopia myös myyntiajat ja paikat.
  • Muistakaa myös ilmoittaa pyyntipaikat adventtikalenterin nettisivujen myyntipaikkalistaukseen! Katso ohjeet myyntipaikan lisäämiseen.

Kauppakeskukset ja kaupat

Suomen Partiolaiset on sopinut adventtikalenterien myynnistä keskitetysti eri kauppaketjujen ja kauppakeskusten kanssa vuoden 2019 osalta.

Lidl Suomi on mukana adventtikalenterikampanjassa antamalla myymäläverkostonsa partiolaisten käyttöön 23.10.-5.12.2019. Partiolaisilla on lupa myydä kalentereita Lidl-myymälöiden läheisyydessä, mutta ei sisällä myymälöissä. Partiolaisia pyydetään jättämään myymälän sisäänkäynnit ja muut kulkureitit vapaiksi, jotta kaupoissa asioivat eivät pitäisi myyntitilannetta painostavana. Myös parkkipaikkojen liikenne on syytä ottaa huomioon, jotta vaarantilanteita ei syntyisi. Partiolaisten ei tarvitse ilmoittaa kalenterien myymisestä erikseen myymälään, vaan he voivat valtakunnallisen luvan nojalla myydä kalentereita myymälöidemme lähistöllä em. aikavälillä (23.10.-5.12.2019) parhaaksi katsomanaan aikana.

Myös S- ja K-ryhmä sekä Citycon-kauppakeskukset toivottaneet partiolaiset tervetulleiksi myymään kalentereita kauppojen edustoille tai kauppakeskuksiin. Myynnin ehtona on, ettei kyseiseen kauppaan tai kauppakeskukseen ole sovittuna samalle ajalle muuta tapahtumaa, joten on tärkeää, että myynnistä sovitaan erikseen paikallisen kaupan kanssa. Kauppojen yhteystiedot löydät allaolevista linkeistä:

Materiaalipankista löydät taitetun kirjepohjan, jonka avulla voit lähestyä paikallista kauppaasi!

Kun myynti paikallisen kaupan luona on sovittu, tästä kannattaa ilmoittaa myyntipaikat-sivustolla jotta asiakkaat löytävät paikalle. Katso ohjeet myyntipaikan lisäämiseen.

Tapahtumat

Joulumielellä olevia ihmisiä on paljon liikkeellä erilaisissa joulutapahtumissa, kuten joulukadun avajaisissa, markkinoilla ja myyjäisissä. Ne soveltuvat näin ollen hyvin myös adventtikalenterin myyntipaikoiksi. Jos myyntipaikka on maksullinen, kannattaa aina ottaa järjestävään tahoon yhteyttä ja kysyä, tahtoisivatko he tukea partiotoimintaa esimerkiksi antamalla myyntipaikasta alennusta tai tarjoamalla sellaisen käyttöönne ilmaiseksi. Mikäli alueellanne on useampia lippukuntia, voitte miettiä myös myyntipaikan vuokraamista yhdessä, jolloin kulut pienentyvät. Järjestäjiin kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin ennen myyjäisiä, joten kartoittakaa mahdollisimman aikaisin minkälaisia joulutapahtumia alueellanne on ja mitkä olisivat teidän kannaltanne parhaita kalentereiden myymiseen. Mallikirjeen myyntipaikan kysymiseen löydät materiaalipankista.

Yritykset

Mikäli menette myymään kalenteria jonkin yrityksen henkilökunnalle, on tärkeää sopia myynnistä aina etukäteen joko yrityksen johdon tai kiinteistön haltijan kanssa. Pääsisikö esimerkiksi vanhempiesi työpaikalle jonain päivänä myymään kalentereita? Hyvä myyntipaikka voi olla esimerkiksi työpaikan lounasruokalan lähellä sijaitseva pöytä.

Monilla paikkakunnilla on rakennuksia, joissa sijaitsee useamman yrityksen toimitiloja. Mikäli teidän on mahdollista olla paikalla virka-aikaan, kannattaa olla yhteyksissä näitä toimitilarakennuksia omistaviin kiinteistöyhtiöihin. Päivän aikana tällaisen rakennuksen aulan läpi kulkee merkittävä määrä ihmisiä.

Lue lisää yritysmyynnistä.

Koulut

Tarjotkaa lippukunnan jäsenten koulujen henkilökunnille mahdollisuutta ostaa adventtikalenteri. Voitte esimerkiksi kysyä, saisitteko laittaa tilauslistan kiertämään opettajanhuoneeseen ja toimittaa kalenterit koululle sovittuna ajankohtana. Myös tämän kanssa kannattaa olla yhteydessä opettajiin jo aikaisessa vaiheessa, viimeistään marraskuun alussa.

Ovelta ovelle

Ovelta ovelle-myynti saattaa olla hyvinkin tuloksellista. Jokaiselle myyntiryhmälle kannattaa suunnitella myyntireitti etukäteen. Alusta lähtien on myös hyvä huomioida muut alueella toimivat lippukunnat ja jakaa myyntialue heidänkin kanssaan.

Myyntialueita suunnitellessa kannattaa huomioida, että kerrostaloihin voi lukittujen alaovien takia olla haastavaa päästä sisään. Myynti toimiikin erityisen hyvin alueella, jolla on paljon omakoti- ja rivitaloja.

Ovelta ovelle -myynnissä tulee ennen kaikkea muistaa turvallisuus.