Houkutteleva adventtikalenterin myyntipaikka

Myyntipistettä ja –taktiikoita kannattaa suunnitella etukäteen koko myyntiporukan voimin. Tulevan myyntipaikkanne kohdalla huomioikaa sen keskeinen sijainti: kauppa käy hyvin esimerkiksi pankkiautomaattien ja kauppojen tai kauppakeskusten ulko-ovien läheisyydessä.

Päämyyntipaikan perustaminen esimerkiksi kauppakeskuksen aukiolle helpottaa myyjien huoltoa ja voi esimerkiksi toimia täydennyspisteenä, josta saa lisää kalentereja tai johon voi palauttaa jo saatuja rahoja.

Tilan sallimissa rajoissa kokeilkaa pystyttää kuvitteellinen partioleiri tai sen osa myyntipaikalle. Näissä puitteissa voitte esitellä toimintaanne, joka varmasti kiinnostaa asiakkaita ja herättää huomiota!

Ideoita partiomaisen myyntipaikan somistamiseen

  • Luonto on kiinteä osa partioleirejä, joten sen olisi hyvä näkyä myyntipisteellä. Olisiko sisätiloihin mahdollista tuoda esimerkiksi pari pientä (pöytä)kuusta kuusenjaloissa, havunoksia, kransseja tai myrskylyhtyjä?
  • Laavu tai teltta tuovat myyntipaikalle heti leiritunnelmaa.

Somistusten lisäksi kannattaa kuvitteelliselle leiripaikalle miettiä myös mukavaa, partiohenkistä ohjelmaa. Paikalla voi esimerkiksi askarrella tai laittaa ruokaa. Vain luovuus on tässä rajana – missä juuri te olette erityisen hyviä?

Huolehtikaa, että myyntipaikalla on jatkuvasti tarpeeksi ihmisiä. On hyvä, jos paikalla on pientä vilskettä koko ajan. Hyvä tunnelma tarttuu myös asiakkaisiin.

Kun mietitte tapoja näkyä myyntipaikalla tai markkinoida tulevaa kalenterimyyntiänne, luovuuden käyttö on todella suotavaa. Tavallisesta poikkeavat, mutta silti hyvällä maulla toteutetut tempaukset ja somisteet jäävät ihmisten mieleen. Esimerkiksi hienon, vaikkapa lippukunnan väreillä maalatun mainosplakaatin teko onnistuu helposti ja nopeasti vaikkapa ryhmien kokouksissa.

  • Piirillä on valmista markkinointimateriaalia (esim. partio-banderolli) lainattavissa.
  • Lisäksi materiaalipankista voi tulostaa julisteita ja käyntikortteja käytettäväksi myyntipaikalla.

Piirros adventtikalenterikampnajan hyvästä myyntipaikasta