Bitti – partioleiri verkossa

Partioleiri Bitti järjestetään Minecraftin maailmassa, jossa ei hyttyset pure tai rakot hierrä jalkoja. Tälle leirille voit osallistua kotikoneelta käsin ja kutsua mukaan kavereita ympäri Suomea! Mikä parasta, leiri on avoinna sinulle juuri sinulle sopivaan aikaan. Tämä on kokeilu, jossa yhdistellään uutta ja vanhaa. 

Leiri on tarkoitettu kaikille yli 7vuotiaille partiolaisille. Pelikehittäjän ylläpitämien ikärajojen vuoksi alle 13-vuotiaitten partiolaisten huoltajien täytyy muuttaa Minecraft peliin liittyvää pelitiliä niin, että myös nuoremmat pelaajat voivat pelata peliä verkossa.  Yli 13-vuotiaat pääsevät pelaamaan normaalisti pelin ostamisen ja leiri-ilmoittautumisen jälkeen. Rekisteröitymiseen liittyvissä sekä teknisissä ongelmissa olkaa yhteydessä pelinkehittäjään. 

Miten pääsen leirille?

 1. Hanki peli

Leirille pääset Minecraftin Java-version hinnalla. Pelin ostaminen vaatii rekisteröitymisen palveluun.

Java -versiota voidaan pelata seuraavilla alustoilla: Windows, Linux ja macOS. Lisätietoja tästä.

 1. Ilmoittaudu palvelimelle eli “leirille”

Leiri-ilmoittautumisia käsitellään aina kun keritään! Ilmoittautumisen jälkeen palvelimelle pääsee noin vuorokauden kuluessa. Hyväksytystä ilmoittautumisesta saat sähköpostiviestin. Leiri-ilmoittautuminen tarvitaan, jotta palvelimelle ei tule ylimääräisiä botteja haittaamaan toimintaa. Jos nimimerkkisi kanssa on ongelmia, pyrimme olemaan sinuun yhteydessä.

ILMOITTAUDU LEIRILLE TÄMÄN LINKIN KAUTTA 

 1. Tule mukaan

Minecraft palvelimelle liitytään avaamalla peli, käynnistämällä moninpeli, lisäämällä palvelimen osoite ja liittymällä siihen. Minecraft-palvelin on auki vuorokauden ympäri.

Palvelimen osoite on bitti.partio.fi

Toivomme, että kaikki toimii, mutta joskus voidaan kohdata ongelmia. Olethan kärsivällinen ja raportoit ongelmista, niin kehitämme toimintaa parhaamme mukaan! Palvelimella voi myös joskus olla ruuhkaa, joka johtaa jonottamiseen. Tällaisessa tapauksessa suosittelemme joko jonottamaan tai kokeilemaan myöhemmin uudestaan.

Leirin ohjelma

Leirillä pääasiassa pelataan, rakennellaan, verkostoidutaan ja seikkaillaan Minecraftin maailmassa. Mitään leiriaikaa ei ole, vaan voit yksin tai kavereittesi kanssa vierailla leirillä juuri silloin kun sinulle sopii. Tarkoitus on rakentaa Suomen suurin partioleiri Minecraftin palikkamaailmaan! Palvelimen kansoittuessa tulemme järjestämään ohjelmaa, josta tiedotamme erikseen täällä sekä Discordissa. Suunnitteilla on esimerkiksi leirin avajaiset.

Jos haluat jutella muiden pelaajien kanssa, voit kirjoitella chattiin tai liittyä Partiolaiset –Discord kanavalle! Noudatamme Discord -palvelun käyttöehtoja, joten kanava on tarkoitettu yli 13-vuotiaille. Kutsulinkin löydät tältä sivulta ylhäältä.

Jos painikkeen kanssa on ongelmia, laita sähköpostia joni.heikkinen@partio.fi. Korjaamme ongelman mahdollisimman pian.

Bittileirin sekä palvelimen säännöt: 

Ohjeet päivitetty 26.5.2021

 • Pidetään yhdessä hauskaa!
 • Ei kiusaamista, häirintää tai syrjintää
 • Ei grieffaamista (rakentamista tai asioiden purkamista muiden rakennelmista tai niiden välittömästä läheisyydestä ilman lupaa)
 • Ei häiriköintiä chatissä tai muuten
 • Ei ansoja tjms. muiden pihoille tai välittömään läheisyyteen
 • Pidetään chatti, rakennukset, skinit sekä käyttäjänimet asiallisina
 • Ei loukkaavaa sisältöä, kiroilua tai muuta huonoa käytöstä
 • Ei huijauskoodeja
 • Ei omaa etua tavoittelevia, muita pelaajia häiritseviä tai serveriä tavattomasti hidastavia modeja
 • Pitäkää farmit yms. järkevän kokoisina
 • Saa ja kannattaa kysyä apua ylläpitäjiltä! He ovat mukana pelimaailmassa pelaajia auttamassa ja tukemassa
 • Pidetään ylläpitotiketit asiallisina
 • Noudatamme pelinkehittäjän (Mojang) yleisiä neuvoja ja ohjeistuksia.

 

Muuta hyödyllistä tietoa (osa linkeistä on englanninkielisiä)

Pelikasvatus.fi 

HOW TO STAY SAFE ONLINE Read our safety tips for Minecraft multiplayer!

Tietoa Minecraft palvelimista

 

Tarvittaessa saat apua myös partiotoimiston Jonilta, joni.heikkinen@partio.fi.

Tekijät kuvaavat projektia seuraavalla tavalla:

“Palvelimen nimeksi on valikoitunut Bitti ja palvelin on tällä hetkellä 1.16.5 Survival ja myöhemmin mahdollisesti tulossa muita pelimuotoja. Suunnitelmissa ollut jotain pieniä tapahtumia,  ja näitä tapahtumia voi toki ehdottaa palvelimen johdolle. Pelaajille on myös annettu mahdollisuus hallita ekonomiaa lähestulkoon vapaasti.”