Partioleiri verkossa

Partiolaisten Bitti menee talviunille

Kesä on kääntynyt syksyyn ja siksi kesän projektiksi tehty “virtuaalinen partioleiri” Bitti –palvelin vaipuu horrokseen. Bitin ylläpito sekä muut tukijat haluavat kiittää kaikkia mukana olleita pelaajia tästä matkasta! Matkalla on opittu paljon virtuaalimaailmassa tapahtuvasta toiminnasta ja saatua tietoa tullaan hyödyntämään tulevissa projekteissa. Minecraft palvelimen ylläpito on ollut mielenkiintoinen lisä perinteiseen partiotoimintaan.

Bitti räjähtää 18.10. jonka jälkeen palvelin ei ole enää käytettävissä. Mutta ei hätää! Hiokaa taitonne palikkamaailmassa teräviksi, sillä Partio palaa palikkamaailmaan taas vuonna 2021.

Vaikka Bitti hiipuukin pois, niin partiolaisten Discord-palvelin itsessään ei ole menossa minnekään 🙂

Haluaisimme myös kerätä palautetta Bitistä:

Palautelomake

Partioleiri Bitti järjestetään Minecraftin maailmassa, jossa ei hyttyset pure tai rakot hierrä jalkoja. Tälle leirille voit osallistua kotikoneelta käsin ja kutsua mukaan kavereita ympäri Suomea! Mikä parasta, leiri on avoinna sinulle juuri sinulle sopivaan aikaan. Tämä on kokeilu, jossa yhdistellään uutta ja vanhaa. 

Leiri on tarkoitettu kaikille yli 7vuotiaille partiolaisille. Pelikehittäjän ylläpitämien ikärajojen vuoksi alle 13-vuotiaitten partiolaisten huoltajien täytyy muuttaa Minecraft peliin liittyvää pelitiliä niin, että myös nuoremmat pelaajat voivat pelata peliä verkossa.  Yli 13-vuotiaat pääsevät pelaamaan normaalisti pelin ostamisen ja leiri-ilmoittautumisen jälkeen. Rekisteröitymiseen liittyvissä sekä teknisissä ongelmissa olkaa yhteydessä pelinkehittäjään. 

 

Huomioithan, että leiri-innostus on ollut odotettua suurempaa, joten ilmoittautumisten käsittelyssä on viivettä. Kaikki asiallisesti ilmoittautuneet pääsevät kyllä  listoille. Leirille mahtuu kerrallaan 200 henkilöä. Annetaan ylläpidolle työrauha, älä siis turhaan ilmoittaudu useampaan kertaan, se viivyttää asioita entisestään.

Lisätietoa antaa joni.heikkinen@partio.fi.

Miten pääsen leirille?

1. Hanki peli

Leirille pääset Minecraftin Java-version hinnalla. Pelin ostaminen vaatii rekisteröitymisen palveluun.

Java -versiota voidaan pelata seuraavilla alustoilla: Windows, Linux ja macOS. Lisätietoja tästä.

2. Ilmoittaudu palvelimelle eli “leirille”

Leiri-ilmoittautumisia käsitellään aina kun keritään! Ilmoittautumisen jälkeen palvelimelle pääsee noin 24-72h kuluessa. Hyväksytystä ilmoittautumisesta ei tule erillistä viestiä. Leiri-ilmoittautuminen tarvitaan, jotta palvelimelle ei tule ylimääräisiä botteja haittaamaan toimintaa. Jos nimimerkkisi kanssa on ongelmia, pyrimme olemaan sinuun yhteydessä.

Ilmoittaudu leirille tämän linkin kautta 

3. Tule mukaan

Minecraft palvelimelle liitytään avaamalla peli, käynnistämällä moninpeli, lisäämällä palvelin/serveri ja liittymällä siihen. Minecraft-palvelin on auki vuorokauden ympäri toistaiseksi.

Palvelimen osoite on 88.198.65.78:25565

Toivomme, että kaikki toimii, mutta joskus voidaan kohdata ongelmia. Olethan kärsivällinen ja raportoit ongelmista, niin kehitämme toimintaa parhaamme mukaan! Palvelimella voi myös joskus olla ruuhkaa, joka joka johtaa jonottamiseen. Tällaisessa tapauksessa suosittelemme joko jonottamaan tai kokeilemaan myöhemmin uudestaan. 

Leirin ohjelma

Leirillä pääasiassa pelataan, rakennellaan, verkostoidutaan ja seikkaillaan Minecraftin maailmassa. Mitään leiriaikaa ei ole, vaan voit yksin tai kavereittesi kanssa vierailla leirillä juuri silloin kun sinulle sopii. Tarkoitus on rakentaa Suomen suurin partioleiri Minecraftin palikkamaailmaan! Palvelimen kansoittuessa tulemme järjestämään ohjelmaa, josta tiedotamme erikseen täällä sekä palvelimella. Suunnitteilla on esimerkiksi leirin avajaiset. 

Jos haluat jutella muiden pelaajien kanssa, voit kirjoitella chattiin tai liittyä Partiolaiset –Discord kanavalle! Noudatamme Discord -palvelun käyttöehtoja, joten kanava on tarkoitettu yli 13-vuotiaille. Kutsulinkin löydät tältä sivulta ylhäältä.

Jos painikkeen kanssa on ongelmia, laita sähköpostia joni.heikkinen@partio.fi. Korjaamme ongelman mahdollisimman pian. 

Bittileirin sekä palvelimen säännöt: 

Ohjeet päivitetty 2.9.2020

 • Ei Maisemagrieffiä eli siis 1×1 torneja, leijuvia puita tai muuta vastaavaa.
  Lavacasteja, ansoja tai muita turhia koloja eikä myöskään luonnon turmelua.
 • Palvelimen tahallinen lagittaminen kielletty.
 • Ei epäasiallisia epäasiallisia nimiä tai skinejä.
 • Ei grieffiä.
 • Ei netherin katolle.
 • Ei turhia tickettejä.
 • Ei spämmitä tickettejä.
 • Ei epäasiallisia rakennelmia.
 • Ei Exploitteja tms.
 • Ei kiusaamista.
 • Ei bugien hyväksi käyttöä.
 • Ei AFK kalafarmeja.
 • Ei epäasiallista käyttäytymistä chatissa.
 • Maalaisjärjen sekä partiomielen käyttö sallittu.
 • Sääntöjä päivitetään tarpeen vaatiessa.
 • Sääntörikkeistä voi saada palvelimelle porttikiellon.
 • Noudatamme pelinkehittäjän (Mojang) yleisiä neuvoja ja ohjeistuksia.

Tarvittaessa saat apua myös partiotoimiston Jonilta, joni.heikkinen@partio.fi.

Tekijät kuvaavat projektia seuraavalla tavalla:

“Palvelimen nimeksi on valikoitunut Bitti ja palvelin on tällä hetkellä 1.15.2 Survival ja myöhemmin mahdollisesti tulossa muita pelimuotoja. Suunnitelmissa ollut jotain pieniä tapahtumia,  ja näitä tapahtumia voi toki ehdottaa palvelimen johdolle. Pelaajille on myös annettu mahdollisuus hallita ekonomiaa lähestulkoon vapaasti. Liittyessä palvelimelle saa pienen aloituspakkauksen joka sisältää työkaluja ja ruokaa.”