Parempi lippukunta -festivaali Kajolla

Parempi lippukunta – eli Suomen Partiolaisten tuki lippukunnille jalkautuu myös Kajolle, tarkemmin Välähtämön alueelle. Luvassa on leirin mittainen lippukuntatapahtuma, josta voit valita juuri sen osuuden, joka sinua auttaa! Ohjelmassa on paljon vertaistuellisia, informatiivisia ja innostavia treffejä, pikavalmennusta ja hyviä keskusteluja, jotka auttavat tekemään lippukunta-arjesta sujuvampaa ja mukavampaa myös leirin jälkeen.

Tule moikkaamaan SP:n luottiksia, puhiksia ja työntekijöitä ja keräämään intoa syksyyn!

Ohjelma

muutokset mahdollisia ja todennäköisiä

(VE) = Varaa paikkasi Etukäteen (valitettavasti varausjärjestelmämme ei ole vielä valmis)

Peliradat:

Joka leiripäivä: Seppo.io-ratoja, joita voit kiertää yksin tai yhdessä kaverin kanssa muun muassa seuraaviin aiheisiin liittyen:

  • Tarpojaohjelma tutuksi
  • Samoajaohjelma tutuksi
  • Vaeltajaohjelma tutuksi
  • Perhepartio-ohjelma tutuksi
  • Scouting in Finland
  • Mini-VBL
  • Sanoista tekoihin -ohjelmapainotus

Valmennushetket:

Varaa itsellesi, koko johtokolmikolle tai muulle jengille oma valmennushetki. Voimme keskittyä siihen, mikä teitä mietityttää, autamme ratkomaan pulmaa tai keksimään idiksiä edetä jossain kehityskohteessanne. (VE)

Kolmiapila-Gilwell -koulutus:

Johtajakahvilassa pidetään Ko-Gi -tapaaminen keskiviikkona 20.7. kello 14. Samassa paikassa on leirin mittaan tarjolla myös muuta Ko-Gi-aiheista meininkiä: kouluttajien ja kurssin käyneiden kokemuksia ja tarinoita, sparrailua partiojohtajana kehittymiseen, maistiaisia vetävimpien koulutusrupeamien tunnelmasta ja annista sekä mahdollisuus testata, olisiko sinusta kenties seuraavien kurssien palokärjeksi. Tule käymään ja tuo kaverisikin, erityisesti ne, joilla Ko-Gi on vielä käymättä!

Lauantai 16.7.

10-11.30Ohjelmapainotus tutuksiPartio vuonna 2040 – lähde matkalle tulevaisuuteenMiten meillä menee? Tule tutkimaan lippukuntasi tilastoja (VE)
13.30-15Perhepartio-ohjaajien tapaaminenNäin valmennan partiokasvatustaMiten meillä menee? Tule tutkimaan lippukuntasi tilastoja (VE)
15-16.30Discord-treffitvalmentaja 2.0. UKK-piste, leirivalmentajien tukipiste 
18-19.30Samoajaluotsi-treffitKasvun minitreenit 
19.30-21Pestijohtajatapaaminen*Vinkki-ilta viestintään: Tule hakemaan ideoita lippukunnan viestintään 

10-11.30

Ohjelmapainotus tutuksi

Sanoista tekoihin johdattaa meidät partiolaiset toimimaan maailman parhaaksi. Tänä vuonna tutuksi ovat tulleet kestävän kehityksen tavoitteet, ensi vuonna tavoitteet muuttuvat teoiksi erilaisissa vaikuttavissa projekteissa. Tule nappaamaan jo nyt parhata ideat tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan!

Partio vuonna 2040 – lähde matkalle tulevaisuuteen

Zombeja ja trombeja vai kukkaketoja ja yhteiseloa? Mitä ja millaisessa ympäristössä partio on vuonna 2040? Millaisia taitoja tarvitsemme vuonna 2040? Mitä taitoja meidän tulisi kasvattaa vuonna 2040?  Työpajassa pohditaan erilaisia mahdollisia tulevaisuuksia ja pureudutaan skenaarioiden kautta siihen, mitä partiolta tulevaisuudessa odotetaan ja miten partio voi siihen vastata. 

Miten teillä menee? Tule tutkimaan lippukuntasi tilastoja

13.30-15

Perhepartio-ohjaajien tapaaminen

Tervetuloa Suomen ihka ensimmäiseen perhepartio-ohjaajien tapaamiseen! Yhteisessä hetkessämme jaamme parhaita kokemuksia ja luomme yhteyksiä ympäri Suomen.

Näin valmennan partiokasvatusta

Onko valmentamallasi lippukunnalla alkamassa valmennusprojekti partiokasvatukseen liittyen? Tai haluaisitko sparrata valmentamiasi lippukuntia parempaan partiokasvatukseen? Tässä työpajassa pohditaan erilaisia työkaluja ja menetelmiä parempaan partiokasvatukseen valmentamiseen.

Miten teillä menee? Tule tutkimaan lippukuntasi tilastoja

15-16.30

Discord-treffit

Valmentaja 2.0. UKK-piste, leirivalmentajien tukipiste

Valmentajapesti päivittyy tänä vuonna, ja Kajolla testataan ensimmäistä kertaa valmentajia myös leiriarjessa. Pohdituttaako valmentajapestissä joku asia, tai kaipaatko vertaistukea ja vinkkejä valmentamiseen? Tämä setti on kaikkia valmentajia varten.

18-19.30

Samoajaluotsi-treffit

Samoajaluotsi, tämä ilta on sinulle! Tule tapaamaan kollegoitasi ympäri Suomen ja kuulemaan samalla samoajaohjelman ajankohtaisista asioista sekä jakamaan parhaat ideat yhteiseksi hyväksi.

Kasvun minitreenit

19.30-21

Pestijohtajatapaaminen*

Tervetuloa pestijohtajatapaamiseen! Illan aikana tapaat pestikollegoitasi ympäri Suomen ja saat vertaistukea sekä ajatuksia edessä siintävään syksyyn sekä pääset pohtimaan pestijohtamista eri ulottuvuuksien kautta. Mukaan tarvitset istuinalustan ja mukin.

Vinkki-ilta viestintään: Tule hakemaan ideoita lippukunnan viestintään

Miten teillä toimii viestintä johtajistossa tai partiolaisille ja heidän huoltajilleen? Löytävätkö harrastusta etsivät tietoa lippukunnastanne? Illan aikana pääset vaihtamaan ajatuksia muiden viestintää tekevien kanssa ja kuulet Suomen Partiolaisten tarjoamasta tuesta lippukuntien viestintään.

Su 17.7.

10.00-11.30 Mikä tökkii partio-ohjelmassa? Kommentointihetki vanhimpien ikäkausien ohjelmasta 
13.30-15.00Turva-aikuisten tapaaminenKuka tätä laivaa oikein ohjaa? Tapaa SP:n puheenjohtajat 
15.00-16.30Katsomuskasvatus käytännössäSeppo.io haltuun 
18.00-19.30Tarpojaluotsi-treffitVBL-alumnitapaaminenArvopohjaisen johtajuuden koulutus – mitä, miksi, milloin
19.30-21.00LPKJ-tapaaminen*  

10.00-11.30

Mikä tökkii partio-ohjelmassa? Kommentointihetki vanhimpien ikäkausien ohjelmasta

Anna palautetta partio-ohjelmasta. Paikalla partio-ohjelmasta vastaavat luottikset, joten nyt on hyvä hetki korjata pieniä epäkohtia heti kuntoon tai antaa vinkkejä suurempien korjaamiseksi. Tule myös kertomaan parhaat toteutusvinkkisi, jotta ne saadaan myös muiden iloksi jakoon.

13.30-15.00

Turva-aikuisten tapaaminen

Toimitko turva-aikuisena? Tule tapaamaan vertaisiasi sekä saamaan pestiäsi tukeva ajankohtauskatsaus.

Kuka tätä laivaa oikein ohjaa? Tapaa SP:n puheenjohtajat

Millainen pesti on Suomen suurimman nuorisojärjestön puheenjohtajuus? Mistä asiasta haluaisit kysyä, antaa palautetta tai haastaa? Tule tapaamaan Suomen Partiolaisten puheenjohtajia. Paikalla pj Siiri Somerkero, vpj:t Stefan Stjärnstedt ja Inari ”Tiitu” Timonen-Nissi sekä Partioneuvoston pj Henna Heikkilä.

15.00-16.30

Katsomuskasvatus käytännössä

Omaa katsomusta voi rakentaa, toteuttaa ja siitä voi käydä dialogia. Miten näitä taitoja voi toteuttaa partio-ohjelmassa? Tule keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiasi katsomuskasvatuksen toteuttamisesta partiotapahtumissa ja -kokoontumisissa.

Seppo.io haltuun

Seppo.io tarjoaa välinee muuttaa kokoontuminen tai koulutus pelilliseksi liikkuvaksi kokonaisuudeksi. Tule oppimaan, miten seppo.io toimii.

18.00-19.30

Tarpojaluotsi-treffit

Tarpojaluotsi, tämä ilta on sinulle! Tule tapaamaan kollegoitasi ympäri Suomen ja kuulemaan samalla tarpojaohjelman ajankohtaisista asioista sekä jakamaan parhaat ideat yhteiseksi hyväksi.

VBL-alumnitapaaminen

Oletko käynyt VBL-koulutuksen tai toiminut koulutuksessa kouluttajana tai mentorina? Ohjelmassa on VBL-tuttujen tapaamisen ja kuulumisten vaihdon lisäksi mahdollisuus kehittää ja reflektoida omaa johtajuuttaan.

Arvopohjaisen johtajuuden koulutus – mitä, miksi, milloin

Suomen Partiolaiset ovat jo yli 10 vuoden ajan olleet mukana järjestämässä arvopohjaisen johtajuuden koulutusta Value Based Leadership. Tule kuuntelemaan mistä koulutuksessa on kyse ja milloin seuraava koulutus on alkamassa.

19.30-21.00

LPKJ-tapaaminen*

Tervetuloa lippukunnajohtajatapaamiseen! Illan aikana tapaat pestikollegoitasi ympäri Suomen ja saat vertaistukea sekä ajatuksia edessä siintävään syksyyn sekä pääset pohtimaan lippukunnan johtamista eri ulottuvuuksien kautta. Mukaan tarvitset istuinalustan ja mukin.

Maanantai 18.7.

10.00-11.30Tarpojaohjelma tutuksiMentoroinnista virtaa partioon 
13.30-15.00Ko-Gi ohjaajakoulutus (klo 14-17)Näin käytän KompassiaJärvi-Suomen Partiolaiset ry: johtokolmikkotapaaminen
15.00-16.30Ko-Gi ohjaajakoulutus (klo 14-17)Lippukuntalaisten osaamisen kehittämisen suunnitteluMaailmanjamboree: meet & greet
18.00-19.30Kuka partiossa päättää? Miten toimivat jäsenkokous ja partioneuvosto?Vaeltajaluotsi-treffit 
19.30-21.00Aikuispartiota järjestävien kohtaaminen  

10.00-11.30

Tarpojaohjelma tutuksi

Miten toimii tarpojaohjelma? Onko tuleva pestisi tarpojaluotsina tai oletko muuten vain kiinnostunut tarpojien ohjelmasta? Tule kuulemaan, mitkä ovat tarpojaohjelman salat.

Mentoroinnista virtaa partioon

Mentorointi on vuorovaikutuksellinen menetelmä ajatusten ja tiedon vaihtoon. Tule keskustelemaan mentoroinnista, siitä miksi se kannattaa sekä kuulemaan vinkit miten voit löytää itsellesi mentorin tai miten toimia sellaisena itse.

13.30-15.00

Ko-Gi ohjaajakoulutus (klo 14-17)

Mistä Ko-Gi ohjaajuudessa on kyse? Koulutus sopii myös kertaajille (moduuli voimassa 3 v). Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ennen leiriä piirien ja FISScin koulutusohjaajilta samaasi linkin kautta.

Näin käytän Kompassia

Tule ottamaan Kompassi haltuun tai kysymään vinkkejä käyttöön partio-ohjelmasovellus Kompassiin liittyen olitpa sitten ikäkausipartiolainen taikka johtajatehtävissä toimiva.

Järvi-Suomen Partiolaiset ry: johtokolmikkotapaaminen

15.00-16.30

Lippukuntalaisten osaamisen kehittämisen suunnittelu

Tiedättekö millaista osaamista lippukunnasi on ja miten sitä olisi hyvä kehittää? Tämän työpajan aikana pohdimme, miten varaudumme tuleviin osaamistarpeisiin lippukunnassa. Tule mukaan suunnittelemaan lippukuntasi tulevaisuutta.

Maailmanjamboree: meet & greet

Tule tapaamaan Suomen jamboreejoukkueen tekijöitä ja esittämään kysymyksesi jamboreeprojektista. Kaipaatpa sitten vinkkejä varainhankintaan tai vastauksia kiperiin kysymyksiisi jamboreen vastuullisuudesta, me olemme täällä sinua varten! Kiinnostaisiko sinua kuulla esimerkiksi oheismatkasta, jamboreen ohjelmasta tai leirilippukuntien toiminnasta? Vastaamme aiheeseen kuin aiheeseen.

18.00-19.30

Kuka partiossa päättää? Miten toimivat jäsenkokous ja partioneuvosto?

Miten Suomen Partiolaisissa tehdään päätöksiä? Miten voin vaikuttaa asioihin? Aiheesta kertomassa ja keskustelemassa SP:n puheenjohtaja Siiri Somerkero ja Partioneuvoston puheenjohtaja Henna Heikkilä

Vaeltajaluotsi-treffit

Vaeltajaluotsi, tämä ilta on sinulle! Tule tapaamaan kollegoitasi ympäri Suomen ja kuulemaan samalla vaeltajaohjelman ajankohtaisista asioista sekä jakamaan parhaat ideat yhteiseksi hyväksi.

19.30-21.00

Aikuispartiota järjestävien kohtaaminen

Kiinnostaako aikuispartio tai järjestetäänkö lippukunnassanne jo sellaista? Tule kuulemaan ja keskustelemaan aikuisverkoston toiminnasta.

Tiistai 19.7.

10.00-11.30Samoajaohjelma tutuksiKasvun minitreenit 
13.30-15.00Tarpojaluotsi-treffitErätauko-menetelmä tutuksi tekemällä oppienSeppo.io haltuun
15.00-16.30Ohjelmapainotus tutuksiPartio vuonna 2040 – lähde matkalle tulevaisuuteen 
18.00-19.30Sparrausta Ko-Gi-ohjaajille (18.30-20.00)Kasvun treeniohjelmiin osallistuneiden treffitVJ-cafe (ei aikuisille)
19.30-21.00(Keskiäiset)  

10.00-11.30

Samoajaohjelma tutuksi

Miten toimii samoajaohjelma? Onko tuleva pestisi samoajaluotsina tai oletko muuten vain kiinnostunut samoajien ohjelmasta? Tule kuulemaan, mitkä ovat samoajaohjelman salat.

Kasvun minitreenit

Haluatteko kasvattaa lippukuntanne jäsenmäärää ja kehittää toimintaanne? Tästä työpajasta työkalut ja pikastartti lippukuntanne kasvusuunnitelman tekemiseen!

13.30-15.00

Tarpojaluotsi-treffit

Tarpojaluotsi, tämä hetki on sinulle! Tule tapaamaan kollegoitasi ympäri Suomen ja kuulemaan samalla tarpojaohjelman ajankohtaisista asioista sekä jakamaan parhaat ideat yhteiseksi hyväksi.

Erätauko-menetelmä tutuksi tekemällä oppien

Kokemuksemme mukaan Erätauko-menetelmä tulee kaikkein parhaiten tutuksi keskusteluun osallistumalla. Kutsumme sinut mukaan käymään Erätaukoa aiheella ”Mihin kuulun?” tai ”Kajon keskellä – mitä kuuluu?”. Käymme 60 minuutin Erätauko-keskustelun, jonka jälkeen kerromme tiiviisti ydinkohdat menetelmästä ja keskustelun ohjaamisesta. Ilmoittaudu etukäteen!

Seppo.io haltuun

Seppo.io tarjoaa välinee muuttaa kokoontuminen tai koulutus pelilliseksi liikkuvaksi kokonaisuudeksi. Tule oppimaan, miten seppo.io toimii.

15.00-16.30

Ohjelmapainotus tutuksi

Sanoista tekoihin johdattaa meidät partiolaiset toimimaan maailman parhaaksi. Tänä vuonna tutuksi ovat tulleet kestävän kehityksen tavoitteet, ensi vuonna tavoitteet muuttuvat teoiksi erilaisissa vaikuttavissa projekteissa. Tule nappaamaan jo nyt parhata ideat tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan!

Partio vuonna 2040 – lähde matkalle tulevaisuuteen

Zombeja ja trombeja vai kukkaketoja ja yhteiseloa? Mitä ja millaisessa ympäristössä partio on vuonna 2040? Millaisia taitoja tarvitsemme vuonna 2040? Mitä taitoja meidän tulisi kasvattaa vuonna 2040?  Työpajassa pohditaan erilaisia mahdollisia tulevaisuuksia ja pureudutaan skenaarioiden kautta siihen, mitä partiolta tulevaisuudessa odotetaan ja miten partio voi siihen vastata. 

18.00-19.30

Sparrausta Ko-Gi-ohjaajille (18.30-20.00)

Tule kohtaamaan toisia Ko-Gi-ohjaajia sekä kehittämään ohjaamistaitojasi. Työpaja on tarkoitettu tällä hetkellä Ko-Gi-ohjaajina toimiville.

Kasvun treeniohjelmiin osallistuneiden treffit

Tapaaminen kasvun treeniohjlemiin 2021-2022 osallistuneille lippukunnille!

VJ-cafe (ei aikuisille)

Tervetuloa VJ-cafeeseen, kaikkien ryhmänjohtajina toimivien samoajien ja vaeltajien yhteiseen iltaan! Illan aikana luvassa uusia ja vanhoja tuttuja, ideointia ja ajatusten vaihtoa sekä ihan vain mukavaa möllöttämistä leiriarjen lomassa.

Keskiviikko 20.7.

10.00-11.30Vaeltajaohjelma tutuksiErätauko-menetelmä tutuksi tekemällä oppienUusien aikuisten sitouttaminen
13.30-15.00Samoajaluotsi-treffitKo-Gi -tapaaminen (huom. kello 14, paikkana johtajakahvila) 
15.00-16.30Kuka tätä laivaa oikein ohjaa? Tapaa SP:n puheenjohtajatErätauko-menetelmä tutuksi tekemällä oppien 
18.00-19.30Valmentajien tai valmentajaksi haluavien treffitNäin käytän KompassiaMaailmanjamboree IST-ilta
19.30-21.00Ohjelmajohtajatapaaminen*Kestävästi partiossa -lippukuntien kiitosilta 

10.00-11.30

Vaeltajaohjelma tutuksi

Miten toimii vaeltajaohjelma? Oletko juuri aloittanut vaeltajien ikäkaudessa tai onko tuleva pestisi vaeltajaluotsina? Tule kuulemaan, mitkä ovat vaeltajajaohjelman salat.

Uusien aikuisten sitouttaminen

Onko lippukunnassasi aloittamassa uusi aikuinen? Miten varmistamme, että aikuinen saa parhaan mahdollisen startin partiotaipaleelleen? Miten tuemme uutta aikuista partiopolullaan? Tässä työpajassa kuulet parhaat vinkit uusien aikuisten sitouttamiseksi lippukunnan arkeen.

Erätauko-menetelmä tutuksi tekemällä oppien

Kokemuksemme mukaan Erätauko-menetelmä tulee kaikkein parhaiten tutuksi keskusteluun osallistumalla. Kutsumme sinut mukaan käymään Erätaukoa aiheella ”Mihin kuulun?” tai ”Kajon keskellä – mitä kuuluu?”. Käymme 60 minuutin Erätauko-keskustelun, jonka jälkeen kerromme tiiviisti ydinkohdat menetelmästä ja keskustelun ohjaamisesta. Ilmoittaudu etukäteen

13.30-15.00

Samoajaluotsi-treffit

Samoajaluotsi, tämä hetki on sinulle! Tule tapaamaan kollegoitasi ympäri Suomen ja kuulemaan samalla samoajaohjelman ajankohtaisista asioista sekä jakamaan parhaat ideat yhteiseksi hyväksi.

Ko-Gi -tapaaminen (huom. kello 14, paikkana johtajakahvila)

15.00-16.30

Treffaa SP:n puheenjohtajat

Millainen pesti on Suomen suurimman nuorisojärjestön puheenjohtajuus? Mistä asiasta haluaisit kysyä, antaa palautetta tai haastaa? Tule tapaamaan Suomen Partiolaisten puheenjohtajia. Paikalla pj Siiri Somerkero, vpj:t Stefan Stjärnstedt ja Inari ”Tiitu” Timonen-Nissi sekä Partioneuvoston pj Henna Heikkilä.

Erätauko-menetelmä tutuksi tekemällä oppien

Kokemuksemme mukaan Erätauko-menetelmä tulee kaikkein parhaiten tutuksi keskusteluun osallistumalla. Kutsumme sinut mukaan käymään Erätaukoa aiheella ”Mihin kuulun?” tai ”Kajon keskellä – mitä kuuluu?”. Käymme 60 minuutin Erätauko-keskustelun, jonka jälkeen kerromme tiiviisti ydinkohdat menetelmästä ja keskustelun ohjaamisesta. Ilmoittaudu etukäteen

Samoajaluotsi-treffit

18.00-19.30

Valmentajien tai valmentajaksi haluavien treffit

Valmentajapesti päivittyy tänä vuonna, jotta jatkossa lippukunnat saisivat entistä parempaa tukea matkalla parempaan partiotoimintaan. Sykkiikö sinun rinnassasi valmentajasydän? Oletko valmentajapestissä tai haikailet siihen? Tule hakemaan vinkkejä ja vertaistukea pestiisi.

Näin käytän Kompassia

Tule ottamaan Kompassi haltuun tai kysymään vinkkejä käyttöön partio-ohjelmasovellus Kompassiin liittyen olitpa sitten ikäkausipartiolainen taikka johtajatehtävissä toimiva.

19.30-21.00

Ohjelmajohtajatapaaminen*

Tervetuloa ohjelmajohtajatapaamiseen! Illan aikana tapaat pestikollegoitasi ympäri Suomen ja saat vertaistukea sekä ajatuksia edessä siintävään syksyyn sekä pääset pohtimaan ohjelman johtamista eri ulottuvuuksien kautta. Mukaan tarvitset istuinalustan ja mukin.

Kestävästi partiossa -lippukuntien kiitosilta

Haluamme kiittää kaikkia lippukuntia, jotka ovat ensimmäisenä tarttuneet toimeen kestävämmän partiotoiminnan puolesta. Tämä ilta on kaikille Kestävästi partiossa -tunnuksen Kajoon mennessä saaneille lippukunnille. Illassa on tarjolla vertaistukea Kestävästi partiossa -tunnuksen osa-alueiden toteuttamiseen oppimiskahvila-tyyliillä, kestäviä snäksejä sekä mahdollisuus painaa hieno Kestävästi partiossa -tunnus omaan tekstiiliin. Vielä ehdit ennen Kajoa hakea tunnuksen ja pääset mukaan kiitosiltaan! Olisiko Kajoon mennessä 100 lippukuntaa koossa?

Torstai 21.7.

10.00-11.30Kestävästi partiossa – miten pääsemme alkuun lippukunnan vastuullisuustyössä? 
13.00-15.30Vaeltajaluotsi-treffit 
13.30-15.00FreeBeingMe3 ryhmänjohtajille osa 1
15.00-16.30Uudet tavat harrastaa partiota 
15.30-16.00FreeBeingMe3 ryhmänjohtajille osa 2
18.00-19.30Uudet tavat harrastaa partiotaKestävät ruokavalinnat lippukunnassa (WWF Nuoret)
19.30-21.00  

10.00-11.30

Kestävästi partiossa – miten pääsemme alkuun lippukunnan vastuullisuustyössä?

Tule kuulemaan kestävämmästä lippukunta-arjesta sekä Kestävästi partiossa –tunnuksessa. Millaisilla arjen teoilla lippukunnan toiminnasta voidaan tehdä aidosti kestävämpää ja mitkä toimenpiteet ovat oikeasti vaikuttavia? Miten Kestävästi partiossa -tunnuksen hakemisessa pääsee alkuun? Aamun aikana saat käytännön vinkit joiden avulla lippukunnan kestävämmät valinnat on helppo polkaista käyntiin.

13.30-15.00

Vaeltajaluotsi-treffit

Vaeltajaluotsi, tämä hetki on sinulle! Tule tapaamaan kollegoitasi ympäri Suomen ja kuulemaan samalla vaeltajaohjelman ajankohtaisista asioista sekä jakamaan parhaat ideat yhteiseksi hyväksi.

Päivityskoulutus valmentajille ja valmentajiksi haluaville: tätä on valmentaminen partiossa

Pikakelaus siihen, mitä valmentamisessa muuttuu – valmentaja, nappaa täältä ideoita ja ajatuksia syksyn valmennuksiin!

15.00-16.30

Uudet tavat harrastaa partiota

Mitä on partiolaisuus? Tule mukaan keskustelemaan ja oppimaan uutta Suomen Partiolaisten Uudet tavat harrastaa partiota -kärkihankkeen työpajaan! Pääset pohtimaan sitä, mikä yhdistää partiolaisia ympäri maailman ja millä eri tavoin partiota voi harrastaa. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki, ei siis tarvitse omata nappuloita tai pj-valtakirjaa – keskusteleva asenne riittää!

13.30-16.00

FreeBeingMe3 ryhmänjohtajille

WAGGGSin FreeBeingMe3 on täällä. Free Being Me -ohjelman aktiviteetit rakentavat positiivista kehonkuvaa ja itsetuntoa. Tule tutustumaan kansainväliseen ohjelmaan ja käymään samalla lyhyt koulutus, joka jokaisen materiaalia ryhmässään käyttävän on käytävä. 

18.00-19.30

Uudet tavat harrastaa partiota

Mitä on partiolaisuus? Tule mukaan keskustelemaan ja oppimaan uutta Suomen Partiolaisten Uudet tavat harrastaa partiota -kärkihankkeen työpajaan! Pääset pohtimaan sitä, mikä yhdistää partiolaisia ympäri maailman ja millä eri tavoin partiota voi harrastaa. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki, ei siis tarvitse omata nappuloita tai pj-valtakirjaa – keskusteleva asenne riittää!

Kestävät ruokavalinnat lippukunnassa (WWF Nuoret)

Tervetuloa käsittelemään kestäviä ruokavalintoja partiossa WWF Nuorten johdolla! Työpajassamme pääset keskustelemaan erilaisista ruokavalinnoista sekä maistelemaan kasviproteiineja. Saat meiltä myös vinkkejä, miten keskustella kasvipainotteisuuden lisäämisestä lippukunnassasi.


Artikkelikuva: Lasse Roiha