Euroopan Jamboree

23.11.2020

EUROOPAN JAMBOREE ON PERUTTU! 

Puolan isäntäorganisaatio ja partion maailmanjärjestöt ovat raskain mielin päättäneet perua ensi kesän Euroopan Jamboreen. Viimeisten kuukausien aikana on tarkkaan mietitty ja suunniteltu, voitaisiinko Euroopan Jamboree toteuttaa turvallisesti ensi kesänä. Huolellisen tarkastelun jälkeen leiriorganisaatio on tullut siihen tulokseen, että leiriä ei voida pitää.

Suurimpana syynä perumiseen on vallitseva koronavirustilanne. Tilanne ympäri maailmaa on erittäin räjähdysherkkä. Vaikka riskianalyysiä ja -suunnitelmaa on leirin puolesta päivitetty säännöllisesti, elämme silti erittäin epävarmassa tilanteessa tietämättä, koska ja kuinka voidaan järjestää ison skaalan ulkoilmatapahtuma seuraavan kerran. Sen takia leiriorganisaatio päätti, että leiriä ei siirretä enää toista kertaa.

Siispä emme pääse leireilemään Puolaan ensi kesänä. Uskomme kuitenkin, että aikanaan pääsemme taas matkustamaan ja saamaan uusia kansainvälisiä leirikokemuksia. Tapaamme taas aikanaan tutut partiokaverit ja saamme lisää uusia tuttavuuksia leireillä ympäri maailmaa. Suomen Partiolaiset järjestää uusia leirimatkoja heti tilanteen salliessa. Niistä voi lukea lisää partiolehdestä, Suomen Partiolaisten internet-sivuilta ja sosiaalisesta mediasta.

Saamme lisätietoja Puolan organisaatiolta palautettavista rahasummista vuoden loppuun mennessä ja voimme sen jälkeen aloittaa palautusprosessin Suomen joukkueelle. Tulemme julkaisemaan tästä eteenpäin joka toisen viikon maanantaina tilannepäivityksen joukkueen kanavilla ja sähköpostitse. Odotattehan siis rauhassa lisätietoa ja -ohjeita.

Kiitos jo etukäteen kärsivällisyydestänne. Stay safe!

Partioterveisin,

Suomen joukkueen johtoryhmä

 

Suomen joukkueen johtajina toimivat Sakari Warro (sakari.warro@partio.fi) Lounais-Suomen Partiopiiristä ja Salla Grönlund (salla.gronlund@partio.fi) Pääkaupunkiseudun Partiolaisista.