IST

IST on lyhenne sanoista International Service Team, eli palveluleiriläinen. Kaikki yli 18-vuotiaat toimivat leirillä ISTeinä kansainvälisissä vartioissa erilaisissa palvelutehtävissä.

Vaikka ISTit tekevät leirillä hommia, on heillä myös luvassa vapaa-aikaa. ISTien odotetaan työskentelevän leirillä tehokkaasti ja auttavan pyörittämään Eurojamboreeta. ISTeille on luvassa vain heille suunnattuja aktiviteetteja ja vapaa-aikaa, jolloin voi tavata uusia ja vanhoja kavereita.

ISTien leirikokemus on rakennettu seuraaviin osiin:
– palvelu
– vapaa-aika
– seikkailu

Palvelu
ISTit tekevät Eurojamboreen mahdolliseksi. He pyörittävät leiriä tehden erilaisia hommia. Rekisteröitymisessä ISTit voivat ilmoittaa omia taitojaan ja erikoisosaamisiaan, jotta he saisivat parhaan mahdollisen roolin leirillä.

Vapaa-aika
IST-kokemukseen kuuluu mahdollisuus lepäämiseen, hauskanpitoon ja itsensä kehittämiseen. Tärkeää on siis tarjota vain ISTeille räätälöityä ohjelmaa.

ISTien ohjelma on jaettu viiteen henkilökohtaisen kehittämisen osaan:
– fyysinen (esimerkiksi aamujooga, ilta zumba, muut urheiluaktiviteetit, aktiiviset työpajat)
– älyllinen (esimerkiksi työpajat, jossa ISTit pääsevät oppimaan uusia taitoja, kehittämään kykyjään ja luovuuttaan)
– tunteellinen (esimerkiksi food houset/kahvilat, hengailualueet, hiljaiset alueet)
– sosiaalinen (esimerkiksi bileet tai muut kulttuuriaktiviteetit)
– henkinen (esimerkiksi aktiviteetit jotka keskittyvät hengellisyyden tutkimiseen ja asenteisiin jotka ovat nuorille henkilökohtaisesti tärkeitä)

ISTit saavat osallistua halutessaan ohjelman tekoon jakamalla kokemuksiaan ja näin ollen oppimalla toisiltaan. ISTeille järjestetään myös omat tervetuliais- ja jäähyväisbileet.

Seikkailu
ISTien seikkailu-ohjelmassa on mahdollisuus päästä tutustumaan joihinkin osiin Puolaa. Tämä ohjelma on omakustanteista ja paikkoja on rajoitetusti. Seikkailu-ohjelmasta tullaan julkaisemaan lehtinen erilaisista yhden tai kahden päivän aktiviteeteista eri puolella Puolaa. Se on saatavilla ennen Eurojamboreen alkua. ISTeillä on mahdollisuus päästä pyöräilemään, melomaan, purjehtimaan, syömään paikallista ruokaa ja oppimaan lisää maan kulttuurista. Paikkojen määrä ja hinta eri aktiviteetteihin vaihtelee.

Työtehtävät
Tieto siitä mihin työtehtävään IST on valittu tulee leiriorganisaatiolta toukokuussa.

Oheismatka

Oheismatkalle osallistuvat ISTit matkaavat muiden oheismatkalaisten mukana alkumatkan ja siirtyvät ohjatusti  leirille valmistautumaan omiin pesteihinsä.