Pakko tietää

Täällä on tiivistetysti kaikki, mitä sinun tulee tietää Explosta! Käythän vilkuilemassa sivua myöhemminkin, sillä sitä päivitetään aktiivisesti aina lisätietojen tullessa.

Explo on vuoden 2019 paras samoajatapahtuma, joka kokoaa yhteen samoajia ympäri Suomea. Aiemmin Exploja on järjestetty vuosina 2017 Salossa, 2015 ja 2013 Riihimäellä sekä 2009 Jyväskylässä.

Tänä vuonna Explo järjestetään Riihimäellä.

Milloin?

Explo valtaa Riihimäen 18.-20. lokakuuta 2019!

Kuka voi osallistua?

Samoaja, joka osallistuu samoajaohjelmaan ja on maksanut jäsenmaksun.
Samoajat ovat 15-17 -vuotiaita partiolaisia, mutta ikäraja ei ole Explossa kiveenhakattu – oleellista on, että toimit lippukunnassasi samoajaikäkaudessa. Ota EVP kaverisi mukaan!

Samoajaikäinen EVP (ei-vielä-partiolainen), tule tutustumaan partioon huikean tapahtuman kautta!

Samoajaluotsi saa tapahtumassa tukea omaan pestiin. Luvassa laadukasta ohjelmaa ja koulutusta!

Vaeltaja tai aikuinen, tule tekemään tapahtumaa. Avoimet pestit löydät osoitteesta www.partio.fi/pestihaku/?search=explo

Mitä maksaa?

Explo maksaa 59 euroa. Hinta sisältää huikean ohjelman, koulumajoituksen ja maittavat ruoat tapahtuman aikana. Tapahtumamaksuun ei kuulu kuljetuksia, joten ne sinun tarvitsee järjestää itse.
Tapahtumamaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen ennen tapahtumaa. 
 

Osallistumismaksuun on mahdollista hakea stipendiä. Stipendiä eli maksuvapautusta haetaan Kuksan ilmoittautumislomakkeen kautta ilmoittautumisen yhteydessä. 

Miten pääsee mukaan?

Explon ilmoittautuminen alkaa 15.8.2019!

Miten pääsee paikalle?

Riihimäelle pääset kätevästi bussilla tai junalla! Linja-auto- ja rautatieasemilta on opastus kaikille majoituskouluille, jotka ovat kävelymatkan päässä asemilta. Onnibussin pysäkiltä järjestetään kuljetus majoituskouluille. Tarkempia tietoja kuljetuksista ja kartta löytyy Saapuminen ja poistuminen -sivulta.

Omasta piiristä voit tiedustella myös yhteiskuljetuksia. Alueen tai piirin yhteiskuljetuksista voi vinkata viestinnälle, niin lisäämme niistä tietoa tänne sivulle!

Missä nukun ja syön?

Explolla majoitutaan oman lippukunnan kanssa samalla koululla koulumajoituksessa. Majoituskoulut selviävät osallistujakirjeestä, joka lähetetään syyskuun loppuun mennessä sähköpostilla. Jokainen ruokailee omalla majoituskoulullaan, lukuunottamatta lauantain lounasta, joka tarjoillaan polkuvalinnasta riippuvassa paikassa. Lisätietoa löytyy Majoittuminen ja ruokailut -sivulta.

Mitä Explossa tapahtuu?

Explossa on timanttisinta juuri samoajille suunnattua ohjelmaa! Lisää voit lukea Ohjelma-sivulta, joka tarkentuu tapahtuman lähestyessä. Oma Polkusi selviää osallistujakirjeestä.

Mistä saan lisätietoa?

Nettisivuille päivitetään tietoa sitä mukaan, kun sitä saadaan. Osallistujakirje sähköpostilla lähetetään syyskuun loppuun mennessä. Tapahtumaohje lähetetään noin viikkoa ennen tapahtumaa myös sähköpostilla. Ohjeesta löytyy tapahtumanaikaista infoa, joten se kannattaa tallettaa myös puhelimeen. Kaikki tiedot ja kirjeet löytyvät myös nettisivuilta.