Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Voinko osallistua Explolle, vaikka olisin vielä 14-vuotias?

Voit, jos teet lippukunnassasi samoajaohjelmaa. Myös 18-vuotiaat voivat osallistua osallistujina, jos he tekevät samoajaohjelmaa ja jos haluat osallistua samoajana yhdessä samoajavartiosi kanssa.

Miten lippukunta tai taustayhteisö voi tukea Explolle lähtijää, kun Explo laskutetaan osallistujalta?

Lasku osallistujille lähetetään ilmoittautumisen päätyttyä. Voit sopia lippukunnan tai taustayhteisön kanssa, että lähetät laskun heti edelleen heille. Voit pyytää heitä tukemaan sinua myös matkakustannuksissa, sillä kuljetukset eivät sisälly Explon hintaan. Muista tarvittaessa hakea stipendiä ilmoittautumisen yhteydessä!

Mitä jos saavun paikalle myöhemmin kuin klo 19 perjantaina, kun ilmoittautuminen majoituskouluilla päättyy?

Pyritään saamaan samoajat paikalle klo 19 mennessä, jotta iltaohjelmat saadaan käyntiin ja Explo voi alkaa! Jos jostakin syystä joudut saapumaan myöhemmin, toimi seuraavasti. Osallistujan opas lähetetään sinulle lokakuun alussa. Siinä on tieto majoituskoulustasi ja majoituskouluvastaavan yhteystiedot. Laita hänelle viimesistään viikko ennen tapahtumaa info siitä, mihin aikaan olet tulossa.

Miten osallistujat jaetaan majoituskouluihin?

Osallistujat jaetaan lippukunnittain majoituskouluihin. Saat tietää majoituskoulusi lokakuun alussa saapuvassa osallistujan oppaassa. Täältä löydät myös majoituskouluvastaavasi yhteystiedot. Emme pysty toteuttamaan yksilökohtaisia toiveita majoituksesta, mutta lippukuntien toiveet pyrimme toteuttamaan. Voit laittaa asiasta sähköpostia majoituskoulupäällikkö Saaralle saara.miiluniemi(at)partio.fi.

Ei-partiolaisille lähetetään erikseen kirje ilmoittautumisen päätyttyä, jossa kysytään heidän toivettaan majoituspaikasta.