Deltagarens guide

Innehållsförteckning:

Stabens hälsning
Utrustningslista
Tidtabell
Explos gemensamma infokanal och some
Ankomst och anmälning på plats
Checkup-anmälningar på inkvarteringsskolorna under evenemanget
Regler
Säkerhet och välmående
Inkvarteringen och indelning i inkvarteringsskolor
Måltider
Programmet
…. Programstigarna
…. Kvällsprogrammet
…. Simhallsfesten
…. Explo-mässan

Bilagor:
Explos tidtabell
Karta över Explo-området

Det största Explo någonsin – är du redo?

Grattis till ditt fantastiska beslut att komma med på Explo – ditt livs äventyr! Explo är helt och hållet explorerscouternas eget scoutevenemang, och därför finns det en del speciella grejer med Explo. Till exempel har deltagarna mycket frihet att göra egna val. Du får till exempel själv välja till vilka programstigar du anmäler dig och i vilka kvällsprogram du deltar.

Med friheten följer också ansvar, så kom ihåg att läsa denna guide till deltagaren noggrannt. På ett stort stadsevenemang är det viktigt att följa gemensamma regler, anmäla sig till inkvarteringsskolorna inom utsatt tid och överlag bete sig scoutigt.

Till Explo kommer det en enorm mängd unga från hela Finland, och utöver scouter deltar också många unga som inte ännu är scouter. Programmet kommer att vara mångsidigt, lärorikt, upplevelserikt och roligt. Nu har du ditt livs chans att göra saker som du inte testat på tidigare och vara öppen för nya bekanta och nya äventyr!

Explos stab önskar alla ett alldeles fantastiskt Explo, dethär kommer att bli #legendaarisestilit!

P.S. Kom ihåg att gå med i vår gemensamma infokanal, så har du alltid tillgång till den mest aktuella informationen! (oftast på finska)

 

Utrustningslista

Sovsäck och liggunderlag
Scouthalsduk
Egen mugg
Utekläder enligt väder
Tillräckligt mycket byteskläder
Anteckningsmaterial
Vattenflaska
En liten ryggsäck att ha som dagsryggsäck
Simdräkt
Handduk
Hygienartiklar (tandborste, shampoo etc.)
Mediciner och annan personlig utrustning

Kul att ha med:

Extra strömkälla för till telefonen
Dyna
Temaparty-utrustning
Yllesockor

Kom ihåg att skriva ditt namn på all utrustning som du packar med dig! Kom ihåg att scoutförsäkringen inte ersätter utrustning som blir stulen eller går sönder, så lämna hemma sådan utrustning som du är rädd för att kan gå sönder eller tappas bort.

 

Tidtabell

Explos tidtabell i PDF

Mattiderna är flexibla, och du behöver inte gå för att äta direkt då mattiden börjar. Se ändå till att du hinner äta i lugn och ro innan ditt nästa program börjar. Kvällsmaten äts i den egna inkvarteringsskolan.

Kvällsprogrammet är insatt i tidtabellen utan exaktare indelning. Du bör själv se till att du går till simhallsfesten vid den tid som du anmält dig till. Du kan läsa mer om kvällsprogrammen i guiden i stycket Kvällsprogram.

Vid de tidpunkter i tidtabellen som anger chekup-anmälning ska du anmäla dig i inkvarteringsskolan. Läs mer om dessa checkup-anmälningar i stycket Checkup-anmälningar i inkvarteringsskolorna under evenemanget.

 

Explos gemensamma infokanal och some

Under Explo får du vara aktiv på some så mycket du vill! Kom ihåg att be om lov av alla som syns på en bild innan du publicerar den. Explos officiella hashtags är #explo2019, #legendaarisestilit och #eeppinenexplo Kom också ihåg att använda #fissc. Grejer du oroar dig över lönar sig att diskutera direkt med staben. I en krissituation ska du låta Explos infoteam sköta informationsgången och själv vänta på instruktioner av Explos ledning.

Den mest aktuella infon får du under Explo via Explos Telegram-kanal. Ladda ner Telegram-appen (gratis) och anslut dig via nedanstående länk till vår kanal. Det går inte att skicka frågor via kanalen, så dessa lönar sig att ställa till exempel till de ansvariga ledarna i inkvarteringsskolan.

Anslut dig till kanalen via länken: https://t.me/joinchat/AAAAAFkS04WZaXaK4o8fIQ

Informationen som skickas ut på infokanalen kommer att vara mestadels på finska. Ifall du inte förstår informationen som du får så lönar det sig alltså att rycka en kompis i ärmen, eller be de ansvariga ledarna på övernattningsskolan om hjälp.

 

Ankomst och anmälning på plats

Du ansvarar själv för att ta dig till Explo och hem igen efteråt. Då du kommer fram ska du anmäla dig i din inkvarteringsskola. Anmälningen i inkvarteringsskolorna öppnar kl.16 och stänger kl.19. Att gå till inkvarteringsskolorna från tågstationen tar ca 20 minuter. Ifall din tidtabell är sådan att du inte kommer att hinna till din inkvarteringsskola före anmälningen stänger, så var i kontakt med de ansvariga ledarna på inkvarteringsskolan senast en vecka på förhand.

I år har vi flera Explo-tåg istället för ett. Flera regionaltåg tar dig behändigt till Riihimäki från såväl Helsingfors som Tammerfors. Från Tammerfors kommer två, och från Helsingfors nio regionaltåg kl.15-18. Ifall du enkelt reser till Riihimäki via någon av dessa städer så rekommenderar vi att du tar något av de tågen. Det lönar sig att köpa biljett till tågresan i god tid på förhand på VR:s webbplats. Man kan också ta sig till Riihimäki med en del fjärrtåg och med buss. Du kan också kolla om det finska distrikt på vars område du bor arrangerar gemensam transport till Explo.

Det finns inget arrangerat program ombord på tågen, men på avgångsplatformerna finns personer ur Explos tågteam med scouthalsdukarna på från kl.15 på fredag. Det kan hända att de har små överraskningar åt Explo-deltagare. Sätt alltså på dig din egen scouthalsduk senast på avgångsplatsformen, så att tåg-teamet känner igen dig som en Explo-deltagare. Tågteamet finns också på plats i Riihimäki, både på tågstationen och busstationen, och kan berätta hur du ska gå för att komma till din inkvarteringsskola.

Explo avslutas kl.14 på söndag, varefter var och en tar sig hemåt.

 

Checkup-anmälningar på inkvarteringsskolorna under evenemanget

För oss arrangörer är det viktigt att veta att alla deltagare är ungefär där de borde vara under hela evenemanget och att alla mår bra och allt är okej. Därför ska varje deltagare några gånger under evenemangets gång anmäla sig i sin inkvarteringsskola (undantagsvis under lördagens lunch då du anmäler dig i den skola där du äter lunchen).

Ifall du inte anmäler dig under den överenskomna tiden så tar arrangörerna kontakt med ditt hem och försöker reda ut var du befinner dig.

Anmäl dig i din inkvartteringsskola vid checkup-punkten:

 • innan du går och lägger dig på fredag och lördag kväll (dock senast en timme efter att Explo-festen i Idrottshuset har tagit slut.
 • på lördag i samband med lunchen (dvs. mellan programstigarna) i den inkvarteringsskola där du äter lunch.
 • på söndag just innan du åker hem.

 

Regler

För att Explo ska bli ett lyckat evenemang krävs att vi alla följer de gemensamma reglerna:

 • Explo är ett rusmedelfritt evenemang. Det är förbjudet att använda och/eller inneha alla former av rusmedel.
 • Explo är ett evenemang fritt från trakasserier. Ingen form av trakasserier accepteras (mobbning, sexuella trakasserier etc.) Evenemangets prdningsvakter och övriga arrangörer kommer att ingripa ifall trakasserier förekommer.
 • Säkerhetsteamets och övriga arrangörers direktiv bör följas.
 • Explo är ett synligt scoutevenemang. Alla deltagare bör under hela evenemanget uppvisa ett gott och scoutigt uppförande.

Som framgick ur anmälningsprinciperna så kan en deltagares medverkande i evenemanget avbrytas ifall hen inte följer ovanstående regler. I sådana fall tar evenemangsorganisationen kontakt med deltagarens hem, och deltagandet i evenemanget avbryts.

 

Säkerhet och välmående

Explos säkerhetsteam tar hand om deltagarna under hela evenemanget. Säkerhetsteamet sköter första hjälpen under evenemanget och ansvarar för den allmänna ordningen. Alla evenemangets arrangörer deltar i att skapa ett tryggt evenemang.

Ifall det händer en olycka, ett missöde eller om du känner dig nedstämd, så hittar du den dejourerande första hjälpen-punkten vid Harjunrinteen koulu på adressen Kalevankatu 3, Riihimäki, samt under kvällsprogrammet på Idrottshuset. Ifall du på grund av olyckans natur inte kan ta dig till första hjälpen-punkten, så kan du vara i kontakt med första hjälpen teamet. I en riktig nödsituation ska du först ringa nödnumret, och efter det kontakta Explos säkerhetsteam.

Säkerhetsteamet når du på: 0404150981 (Henna Ahvonen, första hjälpen) eller 0456463456 (Silja Räikkönen, säkerhetschef).

Ifall det finns något särskilt kring din hälsa som bör uppmärksammas, till exempel om du har en medicin som behöver förvaras i kylskåp; var före evenemanget i kontakt med Explos första hjälpschef.

 

Inkvarteringen och indelning i inkvarteringsskolor

På Explo sover vi i olika inkvarteringsskolor, indelade enligt kår. Du hittar din egen kårs inkvarteringsskola  i listan nedan. Deltagare som inte är scouter sover tillsammans med den kår som de önskat i samband med anmälningen. (Deltagare som inte är scouter får info om inkvarteringsskolan i ett skilt mejl.)

Inkvarteringsskoleindelningen är bestående. Ifall du för att försäkra dig om en trevlig Explo-upplevelse behöver specialarrangemang så kan du i specialfall vara i kontakt med inkvarteringsskolechefen Saara (saara.miiluniemi@partio.fi).

Inkvarteringen sker huvudsakligen i blandutrymmen, vars storlek varierar från klassrum till gymnastiksalar.

Ifall du har specialbehov gällande inkvarteringen så ska du vara i kontakt med inkvarteringsskolechefen.

Inkverteringsskolan utgör ett gemensamt utrymme för deltagarna som bor där, så se till att hålla skolorna snygga, till exempel genom att lämna ytterskorna i tamburen, slänga skräp i sopsorteringen och städa efter dig. Lämna inkvarteringsskolan i snyggt skick då du lämnar den!

Antingen i inkvarteringsskolan eller någonstans i närheten finns tvättmöjligheter. Inkvarteringsskolemästarna berättar på plats var din inkvarteringsskolas tvättutrymmen finns.

Informationen om inkvarteringsskolorna finns på både svenska och finska för den tvåspråkiga inkvarteringsskola där FiSSc-kårerna är inhysta (Stranger things, Pohjolanrinteen koulu), och enbart på finska för de övriga inkvarteringsskolorna.

Etkö saanutkaan kirjettä Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun? Syytit varmastikin postipöllön eksyneen, mutta ei hätää, sillä meillä on ratkaisu Teille harvoille ja valituille. Poiketkaa Viistokujan kautta ja pakatkaa taikasauvanne (sekä kaapunne!) ja valmistautukaa elämänne seikkailuun. 

Terveisin majoituskoulumestarit,  
Hanna Kimmonen, 0445188135  
Milla Silvonen, 0405423970 
(sekä Nagini) 

Scoutkårer som inkvarteras i skolan

Kaiskun Kävijät ry 
Karjalan Korvenkävijät KKK ry 
Kerman Kiertäjä ry 
Kiikan Leiripeikot ry 
Kinahmin Kiipijät ry 
Kuusiston Linnanyrjänät ry 
Laihian Eräpojat ja -tytöt 
Lähteen Vartijat ry 
Maahiset ry 
Mouhijärven Metsot ry 
Muuratpartio ry 
Noljakan Niemenkiertäjät ry 
Nousiaisten Henrikin Lippukunta 
Oravanmarjat ry 
Orimattilan Samoilijat ry 
Oulun Metsänkävijät ry 
Oulunkylän Käskynhaltijat ry 
Oulunsalon Norret ry 
Padaspartio ry 
Palokan Partiolaiset ry  
Parolan Eräveikot ry 
Partiolippukunta Kairankiertäjät ry 
Partiolippukunta Kiimingin Virkut ry 
Partiolippukunta Pohjan Ilves ry 
Partiolippukunta Tervapartio ry 
Partiolippukunta Toimarit ry 
Partiolippukunta Turun Mikaelin Siniset ry 
Partiolippukunta Tyrnävän Mustavarikset ry 
Partio-Puhurit ry 
Partio-Unnukka ry 
Petosen Polunetsijät ry 
Pielisen Partiolaiset ry 
Pirkkalan Pirkot ry 
Putaan Vilkkaat ry 
Puuha-Marit ry 
Rastipartio ry 
Raudan Reippaat ry 
Rekolan Metsäsiskot ry 
Rekolan Metsäveikot ry 
Riihimäen Eräpojat ry 
Riihipääskyt ry 
Ryttylän Eräveikot ry 
Saimaan Sissit ry 
Sauvon Hakkiset ry 
Suopartio ry 
Susiveikot ry 
Suvelajn Samoojat ry 
Tammero ry 
Tampereen Kotkat 
Tolkkisten Eräketut ry 
Turun Versot ry 
Virkkalan Tulentekijät ry 
Vuorenhaltiat ry 
Vääräjoen Vartijat ry 

 

Game of Thrones perustuu David Benioffin ja D. B. Weissin luomaan Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan. Tv-sarjaa alettiin tuottamaan vuonna 2011. Game of Thrones on nimensä mukaisesti kilpailu valtaistuimesta. Tarina sijoittuu fiktiiviseen Westerosin ja Essosin maanosiin. 

Westeros on jaettu seitsemään kuningaskuntaan, jossa jokaisella on oma hallitsijansa. Kaikista ylin on kuitenkin seitsemän valtakunnan kuningas, joka istuu kuuluisalla miekoista taotulla valtaistuimella. Valtaistuimelle haluaa jokainen, minkä aiheuttaa paljon sotia, liittoja sekä yrityksiä nousta tuolle istuimelle. 

Majoituskoulumestarit, 
Ville Rajala, 0400183161 
Emma Hirsimäki, emma.hirsimaki@partio.fi 

Scoutkårer som inkvarteras i skolan

Harjusiskot ry 
Helsingin Eräkaverit ry 
Henrikin Tapulitytöt ry  
Hervannan Hukat ry 
Hiiden Hittavaiset ry 
Himangan Nuotioveljet ry 
Hirviveikot ry  
Jokikylän Pojat ry 
Joutsenon Ainotytöt ry  
Kaarinan Ristiritarit ry 
Kajaanin Eränkävijät ry 
Kajaanin Korvenpojat ry 
Karhulan Kanttarellit ry 
Kaukapartio ry 
Kupittaan Henrikinpojat 
Leppävaaran Korvenkävijät ry 
Liperin Kokkoveikot ry 
Littoisten Pirtapiiat ry 
Liungilan Eränkävijät ry 
Maarian Kämmekät ry 
Markki-Partio ry 
Martin Partio ry 
Maskun Hemmingin Tyttäret ja Pojat ry 
Messukylän Metsäpojat ry 
Messukylän Metsätytöt ry 
Metsän Siskot ry 
Mietoisten Kolopuutintit ry 

Mikkelin Toimenpojat  
Muhoksen Metsänkävijät ry 
Mustavuoren Sissit ry 
Mynämäen Maahiset ry 
Myyrpartio ry 
Mäkipartio ry 
Naantalin Siniset ry 
Nivalan Partio ry 
Nokian Eräveikot ry 
Oulun Metsänkävijät ry 
Partiolippukunta Oulun Valppaat ry 
Pohjan Veikot 
Porin Tulitikut ry 
Raision KilliNallit ry 
Riihimäen Erätytöt ry 
Taipalsaaren Taivaltajat ry 
Tavastin Liljat ry 
Toijalan Eräveikot ry 
Toimen Tytöt ry 
Töölön Siniset ry 
Töölön Tähystäjät ry 
Vaajan Valppaat ry 
Vaaran Vaeltajat ry 
Viialan Metsänkävijät ry 
Viinikan Siniset ry 
Viinikan Sinitytöt ry 
Ylöjärven Otava ry 

 

 

Oletko valmis heittäytymään hurjaan seikkailuun Pirates of The Caribbeanin teemassa? Majoituskoulullamme pääset mukaan tunnelmaan merirosvolippujen sekä -hattujen heiluessa. Ota taikakompassisi haltuun ja ohjaa itsesti maailman laidalle, kuitenkin niin, ettet eksy vieraille vesille. Perillä sinua saattaa odottaa aarrekirstu tai kenties mustan helmen kirous. 

Seikkailua odotellen majoituskoulumestarit, 
Laura Arvonen, 0407280253 
Roosa Mäntyneva, 0403531232 

Scoutkårer som inkvarteras i Karan koulu

Napapiirin Pojat ry
Napapiirin Tytöt ry
Karkun Samoojat ry
Sata-Hämeen Vasamat ry
Ruoripojat ry
Mesikäpälät ry
Merimaskun Reimarit ry
Nuotiotytöt ry
Pyhän Laurin Ritarit PLR ry
Turun Metsänkävijät
Turun Sinikotkat ry
Kätkän Kävijät ry
Pohjolan Pirteät ry
Ruskon Maunun Partio ry
Mikaelin Sinikellot ry
Perttelin Piketit ry
Vahdon Korvenkävijät ry
Ekin Partio ry
Mikkelin Leiritytöt ry
Yöveden Waeltajat ry
Enson Partiosiskot ry
Kuokkalan Vetehiset ry
Helsingin Metsänkävijät ry
Partiolippukunta Tavastit ry
Vuokot ry
Kilon Kipinät ry
Otavaeltajat ry
Ilkan Partiolaiset ry
Parran Haltiat ry

Ahlaisten Ankkurit ry
Alastaron Jyväset ry
Vaasan Partiotytöt ry
Aitolahden Hirvi-Veikot ry
Auran Eräkurjet ry
Pyhärannan Korpiankkurit ry
Espoon Metsänkävijät ry
Haukkavuoren Haltiat ry
Kemijärven Tunturitytöt ja -pojat
Laajasalon Siniset ry
Viherlaakson Peurat ry
Vihtavuoren Visaiset ry
Vihterä ry
Viikin Vesikot ry
Merituuli ry
Viessojat ry
Viestitytöt ry
Vihannin Vehkat ry
Vaasan Metsäveikot ry
Valkeakosken Korvenkävijät ry
Vantaan Metsänkävijät ry
Liedon Eränkävijät
Marjatat ja Mikon Pojat ry
Piikkiön Tammipartio ry
Puhurin Pojat ry
Tarvan Tapiot
Vaakun Vartijat ry
Turun Partio-Sissit ry
Uuraisten Partiolaiset ry
Tampereen Lokit ry
Tasalam Boja ry
Teiska-Partio ry
Tervaksentekijät ry
Tesoman Sinisiskot ry
Tikkurilan Siniset ry
Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät

Scoutkårer som inkvarteras i Harjurinteen koulu

Auran Tytöt ry
Maarian Tähkät ry
Lievestuoreen Partiolaiset ry
Soisalon Samoilijat ry
Suonenjoen Sirkut ja Sotkat ry
Aviapartio ry
Aurinkovuoren Vartijat ry
Turun Tähti-Tytöt ry
Auran Tähti Pojat
Elimäen Metsäsudet
Eräkamut ry
Erämetsot ry
Halikon Siniset ry
Haminan Rantarillit ry
Hangon Meriversot ry
Hanhikiven Kiertäjät ry
Harjun Partiotytöt ry
Harjun Pojat ry
Harjunalustan Siniveljet ry
Hauhon Partiolaiset ry
Mäntyharjun Partiolaiset ry
Hespartto ry
Kara-Karhut ry
Olarin Eräkotkat - Wild Eagles ry
Olarinmäen Samoojat ry
Huittisten Eränkävijät ry
Hyvinkään Metsätytöt ry
Hyvinkään Nummenpojat ry
Hyvinkään Miilupartio ry
Härmän Tähystäjät ry
Ikaalisten Korpi-Kotkat ry
Kiehiset ry
Vuoren Valppaat ry
Illinkiertäjät ry
Ilpoisten Vuorenkävijät ry
Jaarlin Pojat ry
Janakkalan Ilvekset ry
Toivon Erätytöt
Veikkolan Eräveikot ja Haltiat ry
Lahden Siniset ry

Lounapartio ry
Mastonvartijat ry
Saharan Sissit ry
Harjavallan Pirkat
Kokko-Pojat ry
Otavaeltajat ry
Partiolippukunta Halkokariset ry
Partiolippukunta Samposet ry
Järvenpään Metsänkävijät
Jurvan Saloveikot ry
Jämijärven Miilunvartijat ry
Jämsän Jokipartio ry
JärviHaukat ry
Sahalahden Sinisudet ry
Kesälahden Siniveikot ry
Kipinäpartio ry
Kirkkonummen Metsänkävijät ry
Kiskon Kupariset ry
Kiteen Rajasamoojat ry
Kauhajoen Kytöveikot ry.
Myrskylinnut ry
Parikkalan Ilvekset ry
Parveilijat ry
Pateniemen Polunpolkijat ry
Pitkäjärven Vaeltajat ry
Pohjois-Espoon Kalahaukat ry
Pudasjärven Mesikämmenet
Rantakylän Rämpijät ry
Roineen Tytöt ry
Santamäen Palokärjet ry
Simpsiön Karhut ry
Simpsiön Siskot ry
Sotungin Tuliketut ry
Suosirrit ry

 

 

Välkommen till staden Hawkins år 1983! Här har det skett skumma grejer på sista tiden. I vår inkvarteringsskola är temat Stranger Things, så förbered dig för en tuff 80-talsstämning med program och miljö du kommer känna igen från TV-serien. Häng med och se vad som döljer sig under ytan, kanske en helt annan värld?  

Tervetuloa Hawkinsiin vuoteen 1983! Kaupungissa on tapahtunut outoja juttuja viime aikoina. Majoituskoulussamme teema on Stranger Things, joten valmistaudu jännittävään 80-luvun tunnelmaan, joka on TV-sarjasta tuttu. Tule mukaan ja katso mikä piilee pinnan alla, ehkä täysin toinen maailma? 

Inkvarteringsskolemästarna / Majoituskoulumestarit 
Didrik Lundsten, 0406795666 
Alma Lüttge, 0445521997 

Scoutkårer som inkvarteras i skolan

Fisut ry
Flickscoutkåren Korsfararflickorna
Frikyrkoscoutkåren Stigfinnarna
Halssilan Haukat ry
Helsingfors Scoutkår Spanarna
Hollolan Hirvenhiihtäjät ry
Huhtapartio ry
Iisalmen Korvenkävijät ry
Ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijät ry
Jaalan Jalopeurat ry
Jeanne d'Arc ry
Joensuun Eräsissit ja Karjalan Tytöt ry
Jokilaakson Ravut ry
Jokisuun Kipparit ry
Joutjärven Tapulitytöt ry
Juvan Partioveikot ry
Kaarinan Korpiklaani ry
Kaarinan Sädetytöt ry
Kalevan Kipunat ry
Kalevan Suuntatytöt
Kalevan Suuntatytöt 
Kallan Tytöt ry
Kalvolan Katajasiskot ry
Kantvikin Tulentekijät ry
Karhunvartijat ry
Kaskenpolttajat ry
Keikyän Korvenkävijät ry
Kelopojat ry
KFUM:s Scouter Kamraterna
Kimito Sjöscouter
Korven Vaeltajat ry
Koskenhaltiat ry
Koskiveikot ry
Koudat ry
Kouvolan Metsäveikot ry
Kouvolan Nuotio-Sissit ry
Kouvolan Tyttöpartio ry
Kuilun Kulkijat ry
Kumlinge Sjöscouter
Kurikan Korvenkävijät ry
Kurun Kontiot ry
Kuusenkävyt ry
Kymen Kotkat ry
Kymen Kotkat ry, Pellon Pailakat ry
Kyrön Kiurut ja Kokot ry
Käppäräpartio ry
Kärkölän Kärpät ry
Lahden Katajaiset ry
Lakeuden Vartijat ry
Langinkosken Samoojat ry
Leirisiskot ry
Leppäpirkot ry, Tapiolan Metsänkävijät ry
Lepsämän Partio ry
Merihaukat ry
Merituikut ry
Myllykosken Koskikarat ry
Mäntsälän Metsäkävyt ry
Pellon Pailakat ry
Pihtiputaan Partiolaiset ry
Pirkkalan Sotkapojat ry
Scoutkåren Tre Björkar
Scoutkåren Ålandsflickorna
Siuntion Koskikarat ry
Sjöscoutkåren Vikingaflickorna
Tapiolan Metsänkävijät ry
Vaarojen Vaeltajat ry
Vartiovuoren Tytöt ry
Ylöjärven Viittaveljet

 

Tervetuloa Nälkäpelin koulutuskeskukseen tribuutit! Täällä teille on varattu omat tilat, joissa voitte rentoutua ja valmistella itseänne viikonlopun tapahtumille. Olkoon onni aina teille myötäinen! 

Majoituskoulumestarinne, 
Leija Levonen, 0503139560 

Scoutkårer som inkvarteras i skolan

Erä-Pirkot ry 
Juankosken Korpikulkurit ry 
Klapaset ry 
Kontutytöt ry 
Koroisten Ritarit ry 
Koroisten Sarpiot ry 
Korvatunturin Kävijät ry 
Kyynärön Kiertäjät ry 
Lahelan Palokärjet ry 
Laitilan Lumikit ry 
Lakeuden Eräpartio ry 
Lappeen Tuulitytöt ry  
Launeen Lähdesiskot ry 
Lauttasaaren luotsitytöt ry 
Liedon Eränkävijät 
Liekkitytöt ry 
Linnavuoren Tähyilijät ry 
Lohjan Eräveikot ry 
Lohjan Nummitytöt ry 
Loimaan Nuotioloimut 
Louhen-Tytöt ry 
Luvian Loukke ry 
Muijalan Menninkäiset ry 
Niipperin Nuolihaukat ry 
Nokian Partiotytöt ry 
Nummen Eränkävijät ry 
Nummen Samoojat ry 
Nurmeksen Partiolaiset ry 
Näsin Tytöt ry 
Partiolippukunta Tarmontytöt ry 
Pirkan Pojat ry 
Pomarkun Polunkävijät ry 
Pääskyparvi ry 
RajakivenKiertäjät ry 
Rajamäen Metsänkävijät ry 
Rajan Reippat ry 
Rauman Partiotytöt ry 
Vesilahden Valkohännät ry 

 

1. Pohjoinen koulu: Karankatu 13
2. Peltosaaren koulu: Kalevankatu 5-11
3. Karan koulu: Kalevankatu 13-17
4. Harjurinteen koulu: Kalevankatu 3
5. Pohjolanrinne: Pohjolankatu 8
6. Eteläinen koulu: Lopentie 11

A. Idrottshuset: Pohjolankatu 6
B. Simhallen: Salpausseläntie 16

 

Måltider

På Explo äter deltagarna i den inkvarteringsskola som nämns nedan. Observera att måltider inte ordnas i alla skolorna! Specialdietanpassad mat serveras i varje skola, särskilt utmärkt. Kom ihåg att äta ordentligt före du kommer på evenemanget, eftersom det på fredag endast serveras kvällsmat.

Se i listan nedan i vilken skola du äter:

 • Deltagarna som sover i Pohjoinen koulu äter i Pohjoisenrinteen koulu
 • Deltagarna som sover i Eteläinen koulu äter i Karan koulu
 • Deltagarna som sover i Pohjoisenrinteen koulu äter i sin egen skola
 • Deltagarna som sover i Harjunrinteen koulu äter i sin egen skola
 • Deltagarna som sover i Peltosaaren koulu äter i sin egen skola
 • Deltagarna som sover i Karan koulu äter i sin egen skola

 

Programmet

Explos program är uppbyggt av en bred skala av olika aktiviteter. Ur programmet väljer du själv de bitar som bygger upp ditt eget Explo. Programhelheten består av kvällsprogram, programstigar och Explomässan. På inkvarteringsskolorna finns också program. Nedan beskrivs programmet noggrannare.

 

Programstigarna

Lördagens program består av häftiga programstigar av vilka du väljer de två som intresserar dig mest! Kom ihåg att anmäla dig till två programstigar med hjälp av den länk som du får i e-posten. Till alla programstigar behöver du med dig en vattenflaska, din scouthalsduk och ett sittunderlag. Den särskilda utrustning som behövs på de olika programstigarna finns listade i programstigarnas  beskrivningar.

Två av programstigarna är tvåspråkiga (svenska-finska). Deras beskrivningar finns på både svenska och finska. De övriga programstigarnas beskrivningar finns bara på finska.

 

Kvällsprogrammet

Kvällsprogrammet består av flera olika aktivitetspunkter, samt legendariska kvällsfester. Kvällsprogrammets aktivitetspunkter finns i Riihimäkis idrottshus och simhall. Kvällsprogrammet förverkligas som på en festival, och under kvällsprogrammet får man röra sig fritt på det egna programområdet. Du väljer själv det kvällsprogram som intresserar dig mest bland det stora utbudet av programpunkter. Bland programpunkterna finns bland annat bowling, escape room, karaoke och mycket mer.

Kvällsfester ordnas både på fredag och lördag. På fredag utlovas önskelåtsfest och på lördag den legendariska Explofesten. Mer info om kvällsprogrammet kommer ännu att publiceras då evenemanget närmar sig, så håll ögon och öron öppna för mer information.

Ta med dig din mugg till kvällsprogrammet!

 

Simhallsfesten

Precis som på tidigare Explon ordnas detta år en simhallsfest, som lätt blir ett minne för en lång tid framöver. På grund av det begränsade utrymmet och det stora deltagarantalet så ordnas simhallsfesten i flera etapper. Du anmäler dig till simhallsfesten i samband med att du anmäler dig till programstigarna med hjälp av linken som du får per e-post.  Du kan välja den grupp som du vill vara i då du anmäler dig. Ifall du inte vill delta i simhallsfesten så väljer du det alternativet i blanketten.

Se själv till att du är vid Riihimäkis simhall vid rätt tidpunkt, det vill säga då din del av festen ska börja. Vid simhallens ingång kontrolleras att alla har kommit till rätt del av festen. Du kan inte i efterhand byta grupp, eftersom det av säkerhetsskäl bara får finnas ett visst antal personer i simhallen.

 

Explo-mässan

Söndagens program består av den för alla deltagare gemensamma Explo-mässan, där det garanterat finns roliga grejer för alla. Under mässan får du gå mellan intressanta mäss-punkter och delta i häftiga akytiviteter.

Anländ till mässan efter morgonmålet och spendera en avslappnad söndag tillsammans med tusenfemhundra andra explorerscouter.

 

 

Bild: Anna Enbuske