Tekijöille

Kiitos kun tulet tekemään kaikkien aikojen suurinta Exploa!

Mahtavaa, että olet mukana mahdollistamassa tuhannelle viidellesadalle samoajalle ikioman viikonlopputapahtuman! Explon ohjelmassa nuoret tutustuvat Agenda 2030 -tavoitteisiin ja rakentavat ystävyyttä yli rajojen. Paikalla on paljon ei-partiolaisia niin osallistujissa kuin tekijöissäkin!

Nuoret saavat kulkea hyvin vapaasti Riihimäellä, mutta pidetään me aikuiset huolta siitä, että kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä. Aikuisen vastuulla on myös ottaa yhteys järjestyksenvalvontaan, jos havaitsee sääntöjen rikkomista tai häirintätilanteita.

Explolla me samoajaiän ylittäneet olemme ensisijaisesti mahdollistajia. Voit kuitenkin osallistua haluamallasi tavalla iltaohjelmiin ja hengailla tekijöille tarkoitetussa iltaohjelman kahvihuoneessa. Tekijöillä on mahdollisuus päästä uimaan perjantaina uimahallin tilaussaunaan klo 18-23 ja lauantaina vikan bileryhmän jälkeen klo 21.30-23. Sunnuntain messuilla on esillä kiinnostavia ajankohtaisia asioita varmasti myös meille aikuisille!

Pesti

Jokaisella aikuisella tulee Explolla olla pesti tai pestejä. Jokainen aikuinen vastaa itse siitä, että on ajoissa omassa pestissään. Lisäksi varmista, että tiedät mistä olet vastuussa ja mitä sinulla tarvitsee olla mukana. Tekijöille lähetetystä tekijän oppaasta löytyy osa-alueiden vastuuhenkilöiden yhteystietoja, ja aina saa kysyä.

Tekijöiden majoittautuminen ja saapuminen

Jokainen tekijä huolehtii itse omasta saapumisestaan Explolle ja sieltä pois. Kannattaa suosia julkisia, juna- ja linja-autoasemilta kävelee majoituskouluille noin 20 minuuttia. Riihimäellä pitäisi olla parkkipaikkoja ihan hyvin koulujen ja tapahtumapaikkojen läheisyydessä, jos saavut paikalle autolla. Muistakaa hyödyntää kimppakyytejä!

Kaikki tekijät ilmoittautuvat Peltosaaren koululla. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina klo 12. Ilmoittautumisen yhteydessä saat tekijäpaidan, tapahtumatunnisteet sekä tiedon omasta majoituskoulustasi. Sunnuntaina Explo päättyy klo 14 aikoihin, mutta selvitäthän oman pestisi päättymisajan osa-alueesi päälliköltä.

Kaikkien tekijöiden tulee ilmoittautua tapahtumaan läsnäolevaksi majoituskoululla ja lisäksi ilmoittautua poistuvaksi, kun lähdet pois tapahtumasta. Turvallisuuden kannalta on tärkeää tietää, mikä on ihmismäärä milläkin hetkellä. Käytetään kuitenkin maalaisjärkeä, jos oma ohjelmapolkusi on alkamassa ja et ole vielä ilmoittautunut paikalle, niin hoida ensin vastuullasi oleva asia kuntoon.

Kaikki tekijät ilmoittautuvat paikalle Peltosaaren koululla. Koululla kerrotaan, missä majoituskoulussa tekijät majoittuvat. Tekijät on jaettu majoituskouluihin alustavasti pestin osa-alueen mukaan. Tästä jaosta voidaan joustaa, jos tekijä haluaa majoittua vaikka kaverinsa kanssa, joka on eri osa-alueella pestissä.

Tekijät on jaettu tällä kertaa moniin eri majoituskouluihin, sillä suuri osallistujamäärä aiheutti haasteita majoituskoulutiloissa, varsinkin kun osa tiloista sopii vain täysi-ikäisten majoittamiseen. Tekijät ja luotsit majoittautuvat kuitenkin erillään alaikäisistä osallistujista.

Majoituskouluilla on jatkuvasti tarjolla kahvia ja teetä tekijöille, joten ota oma kuppi mukaan!

Ruokailut

Erityisruokavaliot löytyvät sieltä koululta, mihin henkilö on jaettu majoittautumaan oman pestinsä perusteella. Perjantaina Harjurinteen koululla on aikaisin saapuville tekijöille välipalaa klo 16:30.

Tekijöille on tarjolla kahvia koko ajan majoituskouluilla. Kysy tarkempi kahvin sijainti koulun keittiö- tai majoituskoulutekijöiltä. Ota oma muki mukaan.

Ruokailukoulut:

Pohjoisen koulun majoittujat syövät Pohjoisenrinteen koululla
Eteläisen koulun majoittujat syövät Karan koululla
Pohjoisenrinteen koulun majoittujat syövät omalla koulullaan
Harjunrinteen majoittujat syövät omalla koulullaan
Peltosaaren koulun tekijät ja luotsit syövät Harjurinteen koululla
Karan koulun majoittujat syövät omalla koulullaan

Säännöt ja yhteinen vastuu onnistuneesta Explosta

Explon samoajat, luotsit ja tekijät ovat sitoutuneet seuraaviin sääntöihin:

  • Kaikenlaisten päihteiden käyttö ja hallussapito on kielletty tapahtuman aikana
  • Minkäänlaista häirintää ei hyväksytä Explolla (kiusaaminen, seksuaalinen häirintä jne.). Häirintään puututaan tapahtuman järjestyksenvalvonnan ja muiden tekijöiden toimesta
  • Leiriturvan ja muiden tekijöiden ohjeita tulee noudattaa
  • Explo on näkyvä partiotapahtuma. Kaikilta osallistujilta odotetaan partiomaisia ja hyviä käytöstapoja koko tapahtuman ajan

Explo on lähtökohtaisesti savuton tapahtuma, mutta yli 18-vuotiaille osoitetaan tupakkapaikat majoituskoulujen yhteydestä ja urheilutalolta.

Tapahtumassa on järjestyksenvalvonta, mutta kaikki tekijät ovat yhdessä luomassa kaikille osallistujille turvallista tapahtumaa. Tekijänä voit puuttua tilanteeseen, jossa ylläolevia sääntöjä rikotaan, seuraavilla tavoilla:

Huomauttamalla epäpartiomaisesta käytöksestä asiallisesti ja kohteliaasti

Kutsumalla järjestyksenvalvonnan tai tapahtumajohdon paikalle

Vakavissa tilanteissa, kuten alkoholin hallussapito tai henkinen ja fyysinen väkivalta, on vastuullasi viedä asia eteenpäin. Muista, että päätökset jatkotoimenpiteistä kuuluvat järjestyksenvalvonnalle ja tapahtumajohdolle.