Usein kysytyt kysymykset

Tämä sivu täydentyy sen mukaan, kun tapahtuman suunnittelu etenee ja mitä lähempänä tapahtumaa ollaan. Muistathan, että meihin voit olla yhteydessä esimerkiski somen kautta, jos mielessäsi on jotain kysyttävää tapahtumaan liittyen!

Mikä on Explo?

Suomen Partiolaisten järjestämä valtakunnallinen samoajatapahtuma, joka kokoaa syksyllä 2023 yhteen 15-18-vuotiaat partiolaiset viettämään ikimuistoista viikonloppua.

Milloin?

20.-22.10.2023. Tarkemmat kellonajat ilmoitetaan ilmoittautuneille tapahtuman lähestyessä.

Missä?

Tapahtumakaupunkina toimii tänä vuonna Hämeenlinna, joka on muuten ihan lähellä! Hämeenlinnaan pääset kätevästi julkisilla kauempaakin. Helsinkiin ja Tampereelle on matkaa noin tunti, eikä Turkuunkaan mene paria tuntia pidempään.

Minkä ikäiset saavat osallistua tapahtumaan?

Osallistujaksi tapahtumaan voivat ilmoittautua samoajaikäiset partiolaiset (15-17-vuotiaat). Jos haluaisit osallistua Exploon, mutta ikäsi ylittää osallistujien ikähaarukan, olet tervetullut mukaan tekijänä. Tekijöille on aina tarvetta ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva pesti yksittäisistä nakkihommista tai ihan mestaritason pesteistä!

Koska voin ilmoittautua mukaan ja mitä tapahtuma maksaa?

Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa elokuussa 2023. Tapahtuman hinta on 69€ osallistujalle. Osallistumismaksu maksetaan ilmottautumisen yhteydessä. Luotsiosallistujalle sekä tapahtuman tekijöille hinta on 29€.

Minkälaista ohjelmaa tapahtumassa on?

Tapahtumasuunnittelu on parhaillaan käynnissä ja myös ohjelma on vielä suunnitteluvaiheessa. Sen verran voidaan kuitenkin luvata, että luvassa on erilaisia aktiviteetteja, partiobileitä sekä perinteeksi muodostuneet Explo-messut yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Onko luotseille omaa ohjelmaa?

Kyllä vain! Toivotamme siis kaikki samoajaluotsitkin tervetulleiksi Exploon. Luotseille suunnitellaan oma erillinen ohjelma tapahtuman yhteyteen. Tule siis tapaamaan muita luotseja ja viettämään omaa partiolaatuaikaa!

Miten tapahtumassa majoitutaan?

Lattiamajoitus tapahtumakaupungin majoituskouluilla.

Saako EVP-kaveri tulla mukaan?

Tottakai! Explo on oiva tilaisuus tutustuttaa kaveri partioon.

Lisäksi

Kinkkisissä kysymystilanteissa voit aina olla yhteydessä tapahtuman tiimoilta Explon sähköpostiin explo@partio.fi.