Hakuohjeet

Haku vuoden 2023 Explorer Beltille on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille!  Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin vaeltajavalintojen valmistuttua. 

 

Explorer Belt Tšekki 29.6. – 28.7.2023

Explorer Belt 2023 on kuukauden reissu Tšekkiin 18 – noin 28-vuotiaille partiolaisille. Matkan aikana vaelletaan pareittain vähintään 200 km kymmenessä päivässä ja tutustutaan kohdemaan kulttuuriin tavallisesta turistimatkasta poikkeavilla tavoilla. Vaelluksen jälkeen kierrellään koko porukan kanssa bussilla Tšekissä. Kohdemaan lisäksi samalla tutustutaan myös koko reissuporukkaan, sillä vaelluksen jälkeinen aika vietetään tiiviisti yhdessä. Explorer Belt on partioelämys parhaimmillaan!

EB:lle voit hakea joko parin kanssa yhteisellä hakemuksella tai yksin, jolloin yksin hakeneista muodostetaan vaellukselle uudet parit. Matkan hinta on 1600 euroa, ja se sisältää matkat, majoitukset, ruoat ja sisäänpääsymaksut – eli käytännössä kaiken omia postikortteja ja jäätelöitä lukuun ottamatta. EB:lle hakevan on mahdollista hakea henkilökohtaista stipendiä, joka kattaa osan osallistumismaksusta. Lue lisää stipendin hakuohjeista.

Hakeaksesi Tšekin EB:lle sinun tulee lähettää vapaamuotoinen, mielikuvituksellinen hakemus postitse 15.11.2022 mennessä (saman päivän postileima riittää).  Hakijoita on paljon ja valinta-aikaa rajallisesti, joten muotoilethan hakemuksesi niin, ettei sen läpikäyntiin mene yli viittä minuuttia per hakija.

Hakemuksesta tulisi selvitä ainakin seuraavat asiat:

Kuka olet?

 • Nimi, sukupuoli*, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
 • Valokuv(i)a sinusta (ainakin yksi alle vuoden vanha)
 • Mitä elämääsi kuuluu nyt?
 • Mitä tykkäät tehdä partiossa?
 • Mikä on hauskin partiokommelluksesi?
 • Muut harrastukset ja erityiskyvyt

*tietoa käytetään muodostamaan vaellusparit yksin hakeneille. Pari muodostetaan lähtökohtaisesti saman sukupuolen edustajista. 

Miksi EB?

 • Uskotko pystyväsi kävelemään 200 km kymmenessä päivässä ja miksi ihmeessä haluat tehdä sen?
 • Miksi haluat osallistua juuri EB:lle?
 • Miksi olisit hyvä tyyppi EB:lle?
 • Mitä odotat Tšekin EB:ltä?
 • Mikä on henkilökohtainen suihkussa käymisen nopeusennätyksesi?

Mitä muuta?

 • Mikä piirroshahmo olisit ja miksi se olisi Myyrä?
 • Miten hankit itsellesi majapaikan historiallisesta linnasta?
 • Tee-se-itse-Myyrä (ps. kuva ois kiva!) 

Postita hakemuksesi osoitteeseen:

EB 2023

c/o Matti Sippola

Ladonlukonpolku 16 a

00430 Helsinki

 

Hakemusten perusteella suoritetaan vaeltajien valinta, sillä mukaan mahtuu vain rajattu määrä seikkailijoita (yhteensä noin 30 henkilöä). Valinnassa painotetaan hakijan motivaatiota ja innostusta sekä pyrkimystä muodostaa kokonaisuutena toimiva matkaryhmä. Tässä haussa tehtävät valinnat (noin 15 henkilöä) täydentävät ennen matkan ajankohdan muutosta tehtyjä osallistujavalintoja (noin 15 henkilöä). 

Hakemuksessa ilmoitettuja henkilötietoja käsittelee ainoastaan Suomen Partiolaisten nimeämä Explorer Belt 2023 johtajisto. Hakemusten henkilötiedot hävitetään 1kk tapahtuman päättymisen jälkeen.

 

Stipendihaku

Explorer Belt 2023 -partiomatkalle on mahdollista hakea stipendiä. EB-partiomatkan stipendihaku aukeaa 15.10.2022 ja päättyy EB hakuajan päättyessä 15.11.2022. Myös syksyllä 2020 stipendinsaajaksi valittujen on haettava stipendiä hakuajan puitteissa. Hakuohjeet ja hakulomake: https://www.partio.fi/kv-leiristipendi/

 

Osallistumis- ja peruutusehdot

Tapahtuman osallistumis- ja peruutusehdot ovat luettavissa täältä