EB ennen

Suomalaisten partiolaisten EB-polku alkoi vuonna 1981 tai 1982, kun Iso-Britannian partiolaiset järjestivät Suomessa oman Explorer Belt-vaelluksensa. Historiamme ensimmäinen EB suuntautui Itävaltaan ja järjestettiin yhteistyössä brittien kanssa. 1990-luvun alussa vaelluksesta muodostui vuosittainen perinne, ja vuosituhannen vaihteessa järjestettiin jonkin aikaa kahta EB-matkaa rinnakkain. Näistä toinen suuntautui itäiseen Eurooppaan, toinen läntiseen. Vain kerran matka on pidetty Euroopan ulkopuolella, Kanadassa.

Explorer Belt tunnetaan myös kansainvälisesti, sillä esimerkiksi sveitsiläiset, saksalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja irlantilaiset partiolaiset järjestävät EB-matkoja. Kesällä 2017 saattoi myös Suomessa törmätä Isosta-Britanniasta saapuneisiin partiolaisiin, jotka suorittivat omaa matkaansa. Joidenkin maiden EB-matkoilla on sallittua liikkua myös esimerkiksi julkisilla kulkuvälineillä, ja suomalaisten EB-vaellus on fyysisesti haastavammasta päästä.

Tällä hetkellä Suomen Partiolaiset ry järjestää  Explorer Beltin kerran kahdessa vuodessa yhteen tai useampaan kohdemaahan. Seuraava EB järjestetään 2019.

Aiheesta lisää myös Partiowikissä.

Löytyykö sinulta tietoja, muistoja tai kuvia aikaisemmilta EB-matkoilta ja haluaisit jakaa ne myös muille? Ota yhteyttä anna.hakala@partio.fi!