Matkaohjelma

Jamboreen aikaan Euroopasta matkustaa Etelä-Koreaan tuhansia osallistujia samoina päivinä muutaman Euroopasta lentävän lentoyhtiön reiteillä. Lentomme tulevat kulkemaan suurimmalla osalla jonkin eurooppalaisen vaihtokentän, kuten Frankfurt tai München, kautta ja muutamalle onnekkaalle saamme jopa suoria lentoja Helsingistä. Tästä johtuen joukkueen matkustaminen leirille ja erityisesti kotiin jakaantuu väistämättä usealle päivälle. Lentoaikataulut varmistuvat loppukesästä 2022 kun kesän 2023 lennot ovat myynnissä. 

Jamboreelle matkustetaan pienemmissä arviolta 20–60 hlön matkaryhmissä, jotka koostuvat useamman leirilippukunnan osallistujista. Matkaryhmissä on mukana aina aikuisia leirilippukunnanjohtajia sekä oheismatkalla myös IST:ejä. Kullakin matkaryhmällä on oma lentoaikataulunsa ja -reittinsä, eikä niihin voi vaikuttaa. Matkaryhmät saattavat joutua yöpymään Koreassa ylimääräisen yön mm. leirin jälkeen paluulentoa odotellessa. Kaikki matkustamiseen liittyvät ja matka-aikatauluista johtuvat kulut, kuten majoitus ja ruokailut, kuuluvat osallistumismaksuun. 

Jamboreematkapaketin valinneet matkustavat pääsääntöisesti suoraan lentoasemalta leirille. Oheismatkapaketin valinneiden oheismatka alkaa heti lentokentältä. Kaikki osallistujat matkustavat leirin jälkeen suoraan lentoasemalle tai aikataulujen niin vaatiessa hotellimajoitukseen lähialueelle. 

Matkaryhmäjako tehdään syksyllä 2022 ja se tehdään osallistujien matkapakettivalintojen, leirilippukuntien sekä saatavilla olevien lentojen pohjalta. 

Suuren osallistujamäärän vuoksi matkapäiviä ei voi toivoa eikä vaihtaa eikä matkaohjelmaan voi tehdä yksilöllisiä poikkeuksia.  

 Alustava matka-aikataulu: 

Oheismatkaryhmät:
24.–26.7. oheismatkaryhmät lähtevät Helsingistä
25.–31.7. oheismatkat (5 pv per ryhmä)
30.–31.7. IST:it siirtyvät leirialueelle, leiriläiset ja LLPKJ:t majoittuvat kaupungissa X
1.8. Oheismatkaryhmät (leiriläiset ja LLPKJ:t) siirtyvät leirialueelle

Jamboreematkaryhmät:
28.7. Jamboreematkalaiset (IST) lähtevät Helsingistä
29.7. Jamboreematkalaiset (IST) siirtyvät leirialueelle
31.7. Jamboreematkalaiset (leiriläiset ja LLPKJ:t) lähtevät Helsingistä
1.8. Jamboreematkalaiset (leiriläiset ja LLPKJ:t) siirtyvät leirialueelle

Paluumatkat: 

11.8. leirin päättäjäiset
12.8. leirialueelta poistuminen matkaryhmittäin
12.–xx.8. paluulennot Suomeen matkaryhmittäin 

Paluumatkat tapahtuvat pääosin samoissa matkaryhmissä kuin tulomatkatkin. 

 Omatoimi-IST:it järjestävät omat matkansa leirialueelle ja kotiin itse.