Perjantain ohjelma

Johtajatulet ei ole vain puhetta, keskustelua ja uusia ajatuksia. Se on myös elämyksiä suomalaisessa kesän viime henkäyksiä vetelevässä metsässä. Kun saavut paikalle perjantaina, roihuaa ympäri leirialuetta kymmeniä leiritulia, joiden ympärille kokoontua virittäytymään edessä olevan viikonlopun tunnelmaan, ja perjantai huipentuu yhteisiin avajaisiin klo 21. 

Kellonaika

Tapahtuma

16.00 alkaen  Saapuminen alueelle
18.00-20.45 Tulisuoralla Iltanuotiot eri teemoista
20.00-21.00 JA 22.00-23.00 Iltapalaa tarjolla keittiöllä kahvilan takana – jos otat omiakin nuotioeväitä mukaan, kannattaa varautua myös makkaratikulla!
21.00-22.00 Päälavalla Avajaiset
Avajaisten jälkeen: Ulkoelokuva Jäinen taival – ennakkonäytös!
22.00 alkaen Iltanuotiot itsepalveluperiaatteella
Osittain ajatonta ohjelmaa ja vinkkejä perjantaiksi
Johtajatulet 2019 kartta
Johtajatulet 2019 yleiskartta – työpajojen ja vertaisverstaiden sijainnit ovat erillisissä tarkemmissa työpaja- ja verstaskartoissa.

ILTANUOTIOT ALKAEN KLO 18.00

NUOTIO-OHJEET

Itsepalveluperiaatteella toimivat nuotiot roihuavat  perjantaina klo 18 – 20.45 ja 22 alkaen sekä lauantaina klo 20 alkaen. Perjantaina klo 21 on päälavalla kaikille yhteiset avajaiset, joiden ajaksi nuotiot on sammutettava.

Varattujen nuotiopaikkojen numerointi löytyy alla olevasta listauksesta. Lisäksi nuotion numero ja nimi on merkattu nuotion äärellä olevaan kylttiin. Varauksia on otettu vastaan perjantai-illalle klo 18-20.45. Varaamattomat nuotiot ovat vapaasti kaikkien osallistujien käytettävissä.

Polttopuut nuotioihin löytyvät Tulisuoralta. Samaisessa paikassa on sytykkeiden työstämiseen muutamia kirveitä ja puukkoja. Jos tulentekovälineet ovat unohtuneet kotiin, kahvilasta voi lainata tulitikkuja. Nuotion käyttäjä huolehtii itse nuotion sytyttämisestä, puiden lisäämisestä ja tulen vartioinnista. Nuotiopaikan viimeinen käyttäjä huolehtii 30 minuuttia jälkivartioinnista tulen sammuttua. Johtajatulien turva edellyttää, että nuotion vieressä on täysi vesiämpäri, jolla voi suorittaa mahdollisen alkusammutuksen. Penkkejä nuotion ympärille voi lainata keittiön tarpeista. Lainaaja palauttaa penkit paikoilleen ja huolehtii, että penkit pysyvät puhtaina ja ehjinä.

Nuotion äärellä voi nauttia kahvilasta ostettavia grillieväitä; makkaraa (myös vege), lettuja ja vihiksiä. Jos haluat tuoda omat grillieväät, tämäkin sopii. Lettupannuja, rasvaa ja paistolastoja löytyy kahvilan vierestä “lettupannujen parkkipaikalta”. Lainaa ja palauta lettupannut paikalleen mahdollisimman siisteinä.

Nuotiot on jaettu pariin kategoriaan – pohdittavaa ja tehtävää sekä kohtaamisia. Tutustu nuotioihin tässä:

POHDITTAVAA JA TEHTÄVÄÄ

1.Aloita tästä
Mikä partio? Mistä näissä Johtajatulissa on kyse? Oletko ekaa kertaa partiotapahtumassa, mahdollisesti partioon palaaja tai kenties ekaa kertaa Evolla? Kaipaatko uusia tuttavuuksia keiden kanssa hengata viikonlopuna? Haluatko jakaa tietojasi partiosta ja vastailla kiinnostuneiden kysymyksiin? Tule startti-nuotiolle!

2.Hyvän mielen hetki
Tarjolla hengähdystauko viikon päätteeksi! Tule vastaanottamaan ja jakamaan hyvää mieltä. Rentoudu seurassamme ja valmistaudu viikonloppua varten. Iltahetki käsittelee hyvää mieltä ja sen levittämistä omilla teoilla.

3.Loistava seikkailu saaristossa – Piirileiri Otava 2020
Länsi-Suomen partiopiirin piirileiri kesällä 2020 kutsuu tutustumaan leirin tarinaan, saaristolaisperinteisiin ja leirille tärkeään arvoon ekologisuuteen.

4.Mitä taitoja tulevaisuuden työelämässä tarvitaan? – Tule ja keskustele
Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden ammattiliitto Loimun mahtava jengi johtaa keskustelua vastavalmistuneiden maistereiden työelämästä ja sen tarpeista, esimerkiksi yliopistojen viisi vuotta työelämässä -kyselyiden ja omien tutkimusten pohjalta.
Mitä taitoja työelämässä tarvitaan? Miten nämä muuttuvat tulevaisuudessa? Tavoitteena rento jutustelu ja uuden oppiminen puolin ja toisin toisiltamme iltanuotion merkeissä.  Nuotio on avoin kaikille kiinnostuneille. Vetäjänä Loimun työntekijät.

5.Muutosjohtaminen – maailmalopun dialogeja
Miten voidaan muuttaa asenteita jotta voidaan oikeasti tähdätä potentiaalisen muutoksen.

6.Partiotaitokisat, kisakulttuuri tai sen puute – onko pt-kisoilla tulevaisuutta?
Keskutelua PT-kisoista, kisakulttuurista (tai sen puutteesta) lippukunnissa ja piireissä sekä partiotaitokisojen roolista partio-ohjelmassa ja partion kasvatustavoitteiden toteuttajana. Voiko kisakulttuuri hyvin vai onko se kriisissä? Tarvitseeko aina kilpailla – myös partiossa?

7.Vähemmän tunnettuja tarinoita B-P:stä – keskustelua suurista unelmista ja niiden tavoittelemisesta
Iltanuotiokeskustelua johtaa Lauri Luoto, joka aatehistoriaan liittyvässä väitöskirjassaan käsittelee partion perustajan, sir Robert Baden-Powellin kohtaamisia aikansa muiden kasvattajien kanssa.  B-P:n keskustelut muiden ajan idealistien kanssa avaa, että partio on aina muutakin kun metsässä samoilua. On lähdetty ratkaisemaan ajan suuria yhteiskunnallisia kysymyksiä – ja välillä onnistuttukin. Tule nuotion äärelle kuulemaan tarinoita, joita ei löydy yleisesti saatavista kirjoista.

KOHTAAMISIA

8.Jamboree 2019 get together
Tule tapaamaan jamboreekavereitasi ja muistelemaan yhteistä hienoa reissua Pohjois-Amerikkaan.

9.PäPa:n partiojohtajan peruskurssi 4
Tämä kaikille avoin nuotio on myös PäPan PJ-PK 4:n osallistujille pakollinen pysähdyspaikka Johtajatulien Tulisuoralla. Tule rohkeasti oppimaan mitä tarkoittaa partiomenetelmä ja mitä se pitää sisällään. Rastikierron suorittanut saa suun makeaksi!

10.Young Spokespeople -treffit
Oletko kurssin jo käynyt tai kenties kiinnostunut kuulemaan lisää YSP-kurssista? Tule treffaaman vanhoja tuttuja ja jakamaan parhaat muistosi.

11.Suomen Partiolaisten puheenjohtajien Meet & Greet
Tule moikkaamaan Hillaa, Lassea ja Malinia rennoissa merkeissä nuotion äärelle! Millaiset kolme tyyppiä johtaa valtakunnallista partiotoimintaa? Tule juttelemaan ja kyselemään. Onko sinulla kenties palautetta SP:n toiminnasta? Mitä keskusjärjestössä pitäisi tehdä toisin tai paremmin? Mistä asiasta haluaisit kiittää? Puhutaan partiosta, maailmanmenosta tai ihan jostain muusta. Voit tulla pikaisesti huikkaamaan heipat tai istua nuotiolla pidempään.

12.Finnjamboree 2022 – tapaa leirinjohtajat ensi kertaa!
Tule tapaamaan vielä nimettömän Finnjamboree 2022:n johtajia ja kertomaan millainen seuraavan järjestön yhteisen suurleirin tulisi olla. Johtajien nimeäminen tapahtuu elokuussa, tämä on ensimmäinen tilaisuutesi tavata heidät!

13.Partiokasvatuksen iltanuotio
Tervetuloa juttelemaan partiokasvatukseen liittyvistä teemoista, olitpa sitten luotsi, akela, ohjelmajohtaja, -valmentaja tai kuka tahansa partion kohderyhmän kanssa tehtävästä toiminnasta intosi saava. Iltanuotiolla pääset tutustumaan myös uuteen perhepartiomateriaaliin.

14.Explorer Belt get together
Tule moikkaamaan EB-matkaltasi tuttuja kanssamatkaajia tai tule tutustumaan saman reissun heittäneisiin tuntemattomiin. Matkamuisteloita, nostalgiaa, laululeikkejä ja yhteistä fiilistelyä. Tällä kertaa sinun ei tarvitse kävellä 200 kilometriä, vaan ainoastaan jokunen hassu askel, niin pääset EB-notskille ja yhteisten muistojen pariin. Saavu paikalle, ja muista, että kaikki selviää aikanaan!

15.Meripartion helmet – aarteet esille!
Jaetaan vesillä tapahtuvan partiotoimintaan parhaat yhteistoimintaideat ja kokoonnutaan saman nuotioringin äärelle.

16.Ko-Gi 126
Kolmiapila-Gilwell -kurssin nro 126 kokoontuminen.

17.Pohjanmaan piirin iltanuotio
Pohjanmaan iltanuotiolla on tarjoiluna Myötäpäiviä ja unelmien pestin pohdintaa, puolen Suomen talvijamboree tulee- oletko valmis, OEK-lauluja ja nuotiolla paistettavaksi vaahtokarkkeja. Tervetuloa kaikki Pohjalaiset ja ihan kaikki muutkin tapaamaan tuttuja ja kuulemaan siitä mitä Pohjanmaalla tapahtuu lähitulevaisuudessa.

18.FiSSc lägereld

19.Uudenmaan partiopiiri ja Valkama 2020
Tule tutustumaan uusimaalaisiin partiolaisiin tai tapaamaan vanhoja tuttuja. Iltanuotiolla pääset myös kuulemaan ensi kesän piirileiri Valkamasta ja osallistumaan Valkama-aiheiseen ohjelmaan. Uusimaalaiset ja kaikki muut kiinnostuneet tervetuloa!

20. Parempi lippukunta!
Tältä iltanuotiolta saat eväitä lippukunnan toimintaan. Millaisia palveluita ja materiaaleja lippukunnan hyödyksi on olemassa? Millaisia jutuilla parannat helposti lippukunnan toimintaa? Tule mukaan jakamaan omia parhaita käytäntöjä ja kuulemaan muiden. Kysy mitä vaan, sillä yhdessä löydämme parhaan tavan toimia!

21. Helsinki Pohjoinen -alueen iltanuotio
Tule tapaamaan HePo-kavereitasi ja näkemään uusia kasvoja naapurilippukunnista. Nuotion äärellä fiilistellään tulevan kesän alueleiriä ja ideoidaan muuta aluetoimintaa.

22. Partiotaitojen SM-kisat 2019
Partiotaitojen SM-kisat syksyllä 2019 järjestetään Imatralla. Iltanuotiolla pääsee valmistautumaan kisoihin ja kuulemaan tehtävävinkit ensimmäisenä.

23. Explo 2019
Explon iltanuotiolla pääset testaamaan millainen Exploilija juuri sinä olisit. Tule jättämään ajatuksesi SP:n samoajaikäkauden päätapahtumaan liittyen tai jopa löytämään juuri sinulle sopiva Explopesti. Vaikka samoajaikäkausi olisikin osaltasi jäänyt jo iän puolesta historiaan, ei se tarkoita ettetkö voisi lähteä mukaan tekemään samoajavuoden kohokohtaa!

Hämeen piirin luottistreffit Tuulenpesällä

Johtajakoulutuksen Lähteen iltanuotio Jeon katoksella – Ajankohtaiskatsaus ja keskustelua partiojohtajien jatkokurssi KoGista ja kaikille nuorille johtajille tarkoitetusta Value Based Leadership (VBL) -ohjelmasta.

Haluatko järjestää perjantaina nuotion tietyn aiheen ympärille? Täytä toiveesi oheiseen lomakkeeseen ja nuotiomestarimme on sinuun yhteydessä.

AVAJAISET KLO 21.00

Johtajatulet avataan virallisesti yhdeksältä illalla, kun suurin osa osallistujista on siirtynyt Evon maastoihin. Kokoonnumme yhteiseen avajaishetkeen, joka hivelee eri aisteja ja johdattaa meidät viikonlopun teemaan – johtajuuteen ja muutokseen.

Ulkoelokuva: Jäinen taival 

Dokumenttielokuvan ennakkonäytös Johtajatulilla! Ryhmä entisiä erikoisjoukkosotilaita etsii uusia haasteita päättäessään hiihtää Grönlannin mannerjäätikön halki. Suunnitelmana on hiihtää länsirannikolta itärannikolle korkeintaan 36 päivässä. Heillä ei ole kokemusta tämän tason arktisesta retkeilystä, joten valmistelut seikkailua varten vaativat yli kaksi vuotta.

Matkan alettua Grönlannin luonto näytti heti todellisen voimansa. Retkikunnan kaikki varusteet kastuivat heti toisena päivänä vesisateessa jäätiköllä. Mukaan saatiin myös useita myrskypäiviä, tuulen nopeuksien ollessa jopa 40 m/s. Nämä myrskyt asettivat ryhmän elämänsä selvitymiskamppailuun. Yksi retkikunnan tavoitteista oli saavuttaa hylätty kylmän sodan aikainen tutka-asema DYE3. Aseman hylkäämisen jälkeen 1980-luvun lopulla vain kourallinen ihmisiä on vieraillut siellä.

Päälavan ympäristössä heti avajaisten jälkeen n. klo 22.30.

Ei kai vielä tarvitse mennä nukkumaan?

Avajaisten jälkeenkin voi riittää vielä turistavaa vanhojen tai uusien kavereiden kanssa. Tekemistä riittää, jollei makuupussi jo kutsu. Nuotiopaikat toimivat itsepalveluperiaatteella, kahvilasta saa pientä purtavaa ja uskaliaimmat tutustuvat Johtajakoulutuksen Lähteeseen, josta saa tietoa VBL- ja KoGi-kursseista.

Kahvila Tasku

Käteisvapaa kahvila tasku palvelee osallistujia tapahtuman ajan. Tarjolla kahvia,
teetä, juomia ja herkkuja nuotiolle ja kahvipöytään. Huomaathan, että säästyt
jonottamiselta käyttämällä etukäteen ostettua kahvipassia tai ostamalla sen kahvilasta (10 eur). Ostokset voit maksaa vain kortilla – nopeimmin pärjäämme lähimaksulla.

Aukioloajat:

  • Perjantaina 18.00–23.00
    Meiltä saa jotain pientä jo ennen kuutta, tervetuloa!
  • Lauantaina 10.00–01.00
    Kahvila saattaa palvella myös pikkutunneille
    asti – tule kurkkaamaan!
  • Sunnuntaina 10.00–12.00