Piponneulontakilpailu

“Pipa päähän sanos tamperelainen” – Johtajatulien perinteeksi muodostuva neulontatyön suunnittelukilpailu alkakoon!

Raadin muodostavat kolme rautaista neulontakonkaria.

Maarit: "Kudoin ensimmäiset lapaset varmaan viidennellä luokalla, kuudennella sukat ja siitä alkaen kaikenlaista. Mieluiten kudon sukkia ja suosikkilankojani ovat keskipaksut valmiit langat, merkillä ei väliä."

Siru: "Ihan tarkkaan en muista, koska aloitin, mutta ekan villapaitani kudoin 6- vuotiaana. Kutimet kulkevat lähes joka paikkaan mukanani ja aina on useampi työ kesken. Villasukka on ehdoton suosikkini! Ns. terapiasukka auttaa rentoutumaan, rauhoittaa vaeltelevan mielen ja selkeyttää ajatuksia. Kaikki villaiset langat ovat suosikkejani. Merino, alpakka tai kenties hahtuvavilla. Merkillä ei väliä."

Taimi: "Neulomisen aloitin alakoulussa, eka työ oli lapaset. Nykyään neulon mieluiten kirjoneulevillasukkia. Suosikkilankojani ovat pienten lankaliikkeiden merinovillaiset."

Tehtävänäsi on tällä kertaa neuloa pipo ja tehdä siitä toistettavissa oleva mallikuva. Toivomme siis tavallisen taitamattoman, mutta innostuneen neulojan toistettavissa olevaa värikästä ja käyttökelpoista pipomallia, joka huokuu Johtajatulien henkeä!

Kilpailu alkaa välittömästi ja jatkuu aina toukokuun loppuun saakka (31.5.2019). Voittajan valitsee arvovaltainen raati. Arviointiperusteita on kaksi:

  1. Hienous – täytyyhän sen hieno olla!
  2. Helppous – pipon on oltava hienoudesta huolimatta sellainen, että sen voi toteuttaa vaikka ei olisikaan virtuoosimainen neuloja.

Kisan palkintona voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi tuotepalkinnon!

Lähetä kuva valmiista piposta sekä neulontaohjeet sähköpostitse osoitteeseen tanja.lumiala@gmail.com.

Saa suorittaa, tsemppiä kisaan!

Jos sinulta tai ystävältäsi puuttuu vielä edellisillä Johtajatulilla suuren suosion saavuttaneet Polkusukat, niin niiden ohje löytyy täältä.

Voittoisat villasukat.
Viime Johtajatulien neulontakisan voittivat tällaiset villasukat.