Piponneulontakilpailun voittaja

Johtajatulien perinteeksi muodostuneen neulontatyön suunnittelukilvan voittaja on ratkennut!

Voittajaksi selviytyi keravalaisen lippukunnan Hiiden Hittavaisten Jasu Nurmisen työ Iltanuotion äärellä. Kuvassa voittopipossa poseeraa eräs Hiiden hittavaisten samooja.

Jasu kertoo pipon suunnittelusta seuraavaa:

“Pipon suunnittelussa mietin johtajatulia ja niiden tunnelmaa. Keltainen logo kuvastaa johtajatulien iltanuotioita illan hämärtäessä ja pipon tupsu niiden loistavia säkenöitä, jotka leviävät pimenevään iltaan. Pipon alareunassa keltainen virkattu kerros kuvastaa isoa sisaruspiiriämme johtajatulien iltanuotion ääressä.”

Kilpailun tuomaristo arvosti paitsi tyylikkyyttä, myös yksinkertaista toteutustapaa, jotta porompikin peukalo tohtisi tarttua puikkoihin pipon pyöräyttääkseen.

Voittajatyössä olevan pipon Johtajatulet-logon voi halutessaan ottaa helposti jälkikäteen irti, mikäli tahtoo myöhemmin tuunata pipoon toisen logon.

Katso voittajapipon ohjeet täältä!

 

 

Kilpailussa kunniamaininnan sai martinniemeläisen Arja Stångin neuloma keltamusta pipo Paappa pipo päähän Johtajatulille.  Katso ohjeet pipon tekoon

Raadin muodostivat kolme rautaista neulontakonkaria.

Maarit: "Kudoin ensimmäiset lapaset varmaan viidennellä luokalla, kuudennella sukat ja siitä alkaen kaikenlaista. Mieluiten kudon sukkia ja suosikkilankojani ovat keskipaksut valmiit langat, merkillä ei väliä."

Siru: "Ihan tarkkaan en muista, koska aloitin, mutta ekan villapaitani kudoin 6- vuotiaana. Kutimet kulkevat lähes joka paikkaan mukanani ja aina on useampi työ kesken. Villasukka on ehdoton suosikkini! Ns. terapiasukka auttaa rentoutumaan, rauhoittaa vaeltelevan mielen ja selkeyttää ajatuksia. Kaikki villaiset langat ovat suosikkejani. Merino, alpakka tai kenties hahtuvavilla. Merkillä ei väliä."

Taimi: "Neulomisen aloitin alakoulussa, eka työ oli lapaset. Nykyään neulon mieluiten kirjoneulevillasukkia. Suosikkilankojani ovat pienten lankaliikkeiden merinovillaiset."

Jos sinulta tai ystävältäsi puuttuu vielä edellisillä Johtajatulilla suuren suosion saavuttaneet Polkusukat, niin niiden ohje löytyy täältä.

Voittoisat villasukat.
Viime Johtajatulien neulontakisan voittivat tällaiset villasukat.