Työpajat

Johtajatulien ohjelmallisen ytimen muodostavat johtajuusaiheiset työpajat, joita tapahtumassa on pitkälti toista sataa. Työpajoja vetää moninainen kaarti oman erityisalueensa osaajia. Jokaisessa työpajassa on muutama kymmenen osallistujaa. Työpajojen lisäksi Johtajatulilla on muutama tähtipuhuja, joiden puhetta kaikki mahtuvat kuuntelemaan.

Työpajojen toteutustavat vaihtelevat suuresti: Työpajoja pidetään paitsi kannon nokassa, myös saunassa, paljussa, kanootissa, kävellen – ja vaikka millä muulla tavoin! Nyt ei kampaviinerin ääressä homehduta!

Omassa työpajassani oli noin 20 osallistujaa, jotka olivat sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta; miehiä ja naisia; opiskelijoita, työntekijöitä, esimiehiä, luottamushenkilöitä ja yrittäjiä. Suomalaisen työelämän koko kirjo saman pressukatoksen alla! – Ossi Aura

 

Poimintoja varmistuneista työpajoista

Julkistamme muutaman makupalan jo varmistuneista työpajoista. Työpajoja tulee vielä yli 200 lisää. Tällaisia työpajoja voitte ainakin odottaa!

 

Emmi Nuorgam. Kuva: Omer Levin.
Kuva: Omer Levin.

Emmi Nuorgam, toimittaja ja kirjailija

Somessa ei voita se, joka huutaa kovimmin, vaan se, jolla on jotakin sanottavaa. Kuulostaa ehkä helpolta, mutta osoittautuu usein hankalaksi. Mitä voin sanoa, mihin voin ottaa kantaa, mitä jos joku suuttuu? Monissa someliemissä keitetty ja suorasanaisuudestaan palkittu Emmi kertoo, miten somessa tunnettu Emmi Nuorgam on syntynyt ja vastaa kysymykseen “Voiko ihminen olla brändi?”

 

 

Vuokko Piekkala, valtakunnansovittelija

Vuokko Piekkala, valtakunnansovittelija

Riitelijät ja sovittelijat -työpajassa osallistujat käsittelevät riitapukareina tai sovittelijoina vastakkaisia tavoitteita. Työskentelet kysellen ja kuunnellen, jakaen ja oppien.

 

 

 

Tom Suvanto.

Tom Suvanto, tiimien, esimiesten ja yritysten valmentaja


Työpajatoteutukselle on tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoa: joko konfliktinratkaisuun keskittyvä kommunikaation ja ryhmätyön parantamiseen keskittyvä työpaja tai johtajan kolmen roolin (asioiden johtaja, ihmisten johtaja ja valmentaja) yhdistämiseen keskittyvä työpaja.

 

Merja Ranta-Aho, henkilöstöjohtaja

Merja Ranta-aho, Elisan henkilöstöjohtaja

 

Työpajassa tutustumme toimiviin johtamisen ja päätöksenteon tapoihin eri tavoin muuttuvissa toimintaympäristöissä. Aihetta lähestytään käytännönläheisesti toiminnallisten ryhmätehtävien ja niiden virittämien ajatusten ja kokemusten jakamisen kautta.

 

Työpajoihin ilmoittaudutaan elokuussa

Lukuisten työpajojen sisältöä ja puhujia pääsee selaamaan tarkemmin kesäkuussa. Työpajoihin on ilmoittauduttava erikseen itse tapahtumaan ilmoittautumisen jälkeen, sillä kuhunkin työpajaan voi osallistua rajallinen määrä ihmisiä. Työpajoihin ilmoittautuminen alkaa elokuussa ja lähetämme siitä tiedon tapahtumaan ilmoittautuneille sähköpostitse.

Tässä muutamia esimerkkejä viime Johtajatulien työpajojen otsikoista ja pitäjistä . Viime vuonna työpajoja oli saatavilla tasan sata kappaletta.

 • Timo Ritakallio: Hyvä johtaminen luo menestystä
 • Ulla Vilkman: Onnistu etäjohtamisessa
 • Anu Sauliala: Eri ikäisten vapaaehtoisten johtaminen
 • Matti Tähtinen: Kohti eettisesti kestävää kiertotaloutta, vai onko sitä edes?
 • Minna Karhunen: Arvoristiriita työelämässä – miten toimia?
 • Annukka Sorjonen: Ammatilliset osaa, Partiossa oppii – osaamisen tunnistamisen ytimessä
 • Irja Askola: Kirkko ja eettinen johtajuus
 • Niko Blomberg: Saunotko jouluaattona kinkku uunissa?
 • Elli Aaltonen: Julkisen hallinnon johtamiskulttuurin muutoksista
 • Katri Saarikivi: Miten ihmisen pää kestää tässä digiajassa? Tarvitaanko useampia päitä?
 • Jari Matti Anttila: Moderni johtaja on vuorovaikutuksen mestari. Miten sinusta tulee sellainen?

Tämän vuoden kattausta ollaan vasta luomassa!