Vaeltajille

Johtajatulet on vuoden suurin tapahtuma vaeltajille. Se kerää mukaansa kaikki ja kaverit kanssa.

Kaveriporukka istuu metsässä ja iloitsee.Johtajatulet on vuoden partiotapahtumista se, jossa näet kaverit rennoin ja avoimin mielin. Kuva: Anna Enbuske

Johtajatulilla vaeltajilla on käytössään 24h auki oleva oma olouone. Tänne voit tulla rentoutumaan päiväunien merkeissä tai keräämään voimia kahvikupin ääressä kavereiden seurassa. Olohuone sijaitsee monumentin läheisyydessä, tarkemman sijainnin näet osallistujan ohjekirjasta. Olohuone aukeaa perjantaina klo 16 ja sulkeutuu sunnuntaina klo 14.

Omien akkujen lisäksi vaeltajilla on mahdollisuus ladata vaeltajien olohuoneessa myös puhelintaan sekä nappaista kännykän sijasta polaroid-kameralla kuva matkamuistoksi.

Vaeltajien olohuoneen yhteydessä on mahdollista tutustua juuri julkaistuun Osaamiskiekko-sovellukseen. Sovellus näyttää, miten partiossa ja muussa harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa kertyvää osaamista voi hyödyntää tutkintoon johtavissa opinnoissa. Partion osaamiskeskuksen työntekijät ovat paikalla esittelemässä Osaamiskiekkoa lauantaina klo 12.30-14 ja 16-17. Samalla voit kysellä myös esimerkiksi opintopisteytetyistä partiokoulutuksista ja kuinka voit tehdä opintoihin liittyvän harjoittelun partiopestin kautta. Osallistumalla arvontaan voit voittaa leffaliput.

Lauantaina pääsee myös testaamaan ekoaseammuntaa ja kuulemaan Puolustusvoimien reserviläistoiminnasta sekä varusmiespalveluksesta yleisesti.

Johtajatulilla voit oppia syvällisiä tai sitten vähän konkreettisempia asioita. Ehkäpä gurun pohdintoja oman persoonallisuuden muutoksesta vuosien myötä? Tai sitten vain sitä, miten pitää elämän pakka kasassa kun töiden, opintojen ja harrastusten välissä tahtoisi lähinnä torkuttaa herätystä puolille päivin.

Johtajatulilla voit myös tavata kerrankin kaikki partiokaverit ilman paineita siitä, että sinun tarvitsee järjestää ohjelmaa. Voit olla ja nauttia siitä, mitä kattauksessa on tarjolla. Riippumatto, mäntymetsämättäikkö, leirikahvilan pulla ja loppukesän viimeiset auringonsäteet. Ehkä illasta yösuunnistus ja kuutamomelonta.

Poimimme työpajatarjonnasta muutamia erityisesti vaeltajille sopivia työpajoja. Veltajat voivat kernaasti ilmoittautua kaikkiin työpajoihin – poiminnan tarkoitus on helpottaa valinnan vaikeutta!

  • Nuorten ääni biodiversiteetissä, Christa Elmgren. Työpaja on osa Biodiversiteettiprojektia, jonka tarkoitus on saada nuorten ääni kuuluviin tulevissa biodiversiteettineuvotteluissa.
  • Oman oppimisen bucket-list, Laura Wirtavuori ja Irena Bakic. Mitä taitoja tarvitsen tulevaisuudessa ja miten niitä voi kartuttaa?
  • Ilmastoahdistuksesta toivoon ja toimintaan, Sari Pynnönen ja Anna Repo. Millaista on ilmastoviisas partio?
  • Johtamisen taito stressaavassa ympäristössä, Joona Haaja. Miten haalita oma mieli stressaavassa tilanteessa ja ylläpitää keskittymistä omaan toimintaan häiriöistä huolimatta?

Selaa kaikkia työpajoja työpajatyökalusta

Pariskunta suutelee JohtajatulillaIkinä ei tiedä, mitä Johtajatulilta löytyy. Kuva: Anna Enbuske

 

Seuraa Instagramia ja klikkaa itsesi mukaan Facebook-tapahtumaan, niin pysyt kärryillä. Facebookissa Johtajatulilla on myös oma sivu!