Tapahtumapaikka ja saapuminen

Tapahtumapaikka on Evon retkeilyalue, joka sijaitsee Hämeessä Hämeenlinnan kaupungin ja Padasjoen kunnan alueella. Tarkemmin sanoen paikka on retkeilyalueella sijaitseva Evon leirialue, jossa pystyy järjestämään jopa yli 10 000 hengen suurleirin.

Partiolaisilla on kokemusta useiden suurleirien pidosta Evon leirialueella. Tuorein kokemus on viime kesältä, jolloin pääkaupunkiseudun partiolaiset leireilivät alueella 5500 ihmisen voimin Kliffa-nimisellä leirillä. Suurin alueella pidetty leiri oli koko Suomen partiolaisille suunnattu vuoden 2016 suurleiri Roihu, jolle osallistui noin 16 000 ihmistä.

Evon luonto on helppokulkuista ja harvaa mäntykangasta. Leirialueelle on vedetty sähköt ja viemäröinti sekä juokseva vesi, mutta metsäisistä olosuhteista johtuen esimerkiksi pistorasioita ei ole joka nurkalla ja jokaiselle yhtä aikaa. Aluetta halkoo hiekkainen 700 metrin pituinen lentokenttä, jota on käytetty esimerkiksi metsänhoitolennoilla. Nykyisin se palvelee leirisuorana.

Retkeilyalue sijaitsee Lammi – Padasjoki -tien (nro 53) varrella. Evolle kertyy matkaa Lammilta noin 20 km, Padasjoelta 25 km, Hämeenlinnasta 50 km, Lahdesta 70 km ja Tampereelta 110 km. Kulkuyhteyksiä paikalle voi vakoilla jo etukäteen Luontoon.fi-sivustolta.

Aikomuksenamme on viritellä pystyyn jonkinlaista kyytipörssiä lähempänä tapahtumaa. Isoja yhteiskuljetuksia paikan päälle Johtajatulien järjestäjät eivät järjestä.

Lisätietoa alueesta Luontoon.fi-sivustolla

Karttakuva Johtajatulien alueesta

Yllä olevan linkin kartassa Johtajatulien ydinalue on merkattu vihreällä, jos kohta levittäydymme hieman sitä laajemmalle.