Puhujille

Tietoa johtajatulien työpajanvetäjille ja puhujille

Työpajasuunnittelun checklist

Materiaaleja suunnittelun tueksi

Vaikka Johtajatulilla eivät powerpointit loimuakaan, niin näin esittelyvaiheessa se on vielä ihan okei.

Elokuussa pidetyn infotilaisuuden materiaalit

Lataa tästä Johtajatulista kertova powerpoint

 • Tarkista, että nykyiset suunnitelmasi yhtenevät aiemmin lähettämäsi kuvauksen kanssa. Löydät oman työpajasi ajankohdan ja  otsikon kuvauksineen työpajatyökalusta
 • Olet saanut työpajasi osallistujamäärän ja muuta tietoa sähköpostitse. Jos et löydä viestiä, ota yhteyttä!
 • Tapahtuman aikataulussa työpajoille on varattu 90 min ja pitkille työpajoille 150 min. Suunnittele kuitenkin pajasi sisältö 15 minuuttia lyhyemmäksi. Evolla etäisyydet ovat pitkiä ja pieniin myöhästymisiin kannattaa varautua. 
 • Saat mukaasi työkalupakin, josta löytyy fläppipaperia, kyniä ja post-it -lappuja.
 • Työpajat sijaitsevat metsän siimeksessä katetuilla alueilla. Saat tarkemmat koordinaatit tapahtuma-alueella. Työpajojen sijainti kartoilla löytyy myös lauantain ohjelman kohdalta. HUOM! Aamupäivän ja iltapäivän pajakartoissa on erilainen numerointi!
 • Toivomme työpajojen olevan mahdollisuuksien mukaan luonteeltaan osallistavia. Osallistamisen voit tehdä haluamallasi tavalla.

Mitä varusteita mukaan?

Kannattaa varustautua lämpimin ja säänmukaisin vaattein, koska sateen sattuessa tilaisuudessa sataa. Jalkaan kannattaa laittaa hyvät kävelykengät ja mukaan ottaa särkymättömät ruokailuvälineet. Jos yövyt alueella, tarvitset oma majoitteen mukaan. Tutustu myös osallistujille suunnattuun varustelistaan.

Saapuminen Johtajatulille

Saavuthan Evolle ajoissa – Johtajatulilla etäisyydet voivat olla yllättävän pitkiä, ja paikalla kannattaakin olla ainakin tuntia ennen kuin oma ohjelmasi alkaa. Lisäksi näin sinulla on aikaa kokea Johtajatulet kunnolla. Halutessasi voit viettää Johtajatulilla koko lauantain aamun avaavista pääpuhujista aina illan elämysohjelmaan asti.

Bussikyydit
Bussikyyteihin ilmoittautuneiden kyydit lähtevät klo 7.00 Helsingin keskustasta ja 8.30 Hämeenlinnasta. Bussikyydeistä tulee vielä erillinen viesti niihin ilmoittautuneille. 

Saapuminen omalla autolla 

Evolle voi saapua myös omalla autolla tai kimppakyydillä. Autolla saapuessasi voit ajaa aivan tapahtuma-alueen kylkeen, jossa työpajanpitäjille ja puhujille on varattu oma pysäköintialue. Parhaiten löydät paikalle, kun laitat navigaattoriin osoitteen Rahtijärventie 121, Hämeenlinna. Tästä risteyksestä käännytään kohti itää, ja paikalla ovat myös oppaat, jotka auttavat löytämään perille. Kerro oppaille, että olet puhuja ja sinulla on lupa ajaa puhujaparkkiin. Tapahtumaan osallistuvien pysäköinti on kauempana. Voit tarkistaa risteyksen ja pysäköinnin sijainnin myös karttalinkin takaa: http://bit.ly/jt19-saapuminen 

Autolla saapuvien kannattaa suosia kimppakyytejä! Kyytien sopimiseen voi käyttää esimerkiksi retrotyylin Kyydit.net-sivustoa. 

Oleminen 

Päästyäsi Evolle etsi tiesi infoon. Otamme sinut infossa vastaan ja vastaamme kysymyksiisi. Lisäksi infon yhteydessä on puhujien ja työpajanvetäjien oma Kolo, jossa voit viettää aikaa, tavata muita työpajanvetäjiä, nauttia kahvia ja teetä sekä säilyttää tavaroitasi. Kololta saat aina apua ja sinne voit tulla myös vain olemaan. Niin infon kuin Kolonkin löydät kartasta ja paikan päällä opasteiden avulla. Ilmoittautuessasi saat mukaasi myös osallistujan oppaan, josta löytyy alueen kartta. 

Tapahtumasta tehdään podcast-sisältöjä Suplaan, ja paikalla on myös median edustajia. Lisäksi johtajatulien omat valokuvaajat räpsivät kuvia partion viestintäkäyttöön.  

Johtajatulet lyhyesti: 

 • Partiolaisten joka toinen vuosi järjestämä johtamiseen keskittyvä metsäseminaari, jossa myös elämyksellistä ohjelmaa.  
 • Osallistujia 3000, puhujia ja työpajanvetäjiä noin 200
 • Kohderyhmänä kaikki johtamisesta kiinnostuneet yli 18-vuotiaat.
 • Luvassa hienoja kohtaamisia, uusia ajatuksia, konkreettisia työkaluja johtamiseen, verkostoja sekä uusia ja vanhoja ystäviä.

Johtajatulien ohjelma:

Etukäteen kannattaa myös tutustua muuhun ohjelmaan, eli kaikkeen siihen, mitä Johtajatulilla on tarjota. Myös ruokailut löytyvät ohjelmasta, ja toivomme näkevämme sinut niin lounaalla kuin illallisellakin. 

 • Lauantain seminaariohjelman tavoitteena on auttaa osallistujia löytämään asia, jonka osallistuja haluaisi maailmassa muuttaa, innostaa kyseisen muutoksen käynnistämiseen, sekä antaa työkaluja sen läpiviemiseen.
 • Tarjolla on melkein 200 asiantuntijatyöpajaa, joiden toteutus vaihtelee perinteisemmistä työpajoista vaellus-, melonta- ja saunatyöpajoihin.
 • Sunnuntaina on luvassa osallistujavetoisia vertaisverstaita, joiden valikoimasta löytyy sekä elämyksellisiä että seminaariohjelmaa tukevia pajoja.
 • Vertaisverstaissa voit esimerkiksi opetella eräruuanlaittoa, vaihtaa parhaita käytänteitä esimerkiksi osallistamiseen liittyen tai oppia suunnistamaan.
 • Lisäksi sekä lauantaina että sunnuntaina on kaikille tapahtumaan osallistuville yhteisenä ohjelmana pääpuhujien puheenvuorot.

Lue lisää johtajatulien ohjelmasta.

Johtajatulien jälkeen

Palaute  

Keräämme kaikilta työpajanvetäjiltä palautetta heti Johtajatulien jälkeisellä viikolla. Kerrothan meille siis silloin, missä voimme vielä skarpata ensi kerralla, ja mikä toimi jo nyt loistavasti.  

Keräämme palautetta myös työpajoihin osallistuvilta, ja välitämme heidän palautteensa sinulle syyskuun aikana.  

Kulujen veloittaminen  

Kohtuulliset matkakulut voi veloittaa tapahtuman jälkeen kuitteja vastaan. Laitamme tästä oman infoviestinsä Johtajatulien jälkeisellä viikolla. 

Lisätietoja

Nähdään pian tulilla! Tapahtuman aikana apua saat aina Kololta sekä Infosta, meidät ohjelman tekijät tunnistat Johtajatulien logolla varustetusta liivistä.
Lisäksi Johtajatulien aikana voit aina soittaa koloemäntä Katalle (+358 50 3762160) jos sinulla on ongelma. Tallenna numero jo nyt puhelimeesi, niin pääset pois pulasta sellaisen yllättäessä!

Ennen tapahtumaa voit soittaa tai mailata myös Lillille työpajasparrauksessa ja erikoistoiveissa: lilli.konttinen@partio.fi, +358 50 4402520