Mikä on Koitos

Koitos on Suomen Partiolaisten uusi kahdeksanosainen Youtube-sarja, joka ilmestyi 8.8.-26.9.2019. Nimi kuvastaa tapaa, jolla sarjassa seikkailevat tubettajat joutuivat poistumaan mukavuusalueeltaan. Koitoksen tuotannosta vastasi yhtiö Splay One, ja sarjan viikoittain ilmestyvät jaksot julkaistiin Splay Suomen Youtube-kanavalla.

Sarjassa neljä suomalaista tubettajaa Roni Back, Julia Ahonen, Roponen ja Pernilla Böckerman kisailevat erilaisissa partiohenkisissä tehtävissä kahtena joukkueena. Koitoksessa ollaan muun muassa merellä, metsässä ja kaupunkiympäristössä, sekä kolmella partion piirileirillä Kajahuksella, Ryskeellä ja Ilveksellä. Kuvaukset vaihtelevat myös sijainneiltaan aina pääkaupunkiseudulta Lappiin.

Tehtävissä tubettajien apuna toimivat partiolaiset eri lippukunnista. Lisäksi tubettajien suoritusta arvioivat jokaisessa jaksossa uudet partiotuomarit, joilla on itsellään kokemusta tehtäviin liittyvistä asioista. Mukana ovat myös sarjan kommentaattorit Jesse Braun ja Ville ”Vinkare” Kankare, jotka kannustavat tubettajia parhaansa mukaan.

Kilpailijat ja joukkueet

Julia Ahonen

Kuvassa Julia Ahonen
Julia nauttii Koitoksen tarjoamasta mahdollisuudesta luonnonläheisyyteen. Kuva: Antti Raikunen

Julia Ahonen on 21-vuotias lifestyle-tubettaja, jonka kanavalla on sisältöä esimerkiksi vegaaniuudesta, muodista ja elämänmuutoksista. Hän aloitti Youtubessa vuonna 2013 kanavalla Ilona Julia yhdessä Ilona Ylikorven kanssa. Julian nykyisellä kanavalla näkyy vahvasti hänen ekologinen elämäntapansa ja luonnossa oleminen on yksi hänen suosikkiasioistaan Koitoksessa.

“Mä ootan superinnolla, että pääsen kokemaan kunnon seikkailun! Mua kiinnostaa partiossa luonnonläheisyys ja haluun oppia erätaitoja.”

Lue Partiomedian juttu Juliasta


Pernilla Böckerman

Kuvassa Pernilla Böckerman
Pernilla uskoo selviytyvänsä Koitoksen fyysisistä haasteista hyvin. Kuva: Antti Raikunen

Pernilla Böckerman on 19-vuotias fitness- ja lifestyle -tubettaja. Hän kertoo vuonna 2015 aloitetulla kanavallaan aktiivisesti valmistautumisestaan esimerkiksi bikinifitnessin SM- ja EM-kisoihin. Pernilla on syntyjään suomenruotsalainen, joten liikunnan lisäksi kansainvälisyys on hänelle tärkeä teema Koitoksessa.

”Musta tuntuu, että partiossa liikutaan paljon, pidetään hauskaa ja tehdään asioita hyvässä hengessä. Mulla riittää ainakin voimat loppuun asti!”

Lue Partiomedian juttu Pernillasta

 


Roni Back

Kuvassa Roni Back
Roni odottaa Koitoksessa sitä, että pääsee testaamaan omia johtajataitojaan. Kuva: Antti Raikunen

Roni Back on 25-vuotias tubettaja, jonka kanavan sisältö käsittelee muun muassa internetilmiöitä, pelejä ja Ronin omia seikkailuja. Hän aloittanut Youtubessa jo vuonna 2012 ja Ronin nykyinen kanava on perustettu 2016. Koitoksessa häntä kiinnostaa mahdollisuus päästä toimimaan johtajana, mutta muuten edessä olevat haasteet jännittävät.

”Saas nähdä miten mä itse pärjään partiossa. Oon maalta kotoisin, mut kuten Fort Boyardissa nähtiin, vasaran käyttö ei ole mun vahvuus.”

Lue Partiomedian juttu Ronista

 


Roponen

Kuvassa Roponen eli Mikael Vuori
Roponen odottaa innolla Koitoksen tuomaa seikkailua. Kuva: Antti Raikunen

Roponen, oikealta nimeltään Mikael Vuori, tekee Youtube-kanavalleen pelivideoita. Roponen pelaa kanavallaan esimerkiksi Fortnitea ja Thief Simulatoria. Lisäksi hän tekee muiden tubettajien kanssa yhteispelivideoita. Roponen aloitti kanavansa vuodenvaihteessa 2013 ja perusti itselleen erillisen vlogikanavan 2014. Pelitubettajana Roposta jännittävät Koitoksen erätaitopainotteiset haasteet, mutta onneksi kisan keskellä on myös mahdollisuus ystävystyä muiden kanssa.

”Siis oonko mäkin tässä mukana? Eihän mulla ole kuin pleikkari ja sohva. Mut lähdetään seikkailemaan!”

Lue Partiomedian juttu Roposesta

 


Joukkueet

Koitoksessa tubettajat kisaavat kahtena joukkueena. Toisessa joukkueessa kisaavat Pernilla ja Roponen. Heidän joukkueensa nimi on Voittamattomat. Toisessa joukkueessa kisaavat Roni ja Julia. Joukkueen nimi on 75% vegaani, tuttavallisemmin Veget. Nimi tulee siitä, että Julia on 100-prosenttisesti vegaani ja Roni 50-prosenttisesti. Näin ollen joukkueen keskiarvoksi tulee 75%.

Kommentaattorit Jesse ja Vinkare

Jokaisessa Koitoksen jaksossa sarjan kommentaattorit tubettajat Jesse Braun ja Vinkare seuraavat joukkueiden suorituksia ja kannustavat näitä. Kommentaattorit myös kertovat faktoja sarjan tapahtumista ja partion toiminnasta. Lisäksi jokaisen Koitoksen tehtävän jälkeen kommentaattorit antavat pisteet suosikkijoukkueelleen.

Jesse BraunKuvassa Jesse Braun

Jesse Braun on tubettaja ja aktiivinen partiotoimija. Braun kuvaa Youtube-kanavalleen sisältöä eräretkiltään ja antaa myös vinkkejä luonnossa ruokailuun. Videoilla seikkailee myös mäyräkoira Vappu. Braunin partiolippukunta on Sinisissit ry Lahdessa.

Vinkare

Kuvassa Vinkare eli Ville Kankare

Vinkare eli Ville Kankare on tubettaja, joka on tehnyt Youtube-videoita jo yli kymmenen vuoden ajan. Vinkare tekee kanavalleen videoita elämästään, teknologiasta ja matkustelusta. Kankare panostaa omissa videoissaan myös kuvauskaluston monipuolisuuteen ja editointiin. Partioon Vinkare on päässyt tutustumaan muun muassa vuonna 2017 partioleiri Säihkeellä.