Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät Itäpisteen ajankohtaiset uutiset.

Suomen partiolaisten syys-SM-kisojen Itäpisteen lopulliset tulokset julkaistiin sunnuntaina ennen kolmea. Onnea voittajille!

Kustakin sarjasta palkitaan kolmen kärki, joka julkaistaan myös tässä. Katso tulokset kokonaisuudessa Itäpisteen nettisivuilta https://www.partio.fi/nyt/itapiste2019/tulokset/

Sininen: 1. Tarmo (68,7), 2. LuAtikanat (66,8), Foiju (66,1)

Punainen: 1. Roilotin (72,6), 2. Pulppa (70,9), 3. Pommacit (70,5)

Ruskea: 1. Peto (84,5), Elma (79,1), 3. Kuovi (77,0)

Harmaa: 1. Naali (86,0), 2. Toulouse (84,9), 3. Jupperi on Ghetto (83,8)

Keltainen: 1. Evon tähdet (75,5), 2. Mädät Banaanit (73,1) 3, Kultainen Puristus (67,6)

Nämäkin SM-kisat olivat mahdolliset 300 hengen vapaaehtoistiimin tekemän työn ansiosta. Vapaaehtoisia työskenteli rastien lisäksi tulostoimistossa, rakentamisessa, muonituksessa, kuljetuksessa, kisakeskuksen liikenteenohjauksessa, ensiavussa, majoituksessa, ilmoittautumisessa sekä viestinnässä ja markkinoinnissa. Huh, aikamoinen lista! Kisaviikonloppuna tehdyn työn lisäksi Itäpisteen järjestäminen vaati kahden vuoden suunnittelun.

Toivotamme kaikille turvallista kotimatkaa. Nähdään taas!

 

Ps. Kuvia ja tunnelmia rasteilta on jaettu pitkin viikonloppua Itäpisteen Instagramissa ja Facebookissa. Aikanaan päivitetään kuvia myös Suomen Partiolaisten kuvapankkiin. Käy spottaamassa itsesi ja kaverisi! Jos jaat omia otoksiasi Instassa, käytä #Itäpiste2019 ja #partioscout aihetunnisteita, niin muutkin voivat löytää kuvasi.

Yhdeksän jälkeen sunnuntaiaamuna alkoi maaliin saapua tyytyväisiä, hyvinvoivia SM-kisaajia. Viimeinen vuorokausi ei näytä olleen erityisen raskas, vaikka kilpailijoilla on takanaan 20 kilometrin reitti. Pituutensa puolesta se on SM-kisojen keskiarvoa korkeampi - radasta osa kuitenkin kuljettiin kevyen liikenteen väyliä pitkin. Maaliin saapuneiden haastatteluiden perusteella rataa pidettiin helppona, mieluisena ja kauniina.

Jo ennen kilpailuja osallistujia puhuttivat uudet Suomen partiolaisten antamat partiotaitokisojen säännöt. Itäpiste oli ensimmäinen syys-SM-kisa näillä uusilla säännöillä. Itäpisteen järjestäjien mukaan uudet säännöt rikkovat vanhoja tehtävien luokitteluja ja tähtäävät matalamman kynnyksen partiotaitokisoihin. Itäpisteessä ne ovat vaikuttaneet alusta asti sekä radan suunnittelussa että rastien sisällössä.

Kilparadan suunnitteluvastuussa ovat olleet ratamestarit Annika Ampuja ja Oskari Pylkkönen.  Annika sanoo, että reitin suunnittelussa haluttiin tarjota osallistujille jotain, mitä ei voi nähdä muualla. Tästä syystä kisat käydään näin urbaanissa ympäristössä. Metsä on aina vain metsää, sanoo Annika. Vaikka kyllä siellä ihan umpimetsääkin on niille, jotka sitä kaipaavat.

Oskari huomioi, että reitin varrella oli osallistujille Imatran paikallishistoriaa, sillä se kuli Tainionkosken voimalaitoksen ohi. 

Haasteen ratamestareille aiheutti keltaisen sarjan radan suunnittelu. Uusien partiotaitokisojen sääntöjen mukaan keltaisen sarjan radan pitää olla 5 km lyhyempi kuin samoaja-sarjalla. Uuden sarjan on tarkoitus olla samoaja- ja vaeltajasarjoja kevyempi sarja, johon kuka tahansa partiolainen saattoi osallistua eikä joukkueiden jäsenmäärää ole tarkasti säännelty. Ratamestarin näkökulmasta haasteellista oli suunnitella radat niin, että keltaisille ei tarvinnut tehdä kovin montaa omaa rastia.

Kilpailun etenemistä on jokainen voinut seurata vaikka kotisohvalta. Kaikilla joukkueilla on mukanaan GPS-paikantimet, ja kulkua on voinut seurata kartalla Scomsin kautta. GPS-paikannus ja Scoms eivät ainoastaan ilahduta kisojen seuraajia, vaan parantavat myös turvallisuutta. Ratamestarit ovat myös yhtä mieltä, että heidän työtaakkaansa paikannus on helpottanut suuresti. Jos joukkuetta ei ennenvanhaan kuulunut seuraavalle rastille, oli lähdettävä maastoon etsintöihin. Nyt ainakin voidaan tietää tarkasti, missä joukkue on menossa.

Entä sitten rastit? Riittikö yllätyksiä? Joutuivatko partiotaidot todelliseen testiin?

Ennen lähtöä haastatellut Tampereen Kaukopartion Emmi, Vilma, Anni, Emma vaikuttavat olevan hyvissä voimissaan. He ovat saapuneet maaliin ensimmäisten joukossa. Mitä joukkue luulee, päästiinkö tavoitteeseen? Tamperelaiset kokevat suoriutuneensa hyvin, mutta vielä ei voi tietää, miten tämä suhteutuu muihin kisaajiin. Tehtävät olivat vähemmän raskaita kuin edellisen syksyn SM-kisoissa, Tampereella pidetyssä Mökkitiessä. Nyt pysyttiin paljon enemmän mukavuusalueella. Hauskimmat tehtävät olivat sushirasti sekä samalla rastilla tehty spriipoltin. Myös yösuunnistus oli tosi hyvä.  

Kaukopartion joukkueelle vaikein rasti oli Give me a starry sky, jossa yhden joukkueen jäsenen piti laittaa kuulokkeet päähänsä ja laulaa muille kuulemansa kappale. Vaikeusaste tuli siitä, että kappaleet olivat vanhoja ja englanninkielisiä. Joukkue arvelee, että rasti saattoi laskea heidän kokonaispisteitään.

Rastien suunnittelua ovat johtaneet Sini Hulkkonen ja Elina Seppälä. Tehtäväryhmän päälliköillä oli alusta asti halu lähteä tekemään uudenlaisia kisoja. Uudet partiotaitokisojen säännöt ovat antaneet rohkeutta miettiä erilaisia vaihtoehtoja eikä vanhoihin kaavoihin ole tarvinnut takertua. Uusien sääntöjen mukaisissa tehtäväkategorioissa vanhat rajat hämärtyvät. Ongelmanratkaisua on nyt paljon, ja sille on oma tehtäväluokkansa ongelmanratkaisu ja luova ajattelu. Edelleenkin kuitenkin kisataan myös retkeilytaidoissa.

Kumpikin tehtäväryhmän päälliköistä on haastattelun aikana äärimmäisen keskittynyt papereiden nitomiseen. Melkein kaksi vuotta kestäneet valmistelut ovat saattaneet saavuttaa kulminoitumispisteensä, mutta työ ei ole vielä ohi.

Kysymys omasta suosikkirastista on Sinille ja Elinalle hankala. Lyhyen miettimisen jälkeen Elinalla tulee mieleen kaksi omaa suosikkia: Gimme a starry sky sekä F104. Ensimmäinen näistä oli Tampereen Kaukopartion joukkueen inhokki, jälkimmäisessä valmistettiin maitotölkeistä hävittäjä. Sini ei osaa nimetä omaa suosikkiaan, sillä kaikki ovat yhtä tärkeitä.

Joukkueiden saapuessa maaliin on myös järjestelysihteeri Emma Laihasella hetki aikaa hengähtää. Mikä oli Itäpisteen ydin? Emman mukaan järjestelyitä ohjannut arvo on ollut monipuolisuus. Partiotaitokisoissa on siis tarkoitus testata muutakin kuin erätaitoja.

Viimeinen joukkue saapuu maaliin kello 12.21, kun sinisen sarjan joukkue juoksee loput sata metriä stadionille. Kilpailu on päättynyt, nyt odotetaan tuloksia.

Kuvakooste: tällaisissa maisemissa Itäpisteessä kisattiin! Kuvat:  Petteri Ojala

Nyt kun kisat alkavat olla loppusuoralla, haluamme kiittää lukuisia yhteistyökumppaneitamme, joiden tuki mahdollisti kisojen onnistumisen.

Kisojen pääyhteistyökumppani Imatran kaupunki tarjosi Itäpisteen käyttöön mm. kisakeskuksen ja tuki kisoja monin muin tavoin. Erityiskiitokset Imatran kaupungille kisojen mahdollistamisesta!

Ruokahuollosta vastasi kilpailukeskuksen päällikkö Mari Kallio. Ruokailut järjestettiin yhdessä Itäpiste-kilpailun kumppanien kanssa: Saimaan Tukipalvelut toimitti lämpimät ruuat kilpailijoille ja vapaaehtoisille. Oma säästöpankki ja metsäyhtiö Tornator ovat molemmat kustantaneet yhden ruokailun vapaaehtoisille. Oma säästöpankki on tänään myös tavattavissa kisakeskuksella 14.00-15.00. Ruokailuiden kanssa tehtiin yhteistyötä myös kahvilakioski Visallen kanssa. Atomeja ja vetyjä saa vielä sunnuntainakin ostettua Visallen kojusta kisakeskuksella. Nam!

Imatran kylpylä on toiminut kumppanina majoitusten järjestämisessä. Majoituksia ovat olleet mahdollistamassa myös Imatran tennishalli, jossa samoaja-sarjan osallistujat yöpyivät perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Kilpailukeskukseen pääsee ympäristöystävällisesti pyöräillen, sillä Imatran kaupunkipyörät Kaakau on tarjonnut kaupunkipyörät tunniksi ilmaiseksi käyttöön. Ja pyöriä saa tietysti käyttää vielä paluumatkalla!

SM-kilpailun järjestäjille voi antaa palautetta kisakeskuksen, majoitusten ja kuljetusten toimimisesta kisojen aikana. Kätevin tapa laittaa palautetta on Whatsappissa 040 816 7244.

Palkintoina kisoissa jaetaan luonnollisesti samoaja- ja vaeltajasarjojen kiertopalkinnon. Muita palkintolahjoituksia ovat tehneet

  • Topsport
  • K-rauta Rautapertti
  • Palkintojen joukossa on myös majoituslahjakortteja Imatran kylpylään.

Muita tukijoitamme

  • Avajaisten meteori-video on mainostoimisto Dominuksen käsialaa.
  • Citymarket tarjosi lohta sushirastille
  • Imatran seudun sähkö ja Etelä-Karjalan osuuskauppa ovat mahdollistaneet tarvikeostoja.
  • Emkine tarjoaa ilmaisen palvelumuotoilun valmennuksen kilpailijoille ja tekijöille. Koulutukseen voi vielä hakea!

Lauantain viimeinen rasti on yörasti. Osa saapuu jo viiden aikaan, osa huomattavasti myöhemmin. Aikaisin saapuvilla on runsaasti aikaa suorittaa yörastin ajaksi annetut tehtävät, eli valmistaa joulutorttuja ja metallinen kynttilänjalka. Rastin teemana on joulu.

Viestinnän Reeta ja Lila haastattelivat joukkueita yörastilla. Säätä kuvailtiin hyväksi. Kilpailijoilla oli kuitenkin kiire päästä jatkamaan tehtävien suoritusta. Osa joukkueista on saapunut rastille vasta pimeän jo tultua ja joutuu nyt tekemään metallikäsitöitä pimeässä.

Aamulla yöpyjille vietiin rakennusliike Evälahden lahjoittamat aamupalat herkullisesti irtokarkkipusseissa. Espoolainen joukkue saa aamupalapussukkansa. Puuron puuttuminen aiheuttaa pettymyksen, mutta karjalanpiirakat korvaavat sen. Paikallinen herkku näyttää maistuvan kaikille.

Kuvat: Reeta Vaahtera & Lila Puntila

Avotulen tekeminen yörastilla oli kiellettyä lukuunottamatta yhteistä nuotiopaikkaa
Yörastilla valmistettiin metallinen kynttilänjalka
Yörastin koristelut ja tehtävät olivat jouluteeman mukaisia
Malmin tuulenkävijöiden Otto Kilpeläinen ja Emilia Ramolli aamupalalla yörastilla
Kalliohyppijät on lähdössä yörastilta jatkamaan matkaansa

Samoajasarjasta (SiPu) ensimmäisenä maaliin saapui Roilotin Tampereen eräpojista. Paavo, Eppu, Tero ja Ilmari olivat vetäneet radan omaan tahtiinsa, vaikka tavoitteena tietysti oli saapua maaliin ensimmäisenä. Joukkueen mieliala on hyvä, eikä väsymystä juuri ole ilmassa. Rata oli heidän miestään helppo ja lyhyt. Roilottimen jäsenet luettelevat suosikkirastinsa matkan varrelta: yörastin kädentaito, ruokarasti sekä pistesuunnistus. He olisivat toivoneet enemmän kädentaitotehtäviä ja suunnistusta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin maaliin tulee ensimmäinen vaeltajasarjan (RuHa) joukkue Toulouse. Mika, Markus ja Elmeri pitivät kisaa kevyenä ja kertoivat jopa nukkuneensa yhdeksän tunnin yöunet. Joukkue oli saapunut yörastille jo viiden aikaan kuten heidän mukaansa suurin osa muistakin vaeltajasarjan varioista.

Toulousessa oltiin samaa mieltä Tampereen eräpoikien joukkueen kanssa: käytännön tekemistä olisi voinut olla enemmän. Joukkue miettii, oliko edes ensiapurastia. Oli kyllä, se huumerasti, huomauttaa yksi joukkueen jäsenistä.

Rataan Toulousen jäsenet ovat ihan tyytyväisiä. Oli mukavaa ja epätavallista päästä kulkemaan rantareittiä pitkin. Imatran nähtävyydet jäivät näkemättä, joten joukkue on suihkun jälkeen suuntaamassa katsomaan kaupungin keskustaa.

Voit seurata tuloksia Tulokset-kohdasta näillä sivuilla. Lopulliset tulokset julkaistaan tänään 6.10. noin kolmen aikaan iltapäivästä.

Kuva: Lila Puntila

Ensimmäisenä maaliin saapui Roilotin Tampereen eräpojista. Paavo, Eppu, Tero ja Ilmari.

Imatralaiset pääsivät lauantaina tutustumaan partioon Itäpiste-suomenmestaruuskisojen yhteydessä. Kisojen reitti kulkee Vuoksen länsirantaa pitkin, joten partiolaisia on tänään ollut mahdollista nähdä liikenteessä muutenkin. Yleisörastilla kisaan osallistuvat joukkueet valmistivat lounaan.

Katso jutun lopusta kuvakooste Itäpisteen ruokarastilta! Itäpiste-kisoihin Imatralla osallistuu yhteensä 700 partiolaista eri puolilta Suomea. Voit seurata kisoja verkkosivujen lisäksi somessa.

Ruokalistalla on sushia: kilpailijoiden pitää valmistaa kaksi palaa nigiriä eli lohta riisipedillä sekä kaksi palaa maki-sushia.

Imatralainen Leena Silvonen on tullut seuraamaan rastia, koska hänen lapsensa ja lapsenlapsena ovat partiossa. Lapset ovat nyt työn touhussa kilpailun järjestelyissä ja lapsenlapset leikkivät yleisörastin alueella. Itse hän ei ole koskaan ollut partiossa, mutta pitää partiota hyvänä harrastuksena.

Silvonen on vasta saapunut paikalle, eikä osaa vielä sanoa, miten sushin valmistaminen retkiolosuhteissa häneltä itseltään sujuisi. ”En minä edes tykkää sushista,” hän sanoo ja miettii, että ruokarasti taitaa aina olla kilpailujen paras rasti.

Retkiolosuhteissa ruuan valmistaminen ei ole paljon kummempaa kuin liedellä kokkaaminen muutenkaan. Niin kuin kaikessa muussakin retkeilyssä, hyvät varusteet eivät ole välttämättömiä, mutta ne hyvin paljon helpottavat elämää. Nyt ruokarastilla tyypillisin kokoonpano on klassinen trangia-retkikeitin kaasupolttimella.

Toulouse-joukkue Helsingin Kilon kipinöistä on varustautunut juuri tällaisella setillä. Pinnoitetulla pannulla ei heidän mukaansa tee juuri mitään ainakaan kilpailuissa.

Tälläkin kertaa välineistö on sivuroolissa, sillä sushia valmistamisessa sorminäppäryys on tärkeintä. Kuuma riisi nimittäin osoittautuu haasteelliseksi saada pysymään merilevän sisällä, ja nigiri-malliset sushit ilman merileväkuorta onnistuvat paremmin. Keurusseudun partiolaisten joukkue kuvaa olosuhteita haastaviksi, mutta he ovat kuitenkin onnistuneet saamaan kasaan vaadittavat neljä palaa sushia. Viimeisiä riisejä työnnetään maki-rullien sisälle. Helsinkiläisessä Toulousessa puolestaan sushipalojen mitat tarkistetaan kolmioviivaimella.

Millaisilla susheilla sitten saa täydet pisteet?

Tuomaristossa istuu lähestulkoon kymmenen rastimiehen raati. Tarkat arviointikriteerit pidetään vielä visusti salassa, sillä tehtävä on kesken suurimmalta osalta osallistujista. Yleisesti ottaen arvioinnin kohteena on annettujen mittojen noudattaminen sekä riisin maku. Kyllä, kaikkia kilpailijoiden tekemiä annoksia siis maistetaan.

Jyväskyläläisen Rinkelin rei’ittäjät -joukkueen sushit ovat jo valmiita ja riisikattilan tilalla porisee jo vesipannu. Myöskään jyväskyläläiset eivät ole lähteneet välineurheilemaan, vaan välineenä on tavallinen retkikeitin. Kaasupoltin on heidän mukaansa luonnollinen valinta, sillä kaasusäiliö on kevyempi kantaa kuin sprii. Joukkueen neljäs jäsen palaa tuomariston luota ja kertoo rastimiesten reaktion olleen ihan neutraali. Nyt joukkueen on valmistettava vielä itselleen ruokaa, sillä sushitarvikkeita riitti vain tuomaristolle luovutettuihin paloihin. Mitä kilpailijat itselleen valmistavat?

Rinkelin rei’ittäjillä on mukanaan erilaisia valmisaterioita, joihon lisätään vain vesi. Tavallisesti he valmistavat ruokaa monipuolisesti: makaronimössöä, tonnikalapastaa ja kasvissyöjille wokkia ja vaikkapa soijanakkeja. Joukkueessa käydään sisäistä väittelyä siitä, kuuluuko pussiperunamuusi vakioruokiin. Retkiruokien valikoima kuitenkin vaikuttaa kaikin puolin monipuoliselta.

Toulousessa puolestaan ei olla kovinkaan innokkaita trangia-kokkaajia kisojen ulkopuolella. Tavallisesti heidän retkiruokavalionsa koostuu lisää vain vesi -valmisteista, ja veden keittämistä ajatellen trangiassa on monia turhia osia. Ja sitten jos vaikka kalaa paistaa, voi sen paistaa nuotiolla.

Seuraavassa kuvio lauantain ruokarastilta! Kuvat: Lila Puntila

Helsinkiläisessä Toulousessa otetaan nigirin valmistaminen tosissaan, ja mittojen oikeellisuus tarkistetaan kolmioviivaimella.
Keurusseudun partiolaiset valmistavat sushi-riisiä

Pohjoiskarjalainen Lököjotostoimikunta soveltaa luovuutta ruuanvalmistuksessa

Varhain lauantaiaamuna Ukonniemen stadion täyttyy kaikenikäisistä partiolaisista. Kisaajia on yhteensä 106 joukkuetta ja yhteenlaskettuna tapahtumassa on mukana 700 vapaaehtoista ja osallistujaa. Toiset ovat nukkuneet yönsä Imatran kylpylässä, toiset puolijoukkueteltassa urheilukeskuksen pihalla tai Imatran tennishallissa. Aurinko kuitenkin melkein paistaa ja tunnelma on odottava, sillä partiolaisten syys-suomenmestaruuskisat ovat alkamassa.

Osa joukkueista on varautunut kisoihin muutenkin kuin retkeilyvarusteilla: muutamat ovat panostaneet yhdenmukaisiin asuihin. Tampereen Kaukopartion joukkueella on päällään lippukuntansa vihreät hupparit, vaikka lämpötila ulkona on nollassa. He ovat lippukunnan ainoa joukkue kisoissa, joten lippu on pidettävä korkealla. Itsevarmuutta tamperelaisilta ei puutu: tavoite jonkinlaisesta sijoituksesta on olemassa, sillä Itäpiste on joukkueelle jo toinen suomenmestaruuskisa. Viime vuonna he kisasivat tutuissa maastoissa kotikaupungissaan Tampereella - Itä-Suomessa kisaaminen voi kuitenkin tuoda omat haasteensa. Kaiken kaikkiaan syyskisoissa tärkein varuste heidän mukaansa ovat lämpimät vaatteet. Ja aivan erityisesti tietysti lippukunnan nimikkohupparit.

Tampereen Kaukopartio: Emmi, Vilma, Anni, Emma

Samoilla rappusilla istuu toinen yhtä itsevarma tiimi. Kajaanin korvenpoikia edustava Markku sanoo, että ei pysty enää laskemaan, kuinka mones kisa hänellä on menossa. Samaan joukkueeseen kuuluva Sami pystyy: Itäpiste on hänelle jo 25. syys-SM-kilpailut, ja ilmeisesti vielä putkeen. Joukkueen kolmas jäsen Ville on värvätty mukaan vasta vuorokausi sitten, sillä joukkueeseen tuli peruutus. Tavoitteekseen joukkue määrittää ensin vaatimattomasti välttää nollatehtävät, eli siis jäädä kokonaisesta tehtävästä täysin ilman pisteitä. Sitten he alkavat spekuloida mahdollista sijoitustaan. Omalla tasaisella tahdilla eteneminen pitäisi riittää vähintään kuudenteen sijaan. Kuuden kärjen sisällä on kuitenkin vaikea sanoa, miten sijoitukset lopullisesti menevät. Tosin, partiotaitokisojen säännöt ovat muuttuneet ja tehtäviin on tullut aiempaa enemmän mukaan yhteiskunnallisuus. Perinteisten puukäsitöiden jääminen pois on hieman harmillista. Tanssi- ja laulutehtävät puolestaan hirvittävät, ja ne tullaan delegoimaan populaarimusiikkia tuntevalle Villelle. Konsensus joukkueessa on, että tärkeintä partiotaitokisoissa menestymiseksi on asenne, ja erityisesti sinnikkyys!

Kisoihin osallistuvat 106 joukkuetta valmistautuvat lähtöön. Yhteensä 700 partiolaista osallistuu järjestäjänä tai kisaajana.

Tervetuloasanojen jälkeen alkaa tapahtua. Pesäpallostadionin jättinäytön videolla zoomataan avaruudesta aina Ukonniemen stadionille asti. Näytölle leviää äänetön räjähdys, kun meteoriitti tippuu stadionille.

Kisaajat lähtevät juoksemaan kohti turmapaikkaa, jossa harmaa savu nousee taivaasta tippuneen meteoriitin ympäriltä. Maassa makaa joku tajuttomana. Yksi uhreista kävelee shokissa. Tilanne on epämukavan realistinen. Meteoriitin ”kraaterin” ympärille kerääntyy yhä sankempi joukko ottamaan muistiinpanoja. Tehtävään vastataan suuren osanottajamäärän vuoksi paperilla.

Kisojen avausrastilla autettiin meteori-iskun uhreja

Samaan aikaan osa tiimin jäsenistä juoksee toiseen suuntaan hakemaan ohjeita ristipistotyöhön. Kylmästä ilmasta välittämättä joukkueet alkavat väsätä sorminäppäryyttä vaativaa käsityötä.

Ensimmäiset joukkueet lähtevät kohti seuraavaa rastia vain vartin jälkeen. Heti lähdön jälkeen kärkeen tähtääminen on tietoinen strategiavalinta, sillä varsinkin kisojen alkupuolella voi rasteilla olla ruuhkaa. Kenttä alkaa tyhjetä viimeistään tunti meteoriitin tippumisesta, ja pian tämän jälkeen loputkin joukkueet saavat lähtörastin suoritettua. Edessä on 20 rastia 20 kilometrin matkalla!

Voit seurata joukkueiden kulkua reaaliajassa GPS-seurannan avulla. Päivitämme yksityiskohtaisempia kuulumisia kisoista Instagramiin ja Facebookiin. Imatralaiset pääsevät seuraamaan kisoja myös livenä Linnalan koulun yleisörastilla.

Yleisörasti Facebookissa: https://www.facebook.com/events/imatran-kaupunki-linnalan-koulu/tutustu-partioon/507870373325378/

 

Itäpisteen kilpailukutsu ja tehtäväluettelo julkaistiin 1.7. Käy lukemassa! Kannattaa laittaa Itäpiste seurantaan myös Facebookissa ja Instagramissa, niin saat alkusyksystä lisätietoja esimerkiksi majoituksesta, kuljetuksista, erikoistarjouksista ja tietysti tuoreimmat tehtävävinkit.

Ja niin - ilmoittautuminen on tosiaan käynnissä ja se tulee tehdä 15.9. mennessä.

Tervetuloa kisaamaan 5.-6.10.2019 Imatralle tähtien alle!