Liity partiokiltaan

Partiokillat

Suomessa toimii lukemattomia partiokiltoja, suuri osa niistä lippukuntien yhteydessä erilaisina toiminnan tukijoina ja entisten lippukuntalaisten yhteisönä. Nämä lippukuntakillat eivät pääsääntöisesti kuulu kattojärjestöön (vielä).

SPYP:n ”siipien suojassa” on 36 kiltaa (31.12.2019) ja näissä yhteensä 514 jäsentä.

Partiokillat kartalla. Näet killan nimen ja jäsenmäärän painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kohtaa ”kohdetiedot”. Kartta avautuu uuteen ikkunaan.

Tilastotietoa löytyy sivulta kiltatoiminta lukuina.

Partiokillan perustaminen

Paikalliskillan perustaminen on yksinkertaista. Kuka tahansa aikuinen voi perustaa partiokillan. Tavallisimmin kilta syntyy partioystävyydestä. Pitkään yhdessä toiminut porukka, esimerkiksi vartio, ryhmä laumanjohtajia tai muuten yhteistyötä erilaisissa partiopesteissä tehneitä partiolaisia haluaa jatkaa yhteistä tekemistä lippukunnan, piirin tai Suomen Partiolaisten partiopestien jälkeenkin.

Partiokillan perustaminen tai jäsenyys partiokillassa ei edellytä partiotaustaa tai partiokoulutusta. Partiovuosista on etua, mutta kiltalaisuuteen riittää halu toimia partion periaatteiden mukaan.

Partiokiltoja syntyy tavallisimmin lippukuntien yhteyteen. Lippukunnan auttaminen esimerkiksi partiokämppää kunnostaen, leiri- ja retkikuljetuksissa tai leirien muonituksessa on aikuisten partiotoimintaa parhaimmillaan ja synnyttää halun tavata muulloinkin.

Kilta päättää itse nimestään, säännöistään ja toiminnastaan. Kuuluminen ”keskusjärjestöön” Suomen Pyhän Yrjänän Partiokiltoihin on täysin vapaaehtoista, mutta meiltä saa apua muun muassa killan perustamiseen. Vuotuiset Kiltapäivät kokoavat kiltalaisia yhteen hauskaa pitämään. Päiviltä saa myös vinkkejä killan toimintaan. Kiltapäivien yhteydessä pidetään myös SPYP:n vuosikokous.

SPYP:n kautta avautuu myös kiltatoiminnan kansainvälisyys.

Jäseneksi

Voit täyttää jäsenlomakkeen suoraan tietokoneen ruudulla. Paina lopuksi lähetä -nappia. Mikäli et pysty suoraan täyttämään lomaketta, tallenna se omalle koneellesi ja avaa esim. Acrobat Readerilla.

Tervetuloa mukaan!

JÄSENLOMAKE

Seuraavan jäsenmaksulaskun saat tammi-helmikuussa.

 

Rekisteriseloste

 

Yläkuva Juha Nurmi