Elämysohjelma

Lauantaina on vuorossa mahtavia elämysohjelmia. Näihin ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautumislinkki lähetetään kaikille osallistujille 20.6. mennessä. Ohjelmiin tulee ilmoittautua 20.7. mennessä.

Elämysohjelmat järjestetään lauantaina klo 11.00-12.30, 15.30-17 ja 18.30-20.00. 

Elämysohjelmavaihtoehdot

Zorbpallo 
Tule kokeilemaan zorbpalloa väreelle. Pysytkö sinä pystyssä zorbpallossa veden päällä? Zorbpallossa saa olla maksimissaan 5 minuuttia kerrallaan.

Partiotriathlon 
Maa, Vesi ja Tuli yhdistyvät Väreen omassa partiotriathlonissa! Osallistujat jaetaan 5 hengen joukkueisiin, joissa he kisaavat triathlonin voitosta. Partiotriathlonissa on kolme partiotaitoihin liittyvää tehtävää, ja nopeiten tehtävistä suoriutunut joukkue voittaa kilpailun. Sen lisäksi joukkueet pääsevät Partiotriathonin Hall of Fameen, jossa joukkueet laitetaan nopeusjärjestykseen.  

Aaltojen valloitus
Aaltoijen valloituksessa kisataan viestissä kanooteilla, suplaudoilla ja soutuveneillä. Osallistujat jaetaan kahteen joukkueeseen. Joukkueet kisaavat keskenään aaltojen herruudesta: kumpi joukkuen on nopeiten suoriutunut viestistä ja samalla suorittanut erilaisia tehtäviä. Sen lisäksi on Aaltojen Valloituksen Hall of Fame, jossa joukkueet laitetaan nopeusjärjestykseen.  

Kansalaishavainnointi
Suomen ympäristökeskus tulee pitämään kansalaishavainnointiin liittyvän ohjelmapisteen, jossa pääsette tekemään havainnointeja esim. rannan pienistä muoviroskista. Pääsette myös kirjaamaan tekemänne havainnot ylös. Kaikki mukaan tekemään havaintoja!  

Dialogipeli PlayDecide
Tässä ohjelmassa pääsette keskustelemaan dialogipeli PlayDeciden avulla metsien käyttöön ja ympäristönmuutokseen liittyvistä asioista. Pääsette kohtaamaan ja yhteensovittamaan eriäviä mielipiteidä, käymään rakentavaa dialogia sekä keskustellaan poliittisesti herkistäkin aiheista hyvässä hengessä. Ohjelman järjestää Metsähallitus.

Kuplafutis
Tule mukaan pelaamaan jalkapalloa, mutta pienellä twistillä! Ennen pelaamista päälle puetaan läpinäkyvät kuplat, ja sitten vaan pelaamaan. Pelin aikana tullaan varmasti törmäämään toisiin ja mikä parhainta pitämään hauskaa hyvällä porukalla.  

Archery tag
Oletko koskaan pelannut Paintballia? Tämä peli on vähän samanlainen, mutta jousipyssyillä. Pelissä on kaksi joukkuetta ja tarkoituksena on voittaa peli joko pudottamalla vastustajan kaikki pelaajat tai osumalla vastustajan maalitauluihin. Nuolten osuma ei satu, koska nuolten päädyissä on pehmeät foam-pehmusteet.  

Frisbeegolfturnaus  
Tule pelaamaan frisbeegolfia ja haasta muut frisbeegolfpelin voitosta. Kaikki pääsevät myös frisbeegolfin Hall of Fameen. Tuleeko sinusta Väreen frisbeegolfmestari?  

Alkusammutus
Aina voi sattua ja tapahtua kun toimii tulen kanssa. Nyt pääset oppimaan ja kokemaan miten alkusammutus toimii! Ohjelman järjestää Sauvon VPK.

Ensiapu
Haluatko hioa omia ensiaputaitojasi? Tällä ohjelmapisteelle pääset oppimaan mm. elvytystä ja defibilaattorien käyttöä. Ohjelman järjestää SPR Salon osasto.

Selviytyisitkö sinä 72 tuntia eri häiriötilanteissa? 
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. On tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten huomioida sen vaikutukset normaaliin elämään. Tule oppimaaan tärkeitä turvallisuustaitoja!

Maitokorikiipeily  
Kuinka monta maitokoria sinä saat päällekkäin? Kenestä tulee maitokoripinon kuningas? Onko sinulla tasapainoa?

Partiota maailmalla
Tule ja tutustu partioon eri maissa. Millaisia perinteitä ja tapoja on muiden maiden partiolaisille? Tässä ohjelmapisteessä pääset tutustumaan kansainväliseen partioon ja siihen millainen partio on muissa maissa. Pääset myös kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
Suomen Partiolaiset tulevat uudistamaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa vuodelle 2025. SP:n moninaisuus ryhmä tulee pitämään ohjelmapistettä, jossa pääsette keskustelemaan aiheesta.  

Mielen hyvinvointi  
Ohjelmapisteellä pääset keskustelemaan omasta jaksamisesta ja mielen hyvinvoinnista. Saat hyviä neuvoja omaan jaksamiseen partiossa ja koulussa tai töissä.  

Stereotypiat  
Tässä ohjelmapisteessä pääset keskustelemaan erilaisista stereotypioista. Mitä ne ovat ja miten ne voivat vaikuttaa muihin tai sinuun itseesi?

Sieniexcursio
Lähde sieniretkelle metsän rauhaan pois tapahtuman vilinästä oppimaan sienistä ja sienestämisestä.

Itsepuolustus
Pääset tutustumaan itsepuolustuksen alkeisiin ja oppimaan vähän itsepuolustusta.