Yleinen Partio-ohjelma Kestävästi partiossa

Earth Hour -toimintavinkit

WWF:n järjestämää Earth Houria vietetään tänä vuonna lauantaina 27.3. Varsinaisen tapahtumaillan lisäksi Earth Hour -teeman voi huomioida myös viikkotoiminnassa.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen tapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus. Earth Houria vietetään tänä vuonna lauantaina 27.3.2021 kello 20.30–21.30. Lue lisää tapahtuman taustasta.

Tänä vuonna Earth Hour kannustaa tekemään lupauksen planeetalle. Lupaus voi koskea mitä tahansa elämän osa-aluetta tai arjen tekoa: kasvisruuan suosimista kotona ja retkillä, kävelyn ja pyöräilyn suosimista, kestäviin elämäntapoihin tutustumista ja tiedon jakamista lähipiirille. Tutustukaa ryhmänne kanssa erilaisiin hyviin tekoihin luonnon puolesta. Keksittekö itse lisää ryhmällenne sopivia hyviä tekoja?

Uusi Kestävästi partiossa -tunnus kannustaa lippukuntia tekemään toiminnasssaan kestävämpiä valintoja. Tunnuksen sisältö sopii samalla hyvin yhteen luonnon puolesta tehtävien lupausten kanssa. Voisiko lupauksenne olla Kestävästi partiossa -tunnuksen käyttöönottoon kannustaminen lippukunnassa?

Mikä on teidän lupauksenne planeetalle? Lupauksen voi lähettää WWF:n sivuilla. Sivujen kautta lähetetyt lupaukset kootaan yhteen tapahtuman jälkeen ja niistä viestitään myös Suomen päättäjille.

WWF on julkaissut myös muita erityisesti partiolaisille suunnattuja Earth Hour -vinkkejä, joita voi hyödyntää oman ryhmän toiminnassa. Lisää ideoita Earth Hourin viettoon on koottu tälle sivulle.