Partio-ohjelma

Hyödynnä partion Seppo.io-kirjaston valmiit pelit!

Oletko miettinyt, että mikä on se Seppo.io, josta kaikki puhuvat? Jos et ole vielä ehtinyt kokeilemaan Seppo-pelejä tai kaipaat uutta tekemistä oman ryhmän kanssa, käy tutustumassa tässä listattuihin partion Seppo.io-kirjaston peleihin!

Seppo.io-alustan käyttö on mahdollista kaikille yli 15-vuotiaille partiolaisille suoraan PartioID:llä. Peliin osallistuva partiolainen ei tarvitse erillisiä tunnuksia, vaan peliin pääsee mukaan johtajan antaman koodin avulla. 

Lue lisää seppo.io:sta partiossa

 

Seppo.io-pelejä voi hyödyntää niin viikoittaisen partio-ohjelman toteuttamistapana tai vaikkapa johtajahuollossa, koulutuksissa, kisoissa tai missä vaan – vain luovuus on rajana!  

Jos oman pelin teko tuntuu aluksi hankalalta, voi Seppoon lähteä tutustumaan partion pelikirjaston kautta. Pelikirjastosta löytyviä pelejä voi kopioida sellaisenaan omaan käyttöön tai halutessaan pelin voi siirtää esimerkiksi oman kokoontumispaikan lähiympäristöön. 

Tässä on muutamia nostoja partion seppo.io-kirjaston peleistä, joihin kannattaa tutustua. Pelit löytyvät kirjastosta otsikossa olevalla nimellä. 

  

Jokamiehenoikeudet 

Jokamiehenoikeudet-peli pitää nimensä mukaisesti sisällään jokamiehenoikeuksiin liittyviä tehtäviä. Peli on luokiteltu sopivaksi seikkailijaikäisistä ylöspäin. Pelin tehtävät sopivatkin parhaiten ryhmälle, jolle jokamiehenoikeudet ovat jo ennestään hieman tuttuja, jolloin pelin kautta pääsee soveltamaan jokamiehenoikeuksia erilaisiin mahdollisesti partiossa vastaan tuleviin tilanteisiin. 

  

SP tietoturvapeli sudenpennut ja seikkailijat 

SP tietoturvapeli tarpojat 

Tietoturvapelistä löytyy erilliset versiot sudenpennuille ja seikkailijoille sekä tarpojille. Pelissä näytetään pelaajalle oikeat vastaukset/vinkit, jolloin peli sopii myös etänä/itsenäisesti tehtäväksi, mutta parhaimmillaan peli on silloin, kun pelin yhteydessä on mahdollista keskustella oman ryhmän ja johtajan kanssa pelin mahdollisesti herättämistä ajatuksista. 

 

Solmuilua tarpojille  

Pelistä löytyy erilaisia solmuihin liittyviä tehtäviä tarpojaikäisille. Videot auttavat alkuun, jos solmut ovat omalle ryhmälle vielä vieraampia. 

  

Partiohistoriaa samoajille 

Peli on nimensä mukaisesti suunnattu samoajille ja sen kautta voi tutustua ja kerrata partiohistoriaa, partiotapoja ja symboliikkaa.  

 

Samoajat: Minä itse -tasku: Mielen terveys 

Samoajien Minä itse –taskun Mielen terveys –aktiviteettiin liittyviä tehtäviä. Peli sopii tehtäväksi itsenäisesti tai ryhmässä ja se on sovellettavissa sekä kasvokkain että etänä järjestettävään toimintaan. 

 

Laajennettu kasvatusvaliokunta k21 

Tämä enemmän aikuisille suunniteltu peli pitää sisällään viime vuoden Katsomus (k)antaa! -ohjelmapainotukseen liittyviä tehtäviä. Peli tutustuttaa partion katsomustaitojen kolmijakoon henkilökohtaisten pohdintojen kautta. Jos katsomustaitojen kolmijako kuulostaa ihan vieraalta, tämän pelin avulla voi tutustua siihen esimerkiksi lippukunnan johtajiston kokouksen yhteydessä. Peli on sovellettavissa niin kokonaan etänä kuin paikan päälläkin tapahtuvan kokouksen yhteyteen.  

  

Partioviikon seikkailu aikuisille 

Peli sopii hyödynnettäväksi erilaisissa aikuisille suunnatuissa partioon tutustumistapahtumissa. Pelin tehtävät voi siirtää esimerkiksi omaan lähipuistoon. 

  

Seppo.io-alustalle kirjaudutaan PartioID:llä:

seppo.partio.fi