Yleinen Partio-ohjelma

Järvipartiosta uusi toimintamuoto lippukunnalle

Aloitimme Kuhmoisissa lippukunnassamme järvipartiotoiminnan kokeneiden vesilläliikkujien ja purjehtijoiden johdolla. Haimme siis apua lippukunnan ulkopuolelta ja toiminta aloitettiin lainavälineillä sekä -aluksilla. Aika simppeliltä kuulostaa ja sitä se oikeasti olikin!

Viisi kanoottia ja melojaa aurinkoisella järvellä.

Lippukunnalta ei vaadittu isoa rahallista panostusta ja tekevät käsiparit saatiin muista kuin muutenkin työllistetyistä johtajista. Ja järvipartio toimi oikeastaan samalla johtajahuoltonakin, kun pääsimme yhdessä vesille opettelemaan uusia taitoja ja hassuttelemaan.

Kaksi kanoottia ja melojaa vedessä. Toinen kanooteista on kellahtanut veteen.

Aluksi toimintaan otettiin mukaan viimeisen vuoden tarpojia ja sitä vanhempia, jotta toiminta saatiin käyntiin ja saamme ryhmänohjaajia opetettua ja koulutettua järvellä toimimiseen, meistä isoin osa kun ei tiedä mitään veneilystä. Tänä syksynä lisäämme nuorempien ikäkausien viikkotoimintaan melomista sekä meripartioaktiviteettien käyttöä, millä luodaan pohjaa järvipartiotoiminnan laajentamiselle myöhemmin kaikkiin ikäryhmiin. Partion ulkopuolisista toimijoista koottu järvipartioryhmä kävi myös lippukunnan kesäleirillä pitämässä yhden illan omaa ohjelmaansa leiriläisille ja on näin aloittanut toiminnan tutustuttamisen kaikille ikäkausille.

Kolme henkilöä märkäpuvuissa ja pelastusliiveissä jäisessä vedessä.

Opettelimme kevään ja kesän aikana jäistä pelastautumista, suppailua, melomista, kajakilla kaatumista, jollailua ja moottoriveneellä ajamista sekä tutustuimme varusteisiin. Tehtiinpä yksi yöretkikin meloen.
Mutta mikä parasta: järvipartion kausi piti loppua nyt retkeen, mutta kokeneet vesilläliikkujat ovatkin tykästyneet meihin ja järvipartion pitämiseen, niin saimme jatkoa. Heistä tulikin partiolaisia, jatkamme järvipartiotoimintaa läpi talven ja keväällä pääsee sitten taas nuorempia mukaan opettelemaan järvipartion taitoja.

Meidän vinkkimme maakravuille ja kaikille kuiville lippukunnille on, että menkää kysymään opetusta ja apua purjehtijoilta, melojilta ja veneilijöiltä. Sieltä löytyy tietoa, taitoa sekä välineitä ja te voitte pitää huolen partion toteutumisesta toiminnassa. Sitten jos oikein tuuri käy, voi siitä seurata uusia taitoja koko lippukunnalle tai vaikka kokonaan uusi toimintamuoto ja muutama uusi partiolainenkin. Ainakaan siinä ei häviä mitään!


Kuhmoisten Korpisudet sai järvipartiotoiminnan aloittamiseen kokeilukulttuuriavustuksen. Lue lisää partion kokeilukulttuuriavustuksesta partion nettisivuilta.