Partio-ohjelma

Katse kohti ensi kesän tapahtumia

Kevät ja kesä voivat tuntua vielä kaukaisilta ajatuksilta. Nyt on kuitenkin oikea hetki käynnistää suunnitelmat lippukunnan kesäretkistä ja -leireistä.

Poikkeukselliset olosuhteet ovat olleet riesanamme jo vuoden ja ärsyttävä epävarmuus suunnitelmien teossa jatkuu aina vain. Jokatapauksessa kesä on täällä taas yllättävänkin nopeasti, joten viimeistään nyt on sopiva aika käynnistää lippukunnassa keskustelu siitä, millaisia retkiä ja leirejä ensi kesäksi suunnitellaan. Myös kevätkauden päätösretkelle voi tehdä jotakin mukavia suunnitelmia, joita kohti suunnata.

Yksi tapa huomioida koronatilanne on laatia skenaarioita tapahtuman järjestelyistä:

  • Miten tapahtuma järjestettäisiin, jos koronaa ei tarvitsisi huomioida lainkaan?
  • Miten tapahtuman voi järjestää turvavälit ja hygienia huomioiden esimerkiksi päiväleirinä tai pienemmissä ryhmissä?
  • Voiko tapahtuman järjestää tarvittaessa kokonaan etänä, jos koronatilanne ei mahdollista livetapahtumaa?

Lue lisää koronatilanteen huomioimisesta SP:n koronaohjeista. Samalle sivulle on koottu linkit myös partiopiirien omiin ohjeisiin. 

Retken tai leirin suunnittelussa voi lähteä esimerkiksi teemasta liikkeelle. Tapahtuman voi suunnitella esimerkiksi Panda-merkin tai #MEIDÄNMERI-merkin ympärille. WWF:n julkaisema Seikkailu veden valtakunnassa -leiriohjaajan opas tarjoaa myös vesistöaiheista tekemistä.

Katsomus (k)antaa -ohjelmapainotuksesta löytyy katsomuskasvatusaiheisia vinkkejä tapahtumiin esimerkiksi erilaisten rastiratojen muodossa.

Seppo.io-sovellus on nyt saatavilla lippukuntien käyttöön. Seppo tarjoaa paljon mahdollisuuksia rakentaa retken tai leirin ohjelmaa erilaisten pelien ja kännykällä toimivien rastiratojen muotoon.

Lisää vinkkejä leirien suunnitteluun partio.fi:ssä

Pääkaupunkiseudun partiolaisten materiaalit lippukuntaleirien järjestämiseen