Jäsenhankinta Pestien tuki

Kuinka auttaa uusi aikuinen mukaan toimintaan

Kun uusi aikuinen on rekrytoitu, alkaa kiinnittyminen lippukuntaan ja sen porukkaan. Tämä on aivan älyttömän tärkeää, jos ja kun halutaan uudenkin tyypin viihtyvän, pysyvän ja antavan aikaansa partiolle. Jokainen haluaa sellaisen vapaaehtoistyön ja harrastuksen, jossa on kiva porukka, ja selkeät odotukset.

Ensikohtaamisen jälkeen uusi tulija otetaan aidosti toimintaan ja porukkaan mukaan, ja varmistetaan, että hänellä on tervetullut olo. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ensikohtaamisesta kotiin kävellessään hän jo tietää, milloin partiota on seuraavan kerran, ehkä jopa, että keiden kanssa. Vielä parempi on, jos uusista aikuisista saadaan muodostettua pieni vartio, jossa perehtymistäkin voi tehdä yhdessä partiomenetelmän mukaisesti.

Jos ensikohtaaminen tapahtuu vaikkapa partioviikolla, on kevään aikana hyvä tutustua, osallistua johtajiston tapahtumiin, ehkä käydä jo lauman kokouksissa mukana, oppia partiosta, miettiä tulevaa pestiä ja perehtyä yhdessä aikuiskummin kanssa. Kesällä partiorakkaus syvenee leirillä, ja syksyllä onkin jo helppo aloittaa vaikkapa ryhmänvetäjänä.

Uusi aikuinen pitää aina perehdyttää. Perehdyttämisestä vastaa pestijohtaja, partiokummi tai muu nimetty henkilö. Perehdyttämisen sisältö mietitään tyypin osaamisen, tulevien partiopestitoiveiden ja taustan mukaan. Kaikkia materiaaleja saa ja pitää soveltaa omaan käyttöön sopivaksi ja ne löytyvät täältä.