Yleinen Pestien tuki Kestävästi partiossa

Mielen hyvinvointia NMEA-koulutuksilla – kouluttaudu ohjaajaksi!

Mielen hyvinvointia on taito pitää huolta itsestään ja läheisistään, myös partiossa ja partiolaisena. Jotta mielen hyvinvoinnista huolehtimisesta, nuorten mielenterveyteen vaikuttavien tekijöiden sekä mielenterveyden häiriöiden ja ongelmien tunnistamisesta tulisi entistä vahvemmin arkipäivää partiossa, teemme yhteistyötä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa. Nyt koulutammekin partioon omia Nuoren mielen ensiapu –ohjaajia, jotta voimme jatkossa järjestää laajasti partion aikuisille Nuoren mielen ensiapu – eli NMEA-peruskoulutusta.

Partiossa NMEA-ohjaaja on mahdollistaja sille, että mielen hyvinvointiin liittyviin teemoihin ja ilmiöihin tutustuttaisiin yhdessä vähentämällä ennakkoluuloja ja lisäämällä partion saavutettavuutta.

“Innostuin NMEA-koulutuksista oman sosionomin työni kautta, mutta pian mieleeni juolahti se, että partiossahan me kohtaamme paljon monenlaisia lapsia ja nuoria. Kuka tahansa aikuinen voi olla se kuunteleva korva, johon nuori luottaa kertoen hankalammistakin asioista, kunhan aikuinen antaa aikaansa ja läsnäoloansa nuorelle”, NMEA-koulutuksia vuodesta 2018 partiossa ohjannut Tarja Kallio kertoo.

Tarja on huomannut partiossa NMEA-koulutuksia ohjatessaan, että toisista johtajista saatava vertaistuki on monelle tärkeää ja merkityksellistä. NMEA-ohjaajana partiossa pääseekin tarjoamaan aikuisille johtajille myös vertaistuellisen ja kokemusten jakamiseen soveltuvan hetken koulutuksen ääressä.

“NMEA-koulutuksissa merkittävää on sen ääneen sanominen, että kaikista mielen hyvinvointiin vaikuttavista asioista arjen rutiineista vaikeamman masennuksen äärelle on lupa puhua partiossa. Näin voimme aikuisina olla avoimempia ja lähestyttävämpiä”, Tarja kuvailee.

Jokainen koulutukseen osallistuja pääsee NMEA-koulutuksessa myös pohtimaan omia toimintatapojaan niin kohtaamiseen kuin puheeksi ottamiseenkin liittyen. Lisäksi NMEA-ohjaajana pääsee mukaan myös Mieli ry:n ohjaajaverkostoon, jonka kautta on tarjolla vuosittain erilaisia seminaareja ja ohjaajapäiviä.

Kiinnostuitko mahdollisuudesta syventää mielenterveysosaamistasi ja ohjata NMEA-koulutuksia? Partion ensimmäinen NMEA-ohjaajakoulutus järjestetään joulukuussa 2021 ja ilmoittautuminen on nyt auki. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!