Yleinen Kestävästi partiossa

Moninaisuuspäivät innosti yhä avoimempaan partioon

Partion Moninaisuuspäivät päästiin vihdoin pitämään kasvotusten, kun joukko moninaisuusaiheista kiinnostuneita kokoontui Tampereelle 9.-10.4.

Yhteisen aloituksen jälkeen oli kaikille yhteinen antirasismikoulutus, joka haastoi tarkastelemaan omia etuoikeuksia ja toimintatapoja. Opimme muun muassa rakenteellisesta rasismista ja huomaamaan mikroaggressioita.

Iltapäivän ohjelma koostui erilaisista työpajoista, joista saattoi valita itselleen kiinnostavimmat. Aiheina oli sukupuolen moninaisuus, PartioKamu, Helppo tulla -tunnus ja koulutus, Kolotutka, Sosiaalisen saavutettavuuden koulutus ja sisupartio. Jokaiselle löytyi itselleen uutta ja kiinnostavaa sisältöä!

Työpajojen jälkeen pääsimme osallistumaan näkövammaisten järjestämään Pimé Café -teemakahvilaan. Pimeässä kahvittelu oli avartava kokemus ja jokaisessa pöytäseurueessa pääsi juttelemaan oman tarjoilijan kanssa näkövammaisten arjesta.

Lauantai huipentui paneelikeskusteluun erilaisista katsomuksista ja niiden vaikutuksesta partioon. Keskustelijoina olivat Vuokko Loikkanen, Nahla Hewidy ja Juhani Huuskonen. Keskustelussa pohdittiin esimerkiksi sitä, kuinka uskonto ja katsomus tulevat ihmisten mukana harrastukseen. Ilman katsomusta, elämänkatsomusta, partio jäisi vajaaksi. Jollekin syy liittyä partioon voi myös liittyä omaan katsomukseen ja omiin arvoihin.

Sunnuntain ohjelmassa oli Kaikki mukaan -koulutus ja -kouluttajakoulutus. Kaikki mukaan -koulutus tarjoaa ryhmänjohtajille työkaluja erityistä tukea tarvitsevien lasten kohtaamiseen. Sunnuntaina järjestettiin myös PartioKamu-koulutus ja koulutuksen myötä PartioKamun pesti otettiin valtakunnallisesti käyttöön. Lue lisää PartioKamusta.

Moninaisuuspäivät järjestetään jälleen vuoden päästä ja toivomme silloinkin mukaan laajan joukon moninaisuudesta kiinnostuneita partiolaisia.