1. Miten partioon pääsee mukaan?
Tämän tulee olla mahdollisimman yksinkertaisesti ja näkyvästi sivuilla! Esimerkiksi navigaatiossa on hyvä olla oma kohta Liity! tai Partioon! ja/tai teksti: ”Haemme kaikenikäisiä uusia jäseniä jatkuvasti mukaan toimintaan! Ilmoittaudu Laila Lippukunnanjohtajalle 050 123 1234, lpkj@lpk.fi”
Voit tehdä myös lomakkeen. Näppärintä on linkata suoraan lippukunnan Kuksa-ilmoittautumissivulle, tässä esimerkkinä Lahden Sinisten ilmolomake. Linkin saat, kun menet partiohakuun osoitteessa partio.fi/partiohaku, etsit oman lippukuntasi listasta, klikkaat “liity jäseneksi” -linkkiä ja kopsaat linkin selaimen osoitekentästä. Osoite näyttää tältä: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999143. Tällöin ilmoittautuja ilmestyy suoraan Kuksan jonoon, josta jäsenrekkarinhoitaja voi hänet käydä hyväksymässä, oltuaan tietty ensin yhteydessä. Omasta lomakkeesta voit kurkata esimerkkiä vaikkapa Susiveikkojen tai Tapiolan Metsänkävijöiden sivuilta. Lomakkeen voit tehdä vaikkapa Google Formilla, mutta silloin tyyppi pitää vielä erikseen lisätä Kuksaan.
Kuvaile lyhyesti ikäkaudet, näin surffailija näkee heti, mihin ryhmään hän itse tai hänen lapsensa kuuluu. Vaikkapa näin.
Ilmoittaudu mukaan ikäkausivastaavalle:
- Sudenpennut eli 7-9 -vuotiaat, Ali Akela 050 123 1234, ali.akela@lippukunta.fi
- Seikkailijat eli 10-12 -vuotiaat, Seppo Sampo 050 123 1234, seppo.sampo@lippukunta.fi
- Tarpojat eli 12-15 -vuotiaat, Laila Luotsi 050 123 1234, laila.luotsi@lippukunta.fi
- Samoajat eli 15-17 -vuotiaat, Sami Salama 050 123 1234, sami.salama@lippukunta.fi
- Vaeltajat eli 18-22 -vuotiaat, Valtteri Valpas 050 123 1234, valtteri.valpas@lippukunta.fi
- Aikuiset eli 23 ikävuodesta ylöspäin, Pirkko Pestijohtaja 050 123 1234, pirkko.pestijohtaja@lippukunta.fi
Ikäkausiryhmien kokoontumisajat löydät täältä (linkkaa tähän kohdan 3 sivu!)
2. Keskeiset yhteystiedot (nimi, pesti, puhelin, sähköposti):
Huomaa, että monet partiopesteistä ovat aikamoista partioslangia. Avaa siis pestin sisältöä parilla sanalla jos käytätte pestinimityksissä haltiakieltä, jotta ulkopuolinenkin ymmärtää, kehen olla yhteydessä. Mallia selkeistä yhteystiedoista voi ottaa vaikkapa Maahisten sivuilta. Kannattaa myös miettiä, kuka sivulla todennäköisimmin käy, ja kenen yhteystietoja juuri hän etsii. Nämä yhteystiedot kantsii laittaa ylimmäksi.
3. Ryhmien kokousajat
Tämä on se, johon linkkasit jo kohdan 1 esimerkissä. Tähänkin voi kurkata mallia Maahisilta. Laita ainakin ryhmän jäsenten ikähaarukka, päivä, kellonaika, ryhmän nimi, mielellään myös jokin yhteystieto.
4. Kolon ja kämpän sijainti
Laita ainakin osoite, ja jos kolo tai kämppä on hyvin piilotettu, myös lisäohjeet. Google mapsilla saat tehtyä myös kartan. Kurkkaa Kontutyttöjen sivu.
5. Kuvaus siitä, mitä partiossa tehdään
Monilla vanhemmilla ei ole selkeää käsitystä siitä, mitä partiossa tehdään. Kerro siis aktiviteeteista, siitä, että toiminnalla on kasvatustavoitteet, ryhmässä toimimisesta ja siitä, että partiolippukunta on partion paikallisyhdistys, ja sen toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin. Mallia voi kurkata Hespartolta.
6. Ajantasalla oleva tapahtuma- ja kokouskalenteri
Varmista, että kaikista tapahtumista löytyvät perustiedot: mitä, missä, kenelle, miten ilmoittautua, milloin ilmoittautua, keneltä saa lisätietoja. Mainitkaa aina myös vuosi, ettei lukijan tarvitse pohtia, onko sivu ajan tasalla.
Panosta mieluummin sisältöön kuin grafiikkaan!
Tutustu lippukuntien WordPress -nettisivupohjaan ja siihen liittyviin ohjeisiin tästä.
Teksti mukailtu Pääkaupunkiseudun Partiolaisten lippukunnan nettisivujen to do -listan pohjalta, kiitokset sinne.