Lpk:n johtaminen Pestien tuki

Onko teidän lippukunta jo täydellinen?

Lippukuntasi toiminta on ollut jo vuosia loistavaa. Toiminnassa on mukana lapsia ja nuoria kaikissa ikäkausissa. Johtajia on riittävästi ja kaikille nuorille johtajille riittää mielekästä tekemistä. Lapset viihtyvät viikkotoiminnassa ja retkiä, leirejä ja purjehduksia tehdään säännöllisesti. Lippukunnan taustayhteisö ja kunta ovat varmistaneet lippukunnalle hyvät tilat viikkotoimintaan. Vanhemmatkin ovat perustaneet vanhempainyhdistyksen tukemaan lippukunnan toimintaa. Lippukunnanjohtajan on helppo hymyillä, kun asiat rullaa itsestään. Onko tämä sinun lippukuntasi? Voisiko se olla?

Todennäköisesti ei. Vapaaehtoisvoimin toteutettava toiminta on harvoin täydellistä. Johtaminen ja toiminnan kehittäminen voi kuitenkin olla helpompaa, jos siihen on käytössä oikeat välineet ja taidot. Partionjohtajajatkokoulutus eli Ko-Gi-koulutus auttaa johtajaa kehittämään omia taitojaan johtajana, tunnistamaan omat vahvuudet ja heikkoudet ja valitsemaan oikean tavan johtaa tilanteesta riippuen.

Lippukunnalle Ko-Gi-koulutus mahdollistaa toiminnan kehittämisen. Kurssin yhteydessä koulutettava johtaja valitsee itselleen kehittämistehtävän, jolla parannetaan esimerkiksi lippukunnan toimintaan liittyvää haastetta tai ongelmaa. Kehittämistehtävä voi käsitellä vaikka kesäleiriä, venekunnan toimintaa tai lippukunnan viestintää.

Kehittämistehtävän tekemisen tueksi kurssi tarjoaa koulutettavalle ohjaajan, joka kulkee kurssilaisen vierellä projektin alusta loppuun. Jos siis lippukunnassasi on asioita, joita voisi tehdä paremmin, kannattaa harkita nuoren johtajan kannustamista kurssilla. Tai keskustele johtajistosi kanssa kehittämiskohteesta ja lähde kurssille itse!

Vuonna 2019 kursseja järjestetään kuusi. Kursseja tehdään ruotsin kielellä, esteettömästi ilman rankkoja maasto-osia, pitkällä leirillä tai jaettuna useampaan osaan. Myös meripartiolaiselle tai kaamoksesta nauttivalle löytyy kursseista omansa.

Harva lippukunta on täydellinen ja se vapaaehtoisten johtamisessa on myös parasta. Aina on tilaa kehittää ja parantaa.

Lisätietoja Ko-Gi koulutuksesta, sekä ilmoittautumisohjeet löydät täältä.