Jäsenhankinta Pestien tuki

Ota yhteyttä uuteen aikuiseen!

Kun uusi aikuinen kertoo kiinnostuksesta aloittaa partio, on tärkeä että hän saa nopeasti yhteydenoton lippukunnasta. Pallo on sinulla!

Uusi partiolainen on saattanut kertoa kiinnostuksestaan partion harrastamiseen rekrytapahtumassa, laittamalla viestiä tai hän saattaa olla vaikka partiolaisen vanhempi tai toisen johtajan kaveri. Partio saattaa olla jo tuttu harrastus tai täysin uusi asia. Se vaikuttaa siihen, minkälaisia asioita on syytä kertoa ensimmäisessä yhteydenotossa.

Partiosta kiinnostuneeseen tai uuteen partiolaiseen voi olla yhteydessä lippukunnan pestijohtaja, aikuiskummi tai vaikka sen ryhmän johtaja, jonka pariksi uuden on sovittu tulevan.

Ole henkilökohtaisesti yhteydessä mahdollisimman nopeasti, että uusi aikuinen ei joudu odottelemaan epätietoisena. Voit laittaa viestiä ja sopia molemmille sopivan jutteluajan tai soittaa suoraan uudelle aikuiselle.

Tässä ehdotuksia asioista, joita ensimmäisessä yhteydenotossa voi huomioida!

Tervetuloa mukaan

Tärkein asia ensin: Saa uusi aikuinen tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja toivotuksi uudeksi partiolaiseksi. Uuden edessä moni on jännittynyt, ja sen takia on erityisen tärkeä osoittaa kiinnostusta ja olla ystävällinen.

Kerro mitä teidän lippukunnassa voi tehdä

Mieti etukäteen, minkälaisia hommia uudelle voisi ehdottaa ja anna vaihtoehtoja. Anna mahdollisuus kertoa, mikä partiossa kiinnostaa ja minkälaista kokemusta hänellä on ennestään.  Kuuntele hänen toiveensa ja ajatuksensa esimerkiksi ajankäytöstä ja kiinnostavista asioista. Kerro selkeästi tehtävistä ja vältä partioslangia.

Kutsu ensimmäiseen tapahtumaan

Huolehdi, että lähitulevaisuudessa on tiedossa jotain, mihin uusi voi osallistua matalalla kynnyksellä. Sopisiko vaikka lippukunnan retki, johtajiston oma iltanuotio tai ryhmän kokous? Johtajiston iltanuotio tai retki antaa tilaisuuden rauhassa kysellä ja tutustua muihin aikuisiin. Ryhmän kokouksessa tai retkellä pääsee näkemään käytännössä, mistä toiminnassa on kyse. Jos sovitte osallistumisesta puhelimessa, laita erikseen myös viestillä tiedot tapahtumasta ja tarvittavista varusteista.

Anna yhteystiedot

Anna yhteystiedot, että uusi aikuinen voi tarvittaessa itsekin olla yhteydessä ja kysellä mieltään askarruttavia asioita. Kerro, että mitä tahansa voi kysyä. Jos partio on täysin uusi harrastus, mielessä voi pyöriä monia kysymyksiä. Usein voi olla paikallaan nimetä uudelle oma partiokummi, joka perehdyttää henkilökohtaisesti.

Mistä lisätietoja?

Mistä uusi aikuinen voi halutessaan itse löytää lisätietoja. Kiinostaisivatko partion verkkosivut, lippukunnan somekanavat, Moodlen tervetuloa partioon -kurssi? Voit lähettää linkit puhelun jälkeen.