Lpk:n johtaminen

Pestaa kampanjapäällikkö ja polkaise adventtikalenterikampanja vauhtiin

Adventtikalenterikampanja on helppo tapa kerätä varoja lippukunnan toimintaan: materiaalit ja ohjeet tulevat valmiina! Onnistuneen kampanjan tärkein henkilö on kampanjapäällikkö, joka ottaa kokonaisuuden haltuun. Tässä vinkit kampanjapäällikön pestaukseen!

Näistä syistä adventtikalenterikampanjapäällikkön pesti kiinnostaa

Aiempien vuosien kampanjapäälliköt ovat antaneet hyvää palautetta pestistä erityisesti näistä syistä:

  • Pesti on määräaikainen: sillä on selkeä alku ja loppu
  • Pestissä on selkeät tavoitteet
  • Mahdollisuus kerätä varoja lippukunnan toimintaan motivoi
  • Tehtävään on tarjolla paljon tukimateriaaleja ja piiritoimistolta voi kysyä neuvoja
  • Tehtävän voi hoitaa helposti paripestinä. Yksi mahdollisuus työnjakoon on, että toinen vastaa käytännön tehtävistä ja raha-asioista ja toinen hoitaa viestintää lippukunnan sisällä sekä markkinointia asiakkaiden suuntaan.
  • Pestiä voi hoitaa myös henkilö, jolla ei ole mahdollisuutta olla viikkotoiminnassa mukana

Kampanja lähtee liikkeelle

Tärkein syy panostaa adventtikalenterikampanjaan on se, että sen avulla voi helposti kartuttaa lippukunnan säästöpossua. Suurin osa kalenterien myyntituotosta tulee suoraan lippukunnille. Kalenterin hinta on 10 euroa ja lippukunta saa hinnasta itselleen 4,50 euroa. Loput tuotosta jaetaan Suomen Partiolaisille ja piireille.

Yhdessä adventtikalenterikampanjapäällikön ja lippukunnan muun johtajiston kesken kannattaa hahmotella konkreettista tavoitetta mitä lähdette tavoittelemaan myynnillenne tänä vuonna. Esimerkkejä lippukunnan tavoitteista ovat kämpän katon remontti, uusien telttojen hankinta tai veneen huolto. Viime vuosina tavoitteen asettaneet lippukunnat ovat myyneet noin 10-15 prosenttia keskiarvoa paremmin.

Tukea kampanjapäälliköille

Kampanjapäälliköille on tarjolla tukea pestissä toimimiseen, joten kaikkia ratkaisuja ei tarvitse keksiä itse.

Adventtikalenterimyyjien ohjesivusto sisältää paljon ohjeita pestin tueksi kampanjan eri vaiheissa.

Kampanjapäällikölle kannattaa suositella liittymistä Facebook-ryhmään nimeltä Partiolaisten adventtikalenterien myyjät, jossa voi kysellä ja jakaa vinkkejä muiden kampanjapäälliköiden kesken.

Myös uusi kampanjapäälliköiden uusi Teams-kanava tarjoaa mahdollisuuden kysyä ja jakaa tietoa.

Näiden lisäksi kampanjapäälliköille lähetetään postitse materiaaleja toiminnan tukemiseksi ja syksyllä heille on myös tarjolla oma koulutus. Lisäksi suoraan kampanjapäällikölle lähetettävät sähköpostiuutiskirjeet tarjoavat ajankohtaista tietoa syksyn mittaan.

Pesti Kuksaan ja hommiin!

Pesti löytyy Kuksasta nimekkeellä joulukampanjapäällikkö. Ohjeistathan tarvittaessanne myös jäsenrekisterinhoitajallenne, kuinka pesti lisätään.

Merkitsettehän vuoden 2022 joulukampanjapäällikön pestin Kuksaan viimeistään 31.8. mennessä.  Kyseessä on määräaikainen pesti ja pestin keston voi määrittää tästä hetkestä alkaen ja päättymään 22.2.2023.

Lisätietoja ja apua saat tarvittaessa piirisi toimistolta.