Yleinen

Vinkit Seppo.io -alustan käyttöön

Seppo.io on alusta, joka mahdollistaa pelien käyttämisen oppimis- ja opetustarkoituksiin. Seppo on loistava työkalu pelillisen opetuksen toteuttamiseen. Peleissä yhdistyvät tavoitteellinen toiminta ja  oman osaamisen käyttäminen sekä tietysti yhdessä tekeminen. Partiolla on ollut oma Seppo-lisenssi maaliskuun 2021 alusta. Partion oma Seppo-lisenssi tarjoaa järjestölle oman tehtäväkirjaston, josta voi ladata valmiita pelejä itselleen ja muokata omiin tarpeisiin sopiviksi. Tehtäväkirjastoon voi jokainen myös tallentaa omia pelejään, jolloin voit jakaa ideoitasi ja toteutustapojasi muillekin!  Partion Seppo-lisenssi on voimassa vuoden 2021 loppuun.

Pelien tekeminen

Seppo-pelejä oppii tekemään parhaiten kokeilemalla ja tekemällä. Voit rauhassa kokeilla omien pelien tekoa tai ladata valmiita pelejä muokattavaksi. Pelejäsi ei näe kukaan muu, ellet erikseen kutsu peliin muita ohjaajia tai jaa sitä partion yhteiseen kirjastoon. Rohkeasti siis kokeilemaan!

Hae inspiraatiota muiden tekemisistä peleistä. Jos löydät mielenkiintoisen pelin kirjastosta voit tosiaan ladata sen omiin peleihisi. Tämä ladattu peli on nyt uusi oma pelinsä ja voit tehdä siihen muutoksia esimerkiksi lisäämällä rasteja tai muuttamalla tehtäviä tai karttapohjaa! Alkuperäinen peli säilyy yhteisessä kirjastossa eivätkä muokkaukset vaikuta siihen eikä sitä voi tuhota.

Seppo Pelioppaasta löytyy todella hyvät ohjeet pelien tekoon ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin sekä ongelmatilanteisiin. Tutustu niihin ja palaa tarvittaessa.

Pelien käyttäminen

Seppo-alusta on näppärä työkalu etäpartioon mutta sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös osana kasvokkain tapahtuvaa partiota. Eikä Seppo-pelejä ei tarvitse pelata yksin. Niitä on jopa hauskempi pelata pareittain tai pienryhmissä! Ei siis haittaa, jos kaikilla ei ole puhelinta käytössä.

Seppo-pelit eivät ole myöskään vain lapsille ja nuorille. Pelejä voi hyödyntää lippukunnan toiminnan suunnittelussa, koulutuksissa ja johtajavirkistyksissä.  Entä miltä kuulostaa Partio tutuksi-rata oman lippukunnan alueella syyskauden alkaessa? Pelin pin-koodin voi jaka vaikka lippukunnan somessa. Pelaajathan eivät tarvitse omia seppo -tunnuksia pelien pelaamiseen, vaan heille riittää pelin pin-koodi sekä valitsemansa pelaajanimi. Vain pelin ohjaajalla tulee olla tunnukset!

Pelit jakoon!

Partion yhteiseen pelikirjastoon on maaliskuun lopulla jaettu jo paljon pelejä! Muista jakaa omat pelisi myös muille. Vaikka peli olisi tehty omalle ryhmälle voi muut saada siitä paljonkin inspiraatiota omiin peleihinsä. Kun tallennat pelejä yhteiseen tehtäväkirjastoon, nimeä pelit piirisi ja/tai lippukuntasi nimellä, lisää hakusanaksi ”partioscout” sekä tunnisteeksi kuvaavia sisältöjä (esim. HP sudenpentukisat). Tämä helpottaa pelien löytämistä kirjastosta. Käytä asiasanana partio, sekä mahdollinen ikäkausi, tai tapahtumaluokka, esim. “KITT”.

Mikäli et ole vielä hankkinut seppotunnuksia, tee se nyt! Tältä sivulta löydät ohjeet  ja lisää tietoa partion lisenssistä.

Hauskoja hetkiä seppo-pelien äärrellä!