Yleinen Jäsenhankinta

Suomen luonnon päivän juhlasta lippukunnan markkinointitapahtuma

Suomen luonnon päivä on kaikkien suomalaisten yhteinen juhlapäivä, jolloin ajatuksena on nauttia hienosta luonnostamme ulkoillen ja retkeillen. Lippukunnan kannattaa hyödyntää päivään liittyvä positiivinen näkyvyys syksyn käynnistyksessä ja toiminnan markkinoinnissa: innostakaa ihmisiä juhlimaan Suomen luontoa ja kertokaa samalla, että partio on harrastus, jossa pääsee luontoon!

Suomen luonnon päivän ajatuksena on kutsua kaikki mukaan iloitsemaan luonnostamme. Luonnonpäivänä onkin oiva tilaisuus kiinnittää huomiota siihen, että tapahtuma olisi mahdollisimman saavutettava ja tavoittaa erilaisia kohderyhmiä.

Luonnonpäivää vietetään 27.8., mutta sitä voi juhlistaa koko viikon, joten vinkit toimivat hyvin myös arki-illan tapahtumaan. Lue lisää Suomen luonnon päivästä.

Luonnonpäivän juhlat puistossa

Leipokaa muutama pellillinen mustikkapiirakkaa ja järjestäkää avoimet luonnonpäivän juhlat jossakin lähipuistossa tai muussa lähiluontokohteessa, jossa liikkuu ihmisiä. Jakakaa mustikkapiirakkamaistiaisia ja kahvia ohikulkijoille ja kertokaa partiosta. Jo tämä on kiva ja toimiva markkinointitempaus!

Kahvikuppi, jossa lukee "Seikkailuja myös aikuisille". Markkinointitapahtumassa voi jakaa kahvia.Hyödyntäkää myös aikuisrekrytoinnin materiaalipaketit, joiden avulla on helppo kertoa partiosta. Paketista löytyy valmiita esitteitä sekä markkinointilahjaksi kuivattuja villimarjoja, jotka sopivat hienosti luonnonpäivän teemaan. Lue miten materiaalipaketin voi tilata.

Voitte myös täydentää juhlia ohjelmaideoilla:

  • Jakakaa retkeilyvinkkejä, esimerkiksi kertokaa lempiretkipaikoistanne ja mitä kannattaa pakata retkelle mukaan
  • Jokin leikki tai nopea askartelu
  • Helppo partiomainen rastitehtävä koko perheelle, esimerkiksi trangian kokoaminen

Avoin päiväretki perheille

Tapahtuma, johon voi tulla perheen kanssa voi olla helpommin lähestyttävä erilaisille kohderyhmille, joille partio tai retkeily ei ole ennestään tuttua.

Ohjelmassa voi olla erilaisia helppoja rasteja, esimerkiksi:

  • Tunnista/piirrä/valokuvaa kymmenen eläin- tai kasvilajia luonnosta
  • Kaupunkisuunnistus lähiluontokohteisiin
  • Tässä voi hyödyntää myös seppo.io -pelialustaa ja rakentaa radan sinne. Tutustu seppo.io-alustan ohjeisiin.

Muista huomioida kokemattomammat retkeilijät ja varata asioille ohjelmassa reilusti aikaa. Väljempi ohjelma jättää myös aikaa jutella ihmisten kanssa, tutustua ja kertoa partioharrastuksesta.

Huolehdi, että kaikki otetaan vastaan ja toivotetaan tervetulleeksi! Panosta selkeään ohjeistamiseen ja kerro osallistujille, mitä ohjelmassa tulee tapahtumaan sekä mitä turvallisuusohjeita jokaisen pitää tietää.

Tapahtumaa kannattaa markkinoida myös englanniksi tai ainakin selkokielisesti, jotta myös eri kieli- ja kulttuuritaustoista tulevat perheet löytävät mukaan.

Mihin tutustujat kutsutaan seuraavaksi?

Paras tapa sitouttaa mukaan tulemiseen on tarjota tutustujalle päivämäärä, jolloin nähdään uudelleen. Mieti valmiiksi, mihin toiminnasta kiinnostuneet kutsutaan seuraavaksi: voiko ryhmiin tulla tutustumaan tai onko lippukunnalla tulossa seuraava tapahtuma, johon kiinnostunut voi lähteä mukaan? Minä päivänä ryhmät aloittavat tai järjestetään infotilaisuus uusille?

Muista myös nämä:

  • Kutsu osallistujia seuraamaan lippukunnan somekanavia
  • Piiritoimistolta kannattaa varata banderollit ja esitteet yms. materiaalit hyvissä ajoin.

Kaikkia ideoita voi jalostaa lippukunnan omaan makuun ja käytettävissä oleviin resursseihin. Jos innostutte, voitte yhdistää kaikki ideat ja laajentaa niitä. Miltä kuulostaisi vaikka Nuku yö ulkona -telttahotelli tai avoin retkitaitojen alkeiskurssi?

Tärkeintä on luoda iloista luonnonpäivän juhlatunnelmaa ja tehdä partiota näkyväksi ja tutuksi!