Lpk:n johtaminen

Tärkeintä nyt on toiminnan jatkuminen, ja siihen tarvitaan johtajuutta

Koronakevät on tuonut paljon uusia innovaatioita etäpartioon, mutta myös lannistanut tai hiivuttanut monen lippukunnan toiminnan. Tähän on monenlaisia syitä, ja ne ovat aivan päteviä. Nyt tarvitaan johtajuutta, sillä johtokolmikon tärkein tehtävä juuri nyt on varmistaa, että toiminta jatkuu syksyllä, ja vanhat sekä uudet jäsenet pääsevät toimintaan mukaan.

Lippukunta voi hyvin toimia säästöliekillä hetkisen. Ennen pitkää täytyy kuitenkin aloittaa uudestaan ja löytää uusi normaali tapa tehdä partiota.

Se tarkoittaa sitä, että

  • Johtajisto järjestäytyy, löytää uuden tsempin ja valmistautuu toimimaan tilanteen mukaan
  • Vanhojen ja uusien ryhmien toiminnan käynnistämistä valmistellaan. Kaikki ryhmät tarvitsevat kokousajan, johtajat ja ryhmään tarpeeksi jäseniä.
  • Uudet aikuiset pääsevät jouhevasti toimintaan mukaan, ja jo mukana olevalla johtajistolla on selvä käsitys sekä omasta pestistään, että siitä, miten yhteiset asiat hoidetaan.

Muistamme kaikki, miksi partio on tärkeää. Se tuo mielekkään vapaaehtoistyön ja harrastuksen nuorille ja aikuisille. Se tarjoaa lapsille ryhmän johon kuulua, joukon, johon sitoutua, turvallisia aikuisia, järkevää tekemistä. Partio tekee maailmasta paremman monelle. Varsinkin me partiossa pitkään toimineet aikuiset tiedämme, miltä tuntuu kuulua tähän joukkoon, ja haluamme tietysti tarjota tämän mahdollisuuden mahdollisimman monelle. Tänä koronakeväänä ei tehty suuria jäsenhankintakampanjoita varmaan yhdessäkään lippukunnassa. Se on ihan ok. Syksyksi olisi kuitenkin hyvä petrata, ja varmistaa paitsi uusien kiinnostuneiden mukaantulo, myös olemassa olevien jäsenten paluu partion pariin.

Vuosiselostedata kertoo meille karua kieltä siitä, mitä tapahtuu, kun lippukunnassa on huono vuosi, eikä uusia jäseniä tule ja vanhojakin jää pois. Syntyy kuilu jäsenrakenteeseen. Sinä vuonna ei ole 7-vuotiaita, se ei tunnu haitalliselta, mutta kun sama ikäluokka kymmenen vuotta myöhemmin puuttuu välistä, on käsillä johtajaongelma, kun uusia ei ole ja seuraavat ovat vielä nuoria. Jos väliin jää kahden vuoden ikäluokat ollaan vielä isommassa pulassa. Lue lisää jäsenrakenteesta täältä.

Vielä emme tiedä, miltä syksy näyttää. Tarvitaanko toiminnan rajoituksia vielä, vai joko voi tavata livenä ja normaalisti. Ei anneta sen häiritä. Nyt on harjoiteltu, ja voimme tarvittaessa toimia myös etänä.

  • Kaikki koronaan liittyvät ohjeet lippukuntatoimintaan löydät täältä, sivu päivittyy sitä mukaa, kun tietoa on.
  • Elokuun 10. ja 17. päivän iltateet vastaavat kysymykseen siitä, miten syksyn toiminnan käynnistyessä voi toimia ja mitä kannattaa tehdä. Lisätietoa tulossa tänne.
  • Lippukuntien tietyille pesteille avataan kevään aikana partion O365-tunnukset, jotka mahdollistavat esim. Teams-linkkien tekemisen kaikille kokouksille, jotka sellaista tarvitsevat.
  • Kaikki vinkit etäpartion järjestämiseksi löydät täältä

Kerätään yhdessä parhaita oppeja etäpartiosta tähän padletiin.

Hyvä johtokolmikko, nyt tarvitaan toimeen tarttumista ja johtamista! Te olette siihen juuri oikeat ihmiset, ja tunnette lippukuntanne parhaiten. Tiedätte, mitä johtajisto tarvitsee, jotta saatte hyvän ryhmätsempin päälle. Jos tuntuu vaikealta, soita valmentajalle tai piirin lippukuntakoordinaattorille. Tai kysy joltain muulta hyvältä ihmiseltä. Tehdään tämä yhdessä.