Pestien tuki Lpk:n johtaminen Kestävästi partiossa

Turvallisesti yhdessä -kurssia on päivitetty

Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutukseen ja -ohjeeseen on tehty päivityksiä. Kurssin sisältöön on tehty selvennyksiä, mutta toimintatavat pysyvät samoina. Uutena ominaisuutena kurssinäkymän oikeassa reunassa on nyt painike ”Suorita uudelleen”, jonka kautta kurssin voi suorittaa uudelleen. Kurssiin on myös lisätty lopputentti, joka suoritetaan kurssin päätteeksi. Kun lopputentti on läpäisty, kurssisuoritus siirtyy partiorekisteri Kuksaan.

Uudelleensuoritukset eivät kuitenkaan tällä hetkellä siirry Kuksaan. Kun niiden siirrossa oleva ongelma on saatu ratkaistua, myös kaikki uudelleensuoritukset siirretään Kuksaan. Tarvittaessa voit todistaa kurssin uudelleensuoritetuksi tallentamalla Moodlessa todistuksen.

Koulutuksen suoritusaikaa ei ole rajattu. Mikäli kurssin suorittaminen on jäänyt kesken, lähetetään suorittajalle sähköpostilla kahden viikon kuluttua muistutus koulutuksen loppuun suorittamisesta.

Turvallisesti yhdessä -kurssi on uusittava viiden vuoden välein. Kurssisuorituksen päivämäärän voit tarkistaa Kuksasta Koulutukset-välilehdeltä. Kun suoritus on vanhenemassa, järjestelmä lähettää suorittajalle ilmoituksen sähköpostilla kuukautta ennen vanhenemista. Muistutuksia ei lähde kuitenkaan vanhimmista kurssisuorituksista, jotka on tehty 2015 tai 2016, koska Moodlessa ei ole vanhimpia suorituksia tallessa. Myöhemmin muistutusviestit alkavat myös toimia.

Kerro kaikista suorituksessa eteen tulleista ongelmista koulutus@partio.fi, niin osaamme tehdä tarvittaessa vielä korjauksia! Verkkokurssit partion moodlessa osoitteessa moodle.partio.fi

Turva-aikuinen toimii turvallisuuden tukena lippukunnassa

Turva-aikuiseksi nimetään jokaisessa lippukunnassa yksi tai kaksi täysi-ikäistä. Lippukunnan kaikkien jäsenten on tärkeä tietää, että turva-aikuinen on se henkilö, jolta voi kysyä ja jolle voi kertoa omasta tai muiden kaltoinkohtelusta. Jos turva-aikuista ei ole nimetty, tehtäviä hoitaa lippukunnanjohtaja. Jos olette päättäneet, että lippukunnanjohtaja hoitaa myös turva-aikuisen pestiä, merkitkää kuitenkin myös turva-aikuisten pesti hänelle Kuksassa.

Turva-aikuisen oikeuksia partiorekisteri Kuksassa on myös lisätty. Turva-aikuinen näkee omilla Kuksa-oikeuksillaan, ketkä lippukunnassa ovat suorittaneet kurssin ja keitä lippukunnan pesteissä toimii. Raporttien avulla voi myös tarkistaa kurssien suorituspäivämäärät.

Lisätyt oikeudet ovat poimintaoikeus, ryhmien katseluoikeus, koulutusten katseluoikeus, henkilöiden katseluoikeus, organisaation katseluoikeus, raporttien katseluoikeus ja pestien katseluoikeus

Ohjeita Kuksan käyttöön ja muuta turva-aikuiselle hyödyllistä voit katsoa Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

 

Jos sinulla on kysymyksiä, voit olla yhteydessä omaan piiritoimistoosi tai SP:n vapaaehtoistuen koordinaattoriin (iina.leppaaho@partio.fi).