Jäsenhankinta Lpk:n johtaminen

”Uudet nettisivut sairaan nopeasti” – Kallan Tytöt ottivat käyttöön lippukuntien uuden verkkosivupohjan

Kallan Tytöt ovat ensimmäisiä uuden lippukuntien verkkosivupohjan käyttäjiä: he olivat mukana pilotoimassa uutta ratkaisua kahden muun lippukunnan kanssa. Lippukunnan johtaja Anni Rissanen vastasi itse verkkosivujen käyttöönotosta. Uusista verkkosivuista saatu palaute on ollut positiivista: palautteen mukaan sivusto näyttää hyvältä, tyylikkäältä ja viimeistellyltä.

Rissanen oli vastannut myös lippukunnan aiemmista verkkosivuista, ja törmännyt niiden kanssa toistuvasti ongelmiin.

”Tyhjästä liikkeelle lähteminen tuntui silloin työläältä, varsinkin kun ei ollut taustaa verkkosivujen kanssa työskentelystä. Ja jos tuli vähänkin taukoa sivujen päivittämiseen, aina sai ihmetellä, miten sivusto toimikaan”, hän muistelee.

Kuva Kallan Tyttöjen verkkosivujen etusivusta
Kallan Tyttöjen verkkosivujen etusivu

Valmiiksi yhdessä illassa

Uuden sivustoratkaisun käyttö yllättikin heti alusta alkaen: lippukunnalle luotu sivu oli jo ilman sisältöjä Rissasen sanoja lainaten ”tosi valmis”!

”Sivuston rakentaminen sujui käytännössä yhdessä illassa”, Rissanen kertoo. Urakkaa helpotti aiemmille verkkosivuille luodut valmiit sisällöt. Uuden sivuston kohdalla Kallan Tyttöjen tapauksessa riitti valikkojen muokkaaminen, aiempien sisältöjen liittäminen uusille sivuille, pienet muokkaukset esimerkiksi otsikoihin sekä uusien sisältöelementtien lisääminen osaksi sisältöä. Esimerkiksi sivuston värit sekä logo oli asetettu valmiiksi lippukunnan toiveiden mukaisesti.

Joustavuus yllätti ja ilahdutti

”Vaikka verkkosivuratkaisua markkinoidaan helppona ratkaisuna sellaisille lippukunnille, joilla ei ole verkkosivutaustaa, sen kanssa voi käyttää myös luovuuttaan”, Rissanen kertoo. Sivustopohjassa onkin useita erilaisia lohkoja, joita voi käyttää haluamassaan järjestyksessä. Sivuston värin ja sisältörakenteen voi lippukunta vapaasti määritellä.

”Sivuston rakentaminen on ollut suorastaan hauskaa, kun on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja sisällön näyttämiseen!” Anni päättää iloisena.

Vieraile Kallan Tyttöjen verkkosivuilla


Haluaako lippukuntanne uudet verkkosivut?

Lippukuntien uusi verkkosivuratkaisu on kokonaispalvelu, joka pitää sisällään verkkosivupohjan, ylläpidon, palvelintilan sekä aliverkkotunnusmuotoisen verkkotunnuksen. Käytön tueksi tarjotaan myös monipuoliset ohjeet sekä esimerkkisisällöt. Tarvittaessa saatavilla on myös käyttötukea.

Ratkaisu on suunnattu erityisesti sellaisille lippukunnille, jotka haluavat helppokäyttöisen, näyttävän ja partion ilmeen mukaisen verkkosivun. Uusi ratkaisu on suunniteltu tukemaan lippukunnan jäsenhankintaa sekä mm. jäsen- ja huoltajaviestintää.

Lue lisää osoitteesta partioscout.fi!

Huomaathan, että tämä artikkeli on julkaistu 20.5.2021. Verkkosivuja koskeva ajantasainen tieto löytyy osoitteesta partioscout.fi.