Yleinen Pestien tuki

Uusi lippukuntapesti: PartioKamu

Lippukunnat voivat ottaa käyttöön uuden pestin, PartioKamun. PartioKamu on samoajaikäinen tai siitä vanhempi, joka toimii kaverina tukea tarvitsevalle partiolaiselle. PartioKamu helpottaa toimintaan osallistumista ja mahdollistaa asioita, jotka eivät välttämättä muuten onnistuisi.

Viikonloppuna partion Moninaisuuspäivillä lanseerattiin PartioKamu-pesti kaikkien lippukuntien käyttöön. Pesti on ollut aiemmin käytössä joissain piireissä, mutta nyt on luotu yksi kaikille yhtenäinen pesti.

PartioKamu voi toimia monissa eri tilanteissa ja vastata monenlaisiin tarpeisiin. PartioKamu voi olla vaikkapa tukea tarvitsevalla tai vasta harrastuksen aloittaneella lapsella. PartioKamu voi olla avuksi myös vain yksittäisissä tilanteissa.

Moninaisuuspäivien sunnuntaina pidetyssä koulutuksessa oli paljon hyvää keskustelua ja osallistujat vievät pestin mukanaan lippukuntiin. ”PartioKamun tehtävä on tärkeä, koska se edistää ryhmän toimintaa ihan uudella tavalla. Kamu on lähtökohtaisesti osallistujan tukena, mutta tukee myös ryhmänjohtajan toimintaa. PartioKamu mahdollistaa osallistujan kokemuksia ja elämyksiä, ja on myös tukea tarvitsevan partiolaisen perheen kannalta tärkeä tyyppi”, koulutukseen osallistunut Aletta Kemppainen pohtii.

”PartioKamulle itselleen tämä toimintamalli mahdollistaa sen, että voi jatkaa lippukuntatoimintaa, vaikkei haluaisikaan toimia johtajatehtävissä”, koulutuksen johtanut Tiia Talvitie summaa.

PartioKamu lyhyesti

  • PartioKamu on samoajaikäinen tai kuka tahansa siitä vanhempi
  • PartioKamu toimii lippukunnassa ryhmän toiminnan mahdollistajana
  • PartioKamu voi toimia niin yksilö- kuin ryhmäkamuna
  • PartioKamu toimii kannustavana osana koko ryhmää
  • PartioKamu on ryhmänjohtajan työpari, mutta ei ole vastuussa koko ryhmässä
  • PartioKamuille tarjotaan vertaistukea mm. omalla Teams-kanavalla
  • Jatkossa piirit voivat järjestää PartioKamuille koulutusta

Lisätietoja PartioKamun tehtävästä ja koulutuksesta: Nina ”Ninnu” Leino, nina.leino@partio.fi