Yleinen

Uusi opiskelupaikka – uudet partiotuulet?

Opiskelijavalintojen tulokset tuovat monille nuorille jännittäviä uutisia. Uusi opiskelupaikka voi tuoda eteen myös muuton uudelle paikkakunnalle. Vanha tuttu lippukunta partiokavereineen saattaa jäädä satojen kilometrien päähän. Mitä tapahtuu partioharrastukselle, kun uusi elämänvaihe alkaa opiskelijarientoineen?

Uusi lippukunta uudelta paikkakunnalta

Yksinkertaisimmillaan löydät uudelta asuinpaikkakunnalta lippukunnan lippukuntahausta. Voit ottaa suoraan yhteyttä uuden lähialueesi lippukunnanjohtajaan, kysellä toiminnasta ja kertoa millaisia toiveita sinulla on. Syksylle etsitään aivan varmasti vielä ryhmänjohtajia, joten yhteydenotto voi poikia uuden pestin uudessa lippukunnassa nopeastikin! Mikäli ryhmänjohtaminen ei ole sinulle sopiva pesti juuri nyt, aikuisille säännöllisille tai epäsäännöllisille apukäsille löytyy varmasti tarvetta.

Kun osaat sanoittaa omaa osaamistasi ja toiveitasi, oma paikka uudessa lippukunnassa löytyy helpommin. Olipa pestisi tai tuleva roolisi millainen tahansa, muista vaatia kunnollista perehdytystä sekä pestikeskustelu pestiin.

Pesti piiristä, keskusjärjestöstä tai projektista?

Oletko ollut pestissä piirissä, keskusjärjestössä tai jossakin projektissa? Kannattaa tarkistaa myös nämä avoimet pestit. Valinnan varaa on vaikka kuinka paljon! Joukossa on erittäin paljon pestejä, joihin voit hakea mistä tahansa maantieteellisestä sijainnista. Kokeile miettiä millaista osaamista sinulla on tai millaista osaamista haluaisit ja suodata pestihakua sen perusteella. Sopiva pesti voi myös esimerkiksi tukea uusia opintoja, – tai sitten olla jotakin ihan totaalisesti opiskelija-arjesta irrottavaa ja erilaista.

Yhteys lippukuntaan

Muuton toiselle paikkakunnalle ja uuteen elämänvaiheeseen astumisen ei todellakaan tarvitse tarkoittaa yhteyden katkeamista aikaisempaan lippukuntaasi. Juttele esimerkiksi lippukuntasi pestijohtajan kanssa, miten voit olla edelleen mukana ja pidä huoli, että tieto lippukunnan tapahtumista kulkee vielä sinullekin. Vaikka tällä hetkellä ei olisikaan mahdollisuutta vetää omaa ryhmää tai ottaa muuta viikoittaista ajankäyttöä vaativaa pestiä lippukunnasta, muistathan että myös partio-ohjelmasta löytyy mielekästä tekemistä eri tilanteisiin. Jos olet vaeltajaikäinen, vaeltajaohjelma kulkee vaeltajan elämän mukana ja ohjelmassa on huomioitu eri elämänvaiheissa olevat vaeltajat. Vaeltajavartion voi muodostaa hyvin yli lippukuntarajojen. Toisaalta vaeltajavartion jäsenet voivat kaikki olla samasta lippukunnasta, mutta oleskella eri paikkakunnilla esimerkiksi juuri opintojen takia.

Pssst. Jos olet lippukuntasi pestijohtaja, mieti miten voisit ottaa yhteyttä paikkakunnalle muuttaviin uusiin opiskelijoihin. Joukossa voi olla just teidän lippukuntaanne kaivattuja tyyppejä!